Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Polk. Klotz
#362399
Zadeva frustrira. Po osmih ali devetih prelaufanih patikah brez blaženja sem sam ne vem točno zakaj kupil ene z blaženjem. Že ko sem jih poskusil malo razhod iti so mi bile sumljive. Ampak nič,nato sem šel malo tekat na tartan pa mi tudi ni bilo ravno všeč, vendar Kodeljevo je pač obnovljeno in zato zelo mehko, sem mislil morda je to problem. Nato sem šel še na asfalt, makedam in Golovec in stvar je vedno bolj od vratna. Znalci ter izkušeni kaj predlagate in predvidevate, se bodo čevlji in moja glava nekako vnesli ali naj se nemudoma vrnem lepo na trdo, dokler sam sebi ne naredim prevelike tekaške zmede. Pozdrav vsem.
Uporabniški avatar
 DemonAck
#362401
Če ti odgovarjajo copati brez blaženja, je po mojem mnenju brezveze prehajat na nekaj česar nisi navajen. Če lahko tečeš daljše razdalje v neblaženi obutvi brez bolečin (jaz ne morem), ne rabiš blaženja. Vsakemu odgovarja nekaj drugega.

Jaz pa medtem razmišljam o maksimalno blaženi obutvi, pa da vidimo. Uporablja kdo Hoka One One Bondi 6? Kako se obnesejo?
 Polk. Klotz
#362402
Demon hvala zs odziv. Dejansko nimam težav s sklepi, edini problem se mi je zazdelo mojih 44 let, pa sem pomislil malce na preventivo. Drugače me je pa predvsem na blaženju zmotil občutek ne odzivnosti in počasnosti. Čeprav tudi drugače nisem preveč hiter. Pozdrav
 aleššš
#362405
Večina blaženih copat ima velik drop kar tekača sili v napačno tehniko teka na peto. Takšni copati so tudi bolj okorni za tek.Prav zaradi tega marsikateri tekač pred nakupom preštudira drope različnih modelov. Obstajajo pa tudi proizvajalci, ki izdelujejo bolj blažene copate z majhnim dropom kar ti omogoča udoben tek ne da bi trpela tehnika teka. Drop seveda pomeni razliko v mm med višino pete in sprednjega dela copat.
 Mih
#362406
@DemonAck: pri uvozniku Hoke (Logos trend v Trzinu) si lahko sposodiš testni par za nekaj dni in bo takoj jasno, ali to ustreza ali ne. Tudi če ni na voljo točno tvojega modela, bo možno oceniti. Jaz sem se po testu precej lažje odločil.
 Polk. Klotz
#362408
Aleš, res je. Ravno prejle sem med tekom razmišljal bolj ko ne o tem koliko časa pravzaprav preživim na petah, kar smešno... Da ne govorim kako nemogoče je skoraj kakršnokoli pospeševanje. Treba pa reči, da pa se seveda to blaženje odlično obnese pri spuščanju, predvsem pri preskakovanje korenin itd.itd. Moram si najti čim bolj divje poti za spuste in te patike uporabljati zgolj za te vrste treningov. Demon, hvala tudi tebi, za to trgovino v Trzinu tudi nisem vedel. Lepe pozdrave.
Uporabniški avatar
 DemonAck
#362409
Mih napisal/-a:@DemonAck: pri uvozniku Hoke (Logos trend v Trzinu) si lahko sposodiš testni par za nekaj dni in bo takoj jasno, ali to ustreza ali ne. Tudi če ni na voljo točno tvojega modela, bo možno oceniti. Jaz sem se po testu precej lažje odločil.Hvala za info, ki pa je žal prispel malo prepozno. :cry:
Danes zjutraj prav v tej trgovini kupil par Hokic Bondi 6, ki so mi po krajšem testuv trgovini pristajale, popoldne pa so se že po krajšem teku pojavile močne bolečine v notranjem delu obeh stopal. Škoda, da nisem vedel za opcijo testnih copat. :(
Bom jih poskusil vrniti, če ne, pa bodo naprodaj za razmeroma ugodno ceno.
 Polk. Klotz
#362410
Najprej tečeš pač v tistih patikah katere imaš doma, nekdo v takšnih za recimo dvoranski nogomet, nekdo v ponosenih šminkerskih adidaskah, jaz osebno v tistih iz lidla za 9evrov... Potem tečeš eno leto, pa dve, tri, nekako izpopolnil tehniko, razvijes neko svojo tekaško filozofijo, najdeš cilj. Nato se pa naenkrat pojavi problem obutve... Pa ti malo pleše noga spredaj, ali peta ni prav objeta, karkoli, pa so naše trgovine revne... Kaj naj rečem. Jeba, Jeba, jeba
 bossteb
#362411
DemonAck napisal/-a:Hvala za info, ki pa je žal prispel malo prepozno. :cry:
Danes zjutraj prav v tej trgovini kupil par Hokic Bondi 6, ki so mi po krajšem testuv trgovini pristajale, popoldne pa so se že po krajšem teku pojavile močne bolečine v notranjem delu obeh stopal. Škoda, da nisem vedel za opcijo testnih copat. :(
Bom jih poskusil vrniti, če ne, pa bodo naprodaj za razmeroma ugodno ceno.

Poskusi še en tek, pa z malenkost manj zategnjenimi vezalkami kot si jih imel zdaj. Pri meni je bil to glavni problem, sploh pri novih čevljih, ki še niso utečeni. :!:
Uporabniški avatar
 čara
#362413
Jaz sodim med tiste, ki potrebujejo dobro blažen copat. Pa zdaj že en čas ne več za tek, ampak hojo. Pri meni so se težave s koleni oz. vezmi pojavila pri trdi obutvi. Ker prehodim res veliko in to po asfaltu, ploščicah, makedamu in nekaj gozda. Dobršen del pa je asfalt. In dolgo so me bolela kolenske vezi MCL, pa nekaj pri pogačici (bojda imam visoko postavljene karkoli že to pomeni). Zdaj pa lahko hodim ure pa ni težav.

Edino trail in mehek teren, agility-tam sem BP uporabila ne blažene copate.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA