Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#357980
Bojan Ambrožič napisal/-a:Malo statistike leta 2018: tekel sem na 22 tekmah, pretekel 1800 km in premagal 115 km višincev. Plani za leto 2018 so tudi nori: https://bojanambrozic.com/2017/12/28/po ... leto-2018/

Koliko kilometrov ste pa vi pretekli? :)

Bojan, Elbrus?!!! Top! :laola


Tud jaz še nimam čisto čist končne statistike, upam; sem pa dosegel in precej presegel zastavljene cilje. Skoraj končni rezultat je pretečenih 3100 km z 215km vzpona, mislim, da je bilo nekje 10 tekem, najboljša absolutna uvrstitev na Milanja trail, največji užitek pa na Valvasorjevi ultri - precej in predvsem zaradi fantastične družbe! :laola

Če pa se komu da pogledati:
https://2017.strava.com/en-us/videos/15 ... ae52ae3fd/

V 2018 imam pa trenutno samo dva tekaška projekta. Prvi se bo zgodil že čez en teden, grem v Italijo na svojih prvih 100 milj - Ipertrail Corsa della Bora, drugi pa je, da se malo bolj resno lotim prehoda na barefoot tek -prosim, čim manj haterjev :roll:
#357982
Najprej čestitke tebi Bojan za vse dosežke v letu 2017, pogosto preberem tvoja poročila in upam, da boš tudi v 2018 napisal čim več zanimivih poročil.

Tudi tvoja statistika na stravi Boštjan je impresivna, ko pogledam kakšne težke teke si opravljal skoraj vsak dan ti moram res čestitati, sploh ob dejstvu da hodiš v službo in imaš družino(kar sem razbral iz foruma) :D Želim ti uspešno opravljen izziv 100 milj in držim pesti za dober rezultat( v kar sploh ne dvomim) :lol:

Pri meni je bilo zanimivo leto, prvo polovico leta sem se boril z nadležno počeno koščico v gležnju, faksom in podobnimi stvarmi. Kljub temu sem v juniju na UPT 100km svoj dosežek iz leta 2016 popravil za dobre 3 ure, na kar sem najbolj ponosen. Čez poletje sem potem le vzdrževal formo in jo sklenil preizkusiti na Rašica trailu, kjer pa sem zabeležil prvi odstop zaradi driske v 2 krogu.

Ker nimam športne ure sem večinoma na teke nosil s seboj telefon in preizkušal različne aplikacije(endomondo, runtastic, sport tacker in sedaj stravo) Če bi seštel vse km, se jih je nabralo tam okoli 1500 s kakimi 60 000 višinci. Naredim pa tudi na dnevni ravni vsak dan 8 km s psom, na jutranjem in večernem sprehodu, tako da imam tudi " hodaških" km kar precej.

V letu 2018 bi rad čim hitreje izgubil kakšen kg, saj imam trenutno pri 96kg na 195 cm zagotovo dobrih 6kg rezerve, ki pa bi se mi zagotovo precej poznale na rezultatih. Glavni cilj bo zopet izboljšanje osebnega rezultata na UPT v juniju, na katerega sem že prijavljen, da bo motivacija v prihajajočih mesecih malo večja.

Lep preostanek leta in srečno v 2018 ! :)
#357986
Jaz sem pa letos čist prelena...niti 1000 km se mi ni nabralo. In komaj nekaj malega več kot 52.000 m višincev. :--( :--(

Imam sicer še nekaj dni časa, da naredim še dobre 30 km, da preplozam jurja....pol bo pa že mal zgledalo. :mrgreen:
#357987
KadilecSamo napisal/-a:...sploh ob dejstvu da hodiš v službo in imaš družino(kar sem razbral iz foruma) :D

Načeloma imam doma kar dobro podporo, se pa trudim, da se preveč ne čuti tega v družinskem življenju... Od 400h teka letos jih je bilo vsaj pol takrat, ko so doma še spali (teki od 4h do 8 zjutraj ipd.). :wink:

vencelj napisal/-a:Boštjan, huda kilometraza + hudi višinci
Btw. : o "teku z burjo" sem odprl novo temo

Vencelj, saj veš, zmanjšaš hitrost in uživaš v doseganju višin - run steep get high! Pa še na mojem tekmovalnem nivoju hitrost nekako ni pomembna (hiter je treba biti za stopničke, ostalo se pa da zborbat). Za Boro sem pa videl temo, ja, in obljubim, da ko se bom sestavil in sestavil vtise, napišem poročilo, pa če bo na Ipertrailu šlo ali ne. :--

majcka napisal/-a:Jaz sem pa letos čist prelena...niti 1000 km se mi ni nabralo. In komaj nekaj malega več kot 52.000 m višincev. :--( :--(

Imam sicer še nekaj dni časa, da naredim še dobre 30 km, da preplozam jurja....pol bo pa že mal zgledalo. :mrgreen:

Glej, Maja, tvoj vpliv in vtis, ki ga pustiš tule in na vseh tekaških prireditvah, je epski! :clap: :clap: :clap:
A si lahko misliš, da se je "lih da ne" peticija podpisovala, da bi ti ljudje lahko čestitali na GM4O v cilju! :mrgreen:
Vsekakor ni treba nekih blaznih km delat, da svet ve, kje imaš srce! :laola

Ampak vseeno, dej stisn še teh nekaj kilometrčkov- zase!
#357988
bossteb napisal/-a: A si lahko misliš, da se je "lih da ne" peticija podpisovala, da bi ti ljudje lahko čestitali na GM4O v cilju! :mrgreen:


Nekako sem upala, da se je tale farsa pozabila, pa vidim, da ji ne date mira. :oops: :oops: :oops:

bossteb napisal/-a:Ampak vseeno, dej stisn še teh nekaj kilometrčkov- zase!


Še delam na tem. Mogoče mi pa celo rata, da se ne bom glih blamirala. :lol: :lol:

Aja in hvala za podporo. Pomeni zelo! :wink:
#357992
maximus napisal/-a:po garminu do danes 3270,75.upam da do novega leta 3300.tekme me ne zanimajo moj tempo nekje pod 5 min. km.to je to.čista uživancija brez intervalov in podobnega sranja.


Zakaj pa so zate intervali sranje? Mogoče, si samo preveč mehkužen, pa ti resnejši treningi predstavljajo preveč trpljenja. Pri tako veliki kilometrini lahko stavim, da je bilo veliko le-teh, pretečenih v manj idealnih pogojih. Torej...kaj, če bi del uživaških kilometrov na lep dan, namenil tempu in intervalom? v kratkem času, bi s tako bazo in raznovrstnejšim treningom tako napredoval, da bi lahko za leto 2017 pisal 3270 km v uživaškem tempu pod 4min/km.
zadovoljstvo po uspešno končanem tekaškem treningu je zasvoljivo!
#357993
V letu 2017 bo okrog 3900 km (do 4000 ni šlo :D ) in okrog 140000 višincev.. osrednji cilji so 100 milj Istre, 100UTVV, GM4o in v jeseni še kakšno stotko (mogoče Dalmacija) ter kakšno krajšo ultro (mogoče Valamar).
Sicer pa je moja ultra evolucija sledeča: 2013 prvi gorski tek, 2014 prvi gorski maraton, 2015 prva 50ka, 2016 prva 70ka, 2017 prva 100ka, 2018 pa sem že povedal.

Vsem želim v 2018 čim manj poškodb in čim več "bipedalnih" užitkov!
#358011
Pa še moja inventura :wink:
Danes sem zaključila tekaško leto 2017 s tekom, oz. hojo :mrgreen: na Krvavec, kjer sem bila, verjeli ali ne, prvič! :oops: .
Moje abrahamovo leto je bilo skoraj neponovljivo :juhuhu: :lauf:
Dobrih 4000km in 85000v.m., sem naredila letos vsega skupaj. Pretekla sem svojo prvo cestno 100-ko v Bielu, pa potem dober mesec kasneje še prvo Trail 100-ko na Jahorini, 76km na 8-urnem Formaratonu, Istrski in Ljubljanski maraton,Bovec polmaraton, Risnjak, Učka, Pohorje, Rašica, Vrsar trail, kar nekaj krajših, domačih tekov, netekmovalnih daljših tekov: 50 za 50, Kranj-Vrba, Jesenice-Dražgoše-Češnjica, nešteto jutranjih predslužbenih krogov okoli Blejskega jezera, po domačih hribčkih :D ...spoznala nekaj srčnih ljudi, spoznavala samo sebe, postala samozavestnejša :laola . zelo sem zadovoljna, da nisem staknila nobene poškodbe, počutim se odlično!!!
V letu 2018 sem zaenkrat prijavljena 'šele' na Hungary Ultra Trail 114km, ki sem jo dobila za nagrado kot drugouvrščena na JUT :clap: . Želja je še precej, izzivov tudi, omejujejo me predvsem finance :oops: :roll: :mrgreen: , se bom odločala sproti :wink: . 100 milj, K-24, UPT bodo prišli na vrsto, če ne letos, pa naslednje leto :laola
Želim si pa predvsem zdravja, hvaležna sem, da lahko uživam v tem, kar me razveseljuje :D
Srečno, zdravo, uspešno 2018 vsem skupaj!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA