Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Magda17
#362149
Pozdravljeni, zadnje leto se pridno okvarjam z tekom, zato resno razmišljam o nakupu nove pametne ure, sedaj imam amazfit bip uro in z njo nisem zadovoljna saj mi gps ne dela pravilno oziroma čas začne teči preden najde gps zato niso točni podatki dala sem jo že dvakrat na servis in ni bolje. Ker si želim točne podatke bi si kupila novo, uporabljala bi jo za tek, kolesarjenje in hojo v hribe. Prosim vas za pomoč pri izbiri ker se ne morem sama odločit prodajalci pa mi ne znajo svetovati.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#362150
Koliko denarja in ali je velikost pomembna? Za omenjeno uporabo je bolj priporočljiva klasična športna ura, kot pametna ura.
 Magda17
#362151
[quote="jorgamesh"]Koliko denarja in ali je velikost pomembna? Za omenjeno uporabo je bolj priporočljiva klasična športna ura, kot pametna ura.[/quote]

Kakšna je razlika cena okoli 200 €
 Urška89
#362152
Jaz imam Garmin Forerunner 35 in spada v ta cenovni okvir. Sem zadovoljna, nimam težav, zadovolji moje zahteve. :)
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#362154
Športna ura je bolj usmerjena v športne dejavnosti, ima ponavadi štiri ali pet fizičnih gumbov, ki so boj priročni med dejavnostjo, kot zaslon na dotik in ima tudi napredno spletno/mobilno aplikacijo, kjer lahko v podrobnosti analiziraš treninge. To so povečini ure klasičnih proizvajalcev, kot so Polar, Garmin, Tomtom ali Suunto.

"Pametna" ura je pa bolj usmerjena v povezljivost s telefonom, poslušanje glasbe, fitness... Teh ur pa imaš na voljo nešteto modelov.

Za tvoje dejavnosti in žensko zapestje bo čisto dovolj nek osnoven športni model, kot je zgoraj omenjen Garmin F35, ali mogoče kakšen Polar M200 ali M430. Prednost Garminov je tudi, da imajo vmesnik v slovenskem jeziku, če ti je to pomembno.

Če hočeš najnovejši model, priporočam Polar Vantage M, ki pa je že okrog 250 EUR in ura ima vse, kar rabiš plus odlično spletno aplikacijo in zagotovljene posodobitve za najmanj leto ali dve.

Vzemi pa v račun, da vse ure s merilcem utripa na zapestju niso tako natančne glede srčnega utripa, kot tiste s prsnim pasom. Še posebej v mrazu in neenakomernem tempu teka. Lahko pa pri vseh teh modelih ur dodatno nabaviš prsni merilec in potem po potrebi uporabljaš tistega na zapestju ali naprsnega.
Priporočam ti obisk kakšne bolj specializirane trgovine, ki ima na zalogi modele vseh glavnih proizvajalcev športnih ur in tam sprobaš več modelov. Recimo Extremevital in AGP Pro Sport imata precej dobro izbiro in solidne svetovalce.
 Magda17
#362156
Nekako se nagibam garmin 235, vendar nisem prepričana če ima funkcijo za hojo v hribe...
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#362158
Garmin F235 je odlična ura. Gre predvsem za tekaški model, zato ima najverjetneje zelo malo profilov za ostale dejavnosti. Podpira pa Garminovo platformo Connect IQ tako, da lahko verjetno tam najdeš kakšen app za hribolazništvo.

https://apps.garmin.com/en-US/devices/f ... er235/apps

Osebno jo sicer ne bi kupil, saj gre za več kot tri leta star model v odhajanju, vendar ji nič posebnega ne manjka. Poglej za dobro ceno v tujini ali na bolhi, saj sem našel novo že za 180 EUR medtem, ko je v naših trgovinah cena še vedno precej višja.

Edina pomankljivost je, če ti je pomembna natančno izmerjenena višinska razlika. Potem moraš gledati za ure, ki imajo vgrajen barometer, saj le te kažejo bolj natančne podatke medtem, ko ti cenejši modeli merijo višino na podlagi GPS signala, kar pa je večino časa precej nenatančno, včasih tudi povsem zgrešeno.
Uporabniški avatar
 zz topka
#366733
Ali ima kdo na forumu pametno uro Huawei gt2?
Me zanima, če obstaja aplikacija, da prenesem podatke iz ure na komp?
Jast jo namreč nikakor ne najdem...čeprav piše, da je.?
In morda še...moj jo je kupil in mu na Huawei Health sploh noče prenest podatkov o vadbi... prenese mu npr.srčni uttrip, vadbe pa ne? :? :shock:
Smo že en tavžent botov resetirali, na novo prenesli app,... vse, kar znamo, a brez uspeha.
Heeeeelllllllppppp!
 Siould
#366775
Urška89 napisal/-a:Jaz imam Garmin Forerunner 35 in spada v ta cenovni okvir. Sem zadovoljna, nimam težav, zadovolji moje zahteve. :)


Moja prijateljica ima isto uro in je tudi zelo vesela - priporočam! :wink:
 KANJA
#367193
Lep pozdrav.
Mi lahko kdo pomaga. Kupujem pametno uro in se ne morem odlocit za katero...izbiram pa med temi:
Huawei watch gt 2e
Xiomi amazfit stratos 3
Samsung galaxy watch activ 2
Garmin vivoactiv 4
 domen89
#367194
Lahko povem za Vivoactive. Baterija zdrži 2-3 dni. Pulz ox je vsak dan isti. Glede tempa pri teku tudi ni nek presežek. Za temperaturo pa je bolj natančno, če pogledaš skozi okno in na oko oceniš temperaturo :)
Na splšno ni nek presežek glede natančnosti.
Uporabniški avatar
 zz topka
#367198
Huaweya ne kupuj, moj jo ima. Ne moreš prenest treninga nikamor drugam. Npr. na Stravi lahko objaviš samo opis, ne pa točno, kaj si delal.
Poleg tega mu kdaj prenaša tudi po pol dneva iz ure na komp... bognedaj, da je trening dolg tri ure :( ...jo je ustrlu mimo s tem nakupom :roll: :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA