Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 sanja
Začela sem januarja z veliko vnemo, maja sem tekla na 10 km že 47 minut.
Sedaj so se začele težave, med tekom imam občutek, kot da so mišice popolnoma zakrčene ( tak feeling, kot da bi bile prekratke, hecno ful), da se pri teku matram, kljub temu, da se pred tekom dobro segrejem. Zdi se mi, da sem popolnoma spremenila stil teka, prej sem tekla z dolgimi in lahkotnimi koraki, zdaj pa imam vtis, kot da drobencljam...Za crknit, ne vem, kaj naj... :cry:
Uporabniški avatar
 mirko1
če bi stavili,bi rekel da je vzrok preutrujenost.stavim 500 sit
bo treba malo počit :cry:
lp,mirko
Uporabniški avatar
 mitsch
Tole je pa tipičen opis telesa, ki trenira brez strechinga.
A se kaj razteguješ po tem ogrevanju?

A veš tisti bodibilderji, ki imajo ogromne bicepse, delajo samo eno vajo in ne morejo več roke sploh stegnit-to je od samega krčenja in nič raztezanja (oz. vračanja nazaj v sproščeno lego).

Vzemi si tisto veliko knjigo o strechingu, ki jo ima npr. cangura. Jaz sem bil presenečen, da se razteguje npr. tudi ahilovo tetivo. In celo kar tri vaje so notri opisane.
Sploh pa ostale mišice.

Za začetek, da se rešiš akutnega problema, pa pojdi najprej na masažo, da prideš k sebi. V temi o masaži sem že napisal katera je najcenejša in najboljša maserka v Kranju.
Uporabniški avatar
 cherry5
HEJ!!
Tudi glede koraka ni za skrbet!
Kratek, droben, a hiter korak in skoraj nič dela z rokami je tipičnen korak za vse dolgoprogaše in maratonce, tako da s tem korakom ni nič narobe :juhuhu: .
Drugače pa vaje za raztezanje, pa kaka topla kopel...
Aja, pa včasih si je dobr uzet kak dan, dva fraj, ahti da ne pregoriš :nono: , sicer ti pa telo tak al tak samo sporoča, kdaj ma preveč!!!
Lepo teči :lauf:
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljena!

Nikar ne obupuj! Tvoj tekaški staž je tako kratek, da je bilo v tem času nemogoče spoznati vse "tekaške resnice"! Nemogoče je, da bi šla forma in dober občutek kar naprej navzgor! Tudi "krize" pridejo ... in minejo!

Ampak brez panike! Po mojem mnenju glede na svoje izkušnje je razlog za tvoje težave res preutrujenost! Pravijo, da je največja težava rekreativnih tekačev ta, da ne najdejo dovolj časa za počitek!

Dušan
 sanja
Thanks, thanks. Hvala za moralno podporo.
Trenutno počivam že tretji teden (madonca :oops: ), danes sem šla teč tri kilometre, pa ni bilo nič boljš. Pred tekom pa se vedno ogrevam in naredim nekaj vaj za raztezanje, po teku pa tudi. Ne vem, v čem je finta. :bum: Prosim, naj mi nekdo opiše svoj program ogrevanja in raztezanja pred tekom, ki se mu zdi najboljši.
Uporabniški avatar
 milkec
zgodba se bo obrnila kot sinusoida... Vedno se ne de zgolj napeedovati! Važno je le ne obupati in iti z isto dobro voljo naprej!
Uporabniški avatar
 Dušan
Dobro jutro!

Moj program: Običajno tečem zgodaj zjutraj! Začnem brez kakršnega koli ogrevanja na začetku malo počasneje, potem pa po petih do desetih minutah "uhvatim ritam"! Če je počitka med teki premalo in so noge na začetku trde in boleče ... rabim kakšnih 20 do 30 minut, da se spet utečejo. Po dobri uri teka (kakšnih 13 km), včasih uri in pol, z jutranjo rekreacijo enostavno neham. Bolj poredko (tu gotovo delam napako) si privoščim 10 minut vaj za raztezanje ... kar mi zelo dobro dene!

To je vsa moja filozofija! Mogoče še nekaj ... k teku ne pristopam preveč "teoretično"! Največkrat poskušam čimbolj poslušati svoje telo ... Merim edino čas in včasih razdaljo ... vse ostalo prepuščam "naravi" ...

Lep dan želim!

Dušan
 Uri
Tudi mene je malo minilo tekanje. V prvi polovici leta sem bila polna energije, "naspidirana", tekala sem ful, vsak dan skoraj (ali pa kolo, rolanje, hribi...) zdaj se pa kar matram, da se spravim spet v pogon. Saj grem tekat, vendar po pol ure postane to matranje in nikamor ne gre več. Prej sem bila ful naspidirana, polna energije, zdaj pa ne vem več, kam je vse to šlo. Veliko bolje sem se počutila, ko sem tekala, vse to vem... ampak zdaj pa nekako ne gre (pa čeprav vem, da bom po teku spet polna energije).

Blagor vam, ki imate čas tekat zjutraj!

Nč, spravit se moram, ni kej!
Uporabniški avatar
 lunca
Uri napisal/-a:Blagor vam, ki imate čas tekat zjutraj!

Ne samo čas, voljo!
Uporabniški avatar
 mirko1
voljo,voljo.moja žena nima časa zjutraj,ima pa voljo,
in s tekom konča ob 6 zjutraj.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 lunca
Bravo za tvojo ženo! Jaz pa imam zjutraj malo več časa kot ona, samo bi rabila en velik "ajmar" volje!
Uporabniški avatar
 Staša
Sanja, kaj pa morda pomanjkanje železa?
:roll:
Uporabniški avatar
 andrejl
sanja, tukaj na forumu ti nobeden ne more povedat, zakaj si utrujena. lahko samo malo ugibamo.

lahko ima prav mirko (my first guess), vendar ima tudi staša prav, pa najbrž še kdo.

jaz ti priporočam, da si greš delat krvno sliko, ker brez nje samo ugibaš.

lp, andrej
Uporabniški avatar
 5rca
Staša napisal/-a:Sanja, kaj pa morda pomanjkanje železa?
:roll:

ja, železo je pa mene lani skoraj ob vso voljo do tekanja spravilo ... čez zimo sem "poglodala eno tračnico" :wink: pa letos spet z veseljem in lahkoto tečem in napredujem 8) :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA