- 08 Jun 2005, 08:25
No, "slavisti", se ne bo nihče oglasil. Mislim, da je bilo pred časom kar burno, ko je kdo (gdo?) malo slovnično "zašel"! Kustus brez zamere ampak ta forum mi je všeč predvsem zato, ker se piše "normalno". Pa ne me linčat, tudi sam sem in bom imel slovnične napake ampak vseeno...
Sedaj pa k temi. Sicer nimam nobenega omenjenega merilca, sem pa bil pred časom v podobni dilemi. Zato sem najprej določil, katere podatke pravzaprav najbolj želim. In ker sta bila med njimi tudi pretečena razdalja in pulz, se je izbor kmalu skrčil na Polarja 625 in Garmina Forerunerja 301. Seveda sem imel pri obeh pomisleke, saj nista poceni. Odločil sem se za Garmina in mi še ni žal. Seveda ima tudi otroške bolezni, saj je to prvi Garminov pulz meter ampak zaenkrat je vse prebolel brez večjih težav. Sem pa to tudi pričakoval, saj sem prej pregledal nekaj forumov (mnenj) o tem merilcu.
Merjenje pretečene razdalje pa je zame zelo dober podatek, saj sedaj lahko prosto tečem po trenutnem navdihu in vem koliko sem pretekel. Prej sem več ali manj tekel po istih progah, ki sem jih predhodno izmeril s kolesom. Tudi podatek o hitrosti je vedno na voljo, kar je zame tudi zelo koristno. Pri prenosu na PC je zadeva dobro rešena z USB povezavo. Poleg klasičnih analiz v obliki grafov in drugega pa je zame zanimiv tudi izris pretečene proge na satelitski sliki ali kakšnem zemljevidu in podobno. Uporabljam pa ga tudi za kolesarjenje in druge športe. Zanimivi so podatki za vse športe, kjer se giblješ (res se mi ni niti sanjalo, s kakšno hitrostjo rolam, smučam, tečem na smučeh,... in ob kakšnem pulzu).
Ni pa vseposod GPS signala (tuneli, gozdovi,...). Takrat pa je moj Garmin samo merilec pulza, razdalje pa so bolj približne, saj izmeri najkrajše razdalje med točkami, ki jih sprejme. Ampak to sem že prej vedel, tako da nisem razočaran. V teh primerih pa lahko GPS tudi izklopim.
Ne živim zato, da tečem ampak tečem zato, da živim...