Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
Danes sem si ogledal prenos Dunajskega maratona - na prenos me je opozoril Kunec.
Nehote sem primerjal dunajski in ljubljanski maraton. Skupno imata samo dolžino , glede vzdušja pa je Ljubljana še ogromno v zaostanku. Gledalci so bili ob celotni trasi, ter vzpodbujali tekmovalce ,snemala je TV imeli so celo kratke intervjuje med tekom- naša televizija pa komaj omeni maraton.
Podobno vzdušje sem doživel še v Parizu, ko so bili ob vsej progi gledalci in nas vseskozi vzpodbujali.

Na današnjem maratonu so zopet prikazali izjemno moč volje in tovarištva, ko je obnemoglemu tekaču , ki je že od onemoglosti padel pomagal sotekač in ga skoraj prinesel v cilj , kar nekaj jih je teklo mimo , ko so lovili sekunde.
Če bi bil jaz poleg , bi tudi z velikim veseljem pomagal temu tekaču.
Na cilju si je celo ustavil čas na uri , čeprav , ni bil več čisto priseben.
Ni kaj , če mi bo kdaj hudo se bom spomnil na ta prizor in premagal bom še tako dolgo razdaljo.
No bom nehal težiti , samo z nekom sem moral podeliti te očutke - zame so bili zelo lepi -vztrajnost , požrtvovalnost in pomoč neznanemu tekaču-soborcu.

Miro
Uporabniški avatar
 GaGa
Tudi jaz sem spremljala del prenosa... SUPER, pa tudi meni se je zdelo, da vse skupaj zgleda podobno kot v Parizu. Ogromno je bilo videti "turističnih rekreativcev" :D , ki jih pri nas še vedno manjka.
Želim si, da bo tudi pri meni Dunaj prišel kdaj na vrsto :D
 marton
So tekli tudi slovenci, baje so razmere bile kar hude... najboljši slovenec je imel čas 3h:1min:4sek , sam... he he... meni ne zgleda ravno kot tekač :lol: Sem našel o dogajanju na tem linku, baje bodo kmalu še slike in ostalo link
 tekac20
marton napisal/-a:So tekli tudi slovenci, baje so razmere bile kar hude... najboljši slovenec je imel čas 3h:1min:4sek , sam... he he... meni ne zgleda ravno kot tekač :lol: Sem našel o dogajanju na tem linku, baje bodo kmalu še slike in ostalo link

to je Marck Goran Lorencin, on je vsestranski športnik, tudi dober kolesar in odličen osebni trener. Res izjemen športnik ampak to je pa res, da ne zgleda kot tekač :) Za njega je bil to prvi maraton.
Maraton je končal na 137. mestu in to je najboljši slovenski rezultat na maratonu :clap:
Uporabniški avatar
 Tjasi
Ja, neverjeten clovek je on!!! Pa se osebnost ima super!!!!

Njegov page www.mojtrener.com

Vsa cast!!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA