Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 lecko
#363615
Zdravo,

Vprašanje se nanaša na rekreativne tekače, ki tečete doma in v tujini.
Ali so sploh običajne tudi kake stvarne nagrade ali boni za zmago, razen medalje in morda pokala ?
Kakšna je bila najvišja vrednost nagrade, ki ste jo prejeli za zmago ?

Hvala.
#363616
Odvisno od prireditve, v kakšnem rangu je. Ni vseeno, če gre za maraton, ali čisto lokalno tekmo.
Navadne vaške tekme običajno nimajo nagrad zraven medalj, ali pa imajo priložnostna krajevna darila.
Popolnoma odvisno od organizatorja in možnosti sponzorjev.
#363623
No ja, 1.000 ni mala udeležba in ni vaška tekma.
Odvisno je tudi od namena.
Naša damska tekaška zgodba DM je radodarna do vseh udeleženk z vzorci v vrednosti nad vplačano startnino. Tako pravijo :-)
Poznam pa tudi več tekov, kjer je startni paket bogat, enako je na našem Teku pod Pohorjem.
Večkrat pa se sliši, da katera tekaška prireditev odpade, ker so izgubili podporo sponzorjev.
Pravzaprav se vse vrti okrog denarja. Vsi se veselimo bonbončkov, pa tudi če jih ne rabimo in so nam kasneje samo v napoto. Človeška lastnost.
Nagrade večjih vrednosti pa so običajno navedene že v razpisu.
#363624
Denarne nagrade in boni izjemna redkost, ponavadi so praktične nagrade, ki jih zagotovijo sponzorji. Velikost same tekme in množična udeležba niso nujno pogoj za bogate nagrade, kaj šele sama višina startnine. Bi si upal celo trditi, da so na vaških tekmah bolj bogate nagrade, saj se organizatorju ne gre za ustvarjanje dobička. Največ kar sem do sedaj dobil je bon za čevlje, večinoma pa razočaran nad samimi nagradami... res mi niso razlog da tekmujem, ampak da nagrada za absolutno prvo mesto ne pokrije niti startnine ti da malo misliti :roll:
#363625
no povod za pisanje je bila udeležba v Zagrebu na krosu Volim Trčanje. prek 1000 udeležencev. Vroče vreme, a zanimivo za tiste ki ne marajo asfalta, saj gre proga ob savi po travi in makedamu.Štartnina le 12 eur, sicer za ta denar ni skoraj nič v vrečki razen štartne številke. A nagrade za zmagovalce na razdaljah 2, 5, 11 in 15km so bili boni za Nike shop v vrednosti 350/250/100 kun in pa v nordijski hoji dodatno še par palic. Saj tudi meni je dodatan nagrada med zadnjimi razlogi udeležbe, ampka sem s strani kolegov bil deležen presenčenja, ko sem omenil višino nagrad. Upajmo da se ne odvadijo biti tako radodarni :lol:
#363628
Zanimivo vprašanje. A je žal vse povezano z denarjem in stroški, ki pa zadnja leta vedno bolj naraščajo. Mi bi z veseljem dali 350€ zmagovalcu, če bi jih imeli viška, ali pa enormno povečali štartnino, kar pa jaz v višanju štartnine ne vidim smisla. Pri nas so zmagovalci tudi tisti kateri so zadnji. Ni vse v denarju, verjamem,da bučen aplaz na podelitvi diplom tudi zadnjemu pretehta vsak euro.

Sicer pa smo mi veseli, da nas sponzorira Paloma, brez nje bi naš tek že ugasnil...
#363643
Ne glede na nagrade, pa so tekaške prireditve, ki imajo zares dušo in kamor gremo radi in kjer srečamo svoje tekaške prijatelje. Ne bom jih našteval, vendar Sladkih6 je zagotovo med njimi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA