Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Vsi časopisi so polni nasvetov za zdravo življenje, ne pišejo pa o tem, kako 2277 ljudi v sobotnem dopoldnevu to dejansko počne in se ima pri tem fino... Nobenih slik, ki sevajo veselje, zadovoljstvo... Pišejo pa o proslavah, govorih, razprtijah...
In na kakšen način zadevajo moje zdravje nogometni in formulini zvezdniki, zakaj bi morala vedeti, kdo je zmagal v rallyju al pa v boksu (in to naj bi bil šport / kje je pa tuki pridevnik zdrav?)

Čas je za spermembe+spremembe! To je POSLANSTVO TEKAŠKEGA FORUMA! Napišite svoje mnenje, pripombe.... združili bomo naše poste in napisali odprto pismo na športno uredništvo naših cajtngov. Cajtng bom pa kar odjavila - sama politika, črna kronika in ostale morbidne teme....
Uporabniški avatar
 lunca
Pia, stoprocentno se strinjam s tabo! Vceraj zjutraj sem najprej hlastno prelistala Nedelo, ce bom kje nasla kaj o Pohodu in Teku trojk. Ker ni bilo nic, sem si mislila, da pac niso azurni in bo toliko vec danes v Delu. Pred parimi minutami sem ga prelistala in nisem mogla verjeti, da nikjer ni bilo nic....Pa sem si rekla, da to ne more biti res in sem sla se enkrat skozi. Ne mores verjet! Nic! Pa niti o Pohodu, kjer smo srecali Stefko in Milana Kucana (sicer loceno), pa Gabi Cacinovic, pa najbrz se en kup znanih, ki smo jih spregledali, da ne govorim o mnozici neznanih, ki jih je bilo res veliko.

Zelo zalostno!
Uporabniški avatar
 ero
Lunca, se nama je enako godilo. Včeraj sem šel dvakrat skozi Nedelo - nič. danes sem nekako že pričakoval, kaj (ne) bo v Delu. tu ni izgovora, to je načrtno in namerno ignoriranje rekreativne tekaško pohodne prireditve, ki se je je v treh dneh udeležilo gotovo preko deset tisoč ljudi iz vse Slovenije. osrednji slovenski časnik pa NIČ - sramota!
Uporabniški avatar
 Filipid
Ja tokrat pa ni bilo nobenega pomembnega tekača, da bi lahko pisali. Ali pa je mestni občini zmanjkalo denarja za plačilo članka. To je samo še en dokaz, da mi navadni rekreativni tekači nismo toliko vredni, kot tisti profesionalni v narekovajih, pa čeprav smo mi tisti, ki povečujemo udeležbo na takih in podobnih prireditvah ter konec koncev dajemo neko moralo drugim, da se začnejo gibati na takšen ali drugačen način. Naj za konec dodam še to, da že kar nekaj časa opažam, da se pri nas premalo poroča o atletiki in drugih športih, pri nas je važen samo nogomet. Potem denimo oddaja Zdaj je dolga samo 40 minut, zakaj ne bi bila 60 minut ali več, kakor so kakšne politične oddaje, saj bi tako lahko pripravili reportaže z več koncev, kjer so potekale prireditve itd. Tud termin oddaje je čuden. Če TVS nima nobene bolj pametne oddaje kot je Totalna razprodaja ob sobotah ob 20 uri, bi bila ta oddaja veliko bolj primerna in zanimiva.
Uporabniški avatar
 INOT
Če bi bila nogometna tekma bi pa sigurno pisali... treba jih je j.... v glavo. :evil: :evil:
Uporabniški avatar
 Dule
ja takšni so naši "javni in neodvisni mediji" :evil: .

ja takla mamo bi rekla ena naša znana... :lol:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Madonca človek bi jih tepel pa počival na njih :twisted: :twisted: :twisted: .Kakor je Filipid omenil resda nismo profesionalci, a konec koncev smo ljudje , ki si želimo ohraniti zdravje in dobro počutje.
Mogoče pa državi ni prav da ima več zdravih ljudi saj s tem potem spet so finance povezane in vse ostalo.
Ja če bi GEORGE BUŠI LAUFAL pol bi blo pa po časopisa napisanega o tem.
Žalostno toda resnično bi nekdo deja.
Najbolj da mi odpremo svoj časopis in potem bi lahko pisali po milji volji o razgibanem načinu življenja.
Sedaj pa vidiš v časopisih samo osmrtnice, danes se je tukaj naredila nesreča.Inflacija je spet zrasla za toliko in toliko.
Vem da mora biti tudi to.
Ampak, ali nimajo ljudje dovolj vseh teh stresov, ko se vsak dan zbudijo in prelistajo časopise.
Naj naredijo končno nekaj za dobro vseh ljudi, ne samo za peščico povzpetnežev ki si grejejo stolčke v parlamentu za zimske dni kot polhi :twisted: :twisted: .
Ma najbolje je tako kot je dejala Pija, da se odpoveš časopisu pa zdravo jožko pa ni nobenega problema.
ŠE DOBRO DA IMAMO TEKAŠKI FORUM.
ČAO!
 marjan
Se strinjam skoraj v celoti.

Nekateri pa imamo zato časopis Dnevnik, kjer so bili včeraj med rezultati omenjeni priimki tudi doloćenih forumovcev. :D :D :D

Pohvalno (pozdrav hribovcu, če ima kaj zraven...)!

Čao
 bojanm
Zgleda,da Delo ni neodvisen časopis sicer bi prireditev katere se udeleži nekaj tisoč tekačev,pohodnikov vseh starosti sigurno omenili.Mislim,da je žal spet politka vmes eni so ene barve,drugi druge,tretji tretje itd.in enim te teki niso po godu in jih ni v medijih in mi smo tu še najmanj krivi oziroma nič,naj se pa športni uredniki zamislijo zakaj ne omenjajo športnega dogotka na katerem je bila prisotna polek tekačev sama dobra volja in se je teka udeležil tudi predstavnik Evropske unije Erwan Fouere,da nebomo zašli kdaj je naslednji tek
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Tudi sam sem ob listanju po Nedelu opazil "zavzetost" pisunov z Dunajske 5 ter polglasno preklinjal skozi nosni odprtini... Se posebej, ker se je na skoraj pol strani bohotil (s fotografijo podprt) pamflet o prireditvi za legalizacijo marihuane, kjer se je bojda nekih 100 modelov zakajalo na nekem trgu sredi Ljubljane! Ob istem casu, ko je potekala tudi tekaska prireditev...
O vrednotenju pomembnosti dogodkov toliko. Ce bi napisal se kaj vec, bi mi administratorji foruma verjetno zadevo scenzurirali, da bi ostala samo se locila....
Bravo Pia za pobudo. Kar se dogaja v naših medijih nasploh je katastrofa. Po predlanskem maratonu sem napisala protestno pismo na Vikend– časopisno prilogo Dela namenjeno Tv in Radio sporedu (rubrika pisma bralcev ali nekaj podobnega), ker TVS ni tako veličastemu in množičnemu dogodku namenila nič več kot minutko pri Dnevniku. In kot vsi ugotavljamo nas dejansko posiljujejo s športnimi novicami in dogodki, v katerih sploh nimamo svojih predstavnikov (Formula 1) ali pa slabe . Katastrofa. No, odgovor še vedno čakam.
Prav tako ne razumem komercialnih hiš – prenos LJ maratona, trojk, reportaže večjih in manjših tekaških prireditev je vendar tudi še ena izmed neizkoriščenih tržnih niš (če je res treba gledati samo na zaslužek) , kjer nacionalna TV spi in drema. Namesto, da neumorno vrtijo telenovele, prenose Formule 1 in ne vem kaj še vse, ponavljajo slabe filme, puhle razvedrilne oddaje in s tem še bolj poneumljajo poneumljene in poskušajo zastrupiti še vse ostale. Mladino, otroke. Fuj in fej pa taka politika in vzgoja!!!!In prav nacionalna TV, kateri narod plačuje naročnino je tista, ki bi morala skrbeti za narodov blagor, za njegovo razgledanost in kulturo in duhovno ter telesno zdravje.
Kar pa se dnevnika Delo tiče – tudi sama sem naročena nanj – me je že večkrat imelo, da bi se prav zaradi ignorantskega odnosa do rekreativnih tekaških prireditev, odpovedala (Dnevnik je res malo boljši). Ker pa ima četrtkovo prilogo Polet, ki mi je zelo všeč, vztrajam. Sem pa že predlagala, da bi bilo smiselno prilogo Polet spremeniti v samostojno revijo ali glasilo ali karkoli bi to že bilo. Žal pa bi s tem marsikdo ostal brez marsikatere pomembne informacije, tudi trend osveščanje naroda po zdravem življenju (beri teku) bi hitro zamrl. Priznati si moramo vsi skupaj, da je Polet s sodelavci naredil neprecenljivo delo v ozaveščanju ljudi po zdravem življenju in dvignil ogromno sedečih riti v gibanje. (ozri se po PST, Rožniku, kjerkoli).Delove politike sploh ne razumem – z ignorantskim obnašanjem do teka trojk ignorirajo tudi svojo prilogo Polet, katera privablja in zaradi katere je na Delo naročeno kar precej Slovencev. Prepričana sem, da odstotek ni nizek. V svojem slaboumju si pljuvajo v lastno skledo.
In če pogledam še malo bolj naokoli, naširoko, se naravnost zgrozim. Kaj smo in kaj bomo postali? Smo mar res tako plitki, puhli, da se izdajateljem raznih trač revij zdi samo še to dobičkonosno? Lady, Nova…. Vsak dan, vsak teden, mesec … lepo vas prosim … ali ljudje res to najbolj hočejo? In telenovele. Potem je že skrajni čas za zdravljenje! Ne me razumet narobe, sem za svobodo in demokracijo ampak ne na račun duševnega zdravja naroda. Neka meja vendar mora biti. Vsega se ne more in ne sme urejati z zakoni in odločbami. Zato imamo ljudje vest in moralo. In naj se ju začnejo zavedati tisti, ki lahko med ljudi širijo informacije. Tudi mi tu na TF se trudimo.. Ne le s pisanjem, tudi na terenu – vsak dan, kjerkoli. Mar naši novinarji res ne znajo preživeti brez pisarjenja neumnosti in čvekarij? Če bi se jih le 10 % preusmerilo iz tračarij v poročanje in informiranje ljudi o zdravem življenju in vzdušju, navdušenju, energiji, vznesenosti na tekaških prireditvah bi bilo kmalu manj bolezni, depresij, sčasoma bi padla naklada rumenemu tisku – hvala bogu – gledanju telenovel in ostalih poneumljanj – saj bi se ljudje končno začeli brigati in se zanimati zase, za svoje zdravje in ljudi okoli sebe. Gledati – videti, dihati – živeti in se ZAVEDATI.
SMRT EGOIZMU – SVOBODA NARODU

Ps – uf , še bi se dalo pisat !!!

Lepo se imejte vsi skupaj !!
Uporabniški avatar
 Manika
:clap: Sploh ni kaj dodati. Upam pa, da bo tudi kaj zaleglo!
 hribovc
marjan napisal/-a:Se strinjam skoraj v celoti.

Nekateri pa imamo zato časopis Dnevnik, kjer so bili včeraj med rezultati omenjeni priimki tudi doloćenih forumovcev. :D :D :D

Čao

Hvala, se trudim, kolikor morem (da se pohvalim, brez mene ne bi bilo v Dnevniku niti enega podatka o teku trojk (in še kaj). Tako sem izprosil celo do 5. mesta. Za tekst žal ni šlo. Žal. "Premalo prostora," je rekel urednik, "o tem piše tudi krajevna redakcija. In da ne bomo oboji, dajmo samo rezultate."
No, potem o teku tam ni bilo (skoraj) nič. Žal.

Na splošno pa so aerobni športi globoko globoko medijsko podcenjeni.

Z vašo kritiko pa se strinjam, ker se tudi sam vsak dan zgražam.
A dejstvo je, če se bomo sprijaznili, pač TAKLE MAMO, potem bo le še slabše
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hribovc napisal/-a:
marjan napisal/-a:Se strinjam skoraj v celoti.

Čao

Hvala, se trudim, kolikor morem (da se pohvalim, brez mene ne bi bilo v Dnevniku niti enega podatka o teku trojk (in še kaj). Tako sem izprosil celo do 5. mesta. Za tekst žal ni šlo. Žal. "Premalo prostora," je rekel urednik, "o tem piše tudi krajevna redakcija. In da ne bomo oboji, dajmo samo rezultate."
No, potem o teku tam ni bilo (skoraj) nič. Žal.

Na splošno pa so aerobni športi globoko globoko medijsko podcenjeni.

Z vašo kritiko pa se strinjam, ker se tudi sam vsak dan zgražam.
A dejstvo je, če se bomo sprijaznili, pač TAKLE MAMO, potem bo le še slabše

Ja je dejstvo da trenutno samo Dnevnik dohaja stvari na področju splošneg športa v Sloveniji.
Zato tudi z moje strani pohvala hribovcu za vse članke.Nobeden ne opiše tako podrobno oziroma vsaj približno nekaj o posameznemu športnem dogodku, ki se je pripetil v Sloveniji.
Na tak način bodo Slovenci lahko veliko bolj zdravstveno zavestni in vedeli kaj se v naši preljubi domovini sploh dogaja.
Marsikdo je na račun njegovega članka dobil dodaten čustven naboj da se udeleži posameznega teka ali prireditve.
Hribovc le tako naprej in delaj še tako dobro v tej smeri.
:wink:
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA