- 05 Jun 2005, 12:43
V Radencih sem imel plan postavit svoj nov osebni rekord na 21km in sicer sem hotel laufat pod 1:35:00, ker moj dosedanji znaša 1:35:36. Že od decembra sem se intenzivno pripravljal na to, zadnjih 8 tednov tudi po posebnem programu, ker sem vključil še intervale pa tempo teke. Sledilo pa je totalno razočaranje, kolaps bi rekel, laufal sem v Radencih komaj 1:50 pa še par sekund. Komaj sem prilezel živ do cilja.Iščem vzroke za tak slab rezultat, pa me zanima,a ma kdo med vami podobne izkušnje? Je bil mogoče kriv preveč intenziven trening ali pa mi program kratko-malo ni odgovarjal? Ob nedeljah, ko sem imel v načrtu dolge teke, sem prelaufal zadnji dve tedna po 22km. Se mi zdi, da je bilo preveč, ker v prejšnjih letih sem delal manjšo kilometrino in laufal polmaratone lažje in hitreje. Pa še brez intervalov. Ali pa sem mogoče v preveliki želji po izboljšanju rezultata pregorel?Je pa res, da sem imel ravno že par dni pred Radenci in tudi tam težave z dihanjem, ki me občasno mučijo, vendar niso bile tako velike, da ne bi bilo mogoče tečt. No, po tako načrtovanih in intenzivnih pripravah sem kratkomalo pričakoval dober rezultat, sledilo pa je razočaranje.