Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 ninula
pozdravljeni, zanima me kaj naj storim...tekla sem 14 dni vsaki dan, sedaj pa me bolijo kolena ze 1 teden..pa me zanima zakaj-ali sem narobe tekla ali je bila kriva obutev...?prosim vas za odgovore..hvala vam in lep tekaski pozdrav..nina
Uporabniški avatar
 jcerni
Poskušaj najprej najti dobre čevlje za tek npr. Nike Pegasus, Asics, Mizzuno ipd. Videla boš, kako bo to vplivalo.

Če bo bolečina v kolenu kar trajala, poskušaj najti, kakšen drug šport. Sam sem zaradi bolečin v nogah preusmeril na tekaške rolke, klasična tehnika. Čeprav sem se prej 30 let ukvarjal s suhim tekom in praktično nisem imel problemov. Potem pa se počasi pojavijo bolečine in se zaradi teka samo stopnjujejo. Nekateri tekači uporabljajo maserje oziroma fizioterapevte, tudi to je možnost.
 snezni_tekac
ninula napisal/-a:pozdravljeni, zanima me kaj naj storim...tekla sem 14 dni vsaki dan, sedaj pa me bolijo kolena ze 1 teden..pa me zanima zakaj-ali sem narobe tekla ali je bila kriva obutev...?prosim vas za odgovore..hvala vam in lep tekaski pozdrav..nina

Za zacetek sedaj daj malo pocitka kolenom.
Potem pa si umisli nekaj vaj za kolena. Sposodi si v knjiznjici literaturo na temo stretching-a ( kar nekaj tega se ze dobi ) in se osredotoci na vaje za vezi. Potem po mali pauzi pa spet poskusi.
Uporabniški avatar
 Vlajko
ninula napisal/-a:...tekla sem 14 dni vsaki dan....

Tudi to ni v redu. :nono: Ko boš ponovno lahko začela teči, si tedenski plan teka razporedi tako, da boš imela vsaj dva dni v tednu tekaški post. O temu si lahko na tem forumu veliko prebereš. :idea: :wink:
 ninula
hvala vam za nasvete..bom poskusila kar ste mi svetovali...lep dan..n

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA