Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kebrček
Dobila sem nasvet naj tečem v vodi, glede na to, da grem naslednji teden na morje in imam to možnost (mivka v vodi). A ima kdo kakšne posebne izkušnje? Koliko časa naj približno tečem, če naj bi zdaj tekla 40 min kombinirano s hojo npr. 3min teka in 1 min hoje.

LP, kebrček
 snezni_tekac
kebrček napisal/-a:Dobila sem nasvet naj tečem v vodi, glede na to, da grem naslednji teden na morje in imam to možnost (mivka v vodi). A ima kdo kakšne posebne izkušnje? Koliko časa naj približno tečem, če naj bi zdaj tekla 40 min kombinirano s hojo npr. 3min teka in 1 min hoje.

LP, kebrček

LAhko samo recem blagor tebi.

Kaj ces lepsega kot tek po mivki in v vodi.

Verjetno je zadeva cool zaradi dodatne obtezitve nog.
No jaz to iz tega obcutka ko tecem po snegu po prsicu ali tezkem snegu ko
se noga vdira in jo vlecem iz noge.

Tukaj trpijo oz. utrjujejo misice in vezi v dimljih in kolkih.

Vsekakor pa je jutranji tek verjetno prava milina za kaksna energetska stanja ( prana je zelo intenzivirana cez noc zato svetujem zelo zgodaj cimbolj blizu zore ). Ce je mivka je seveda za stopala super. OBvezno bosa...JAz upam letos da se bom lahko pridruzil enemu romanju na eno cerkvico v Savinjski dolini kjer bodo sli bos k cerkvi. Tu je posebno dozivetje in si ga zelim doziveti. Verjetno pa je po mivki...Me pa res interesira kje je tako dolga obala z mivko da bos lahko kar eden jutranji konkreten tek izvedla ( predpostavljam da gre vsaj za kaksne 3km ).
 kebrček
Grem na Rab-rajska plaža. Dolga je približno 1,5 km, pa greš 2-3 krat gor pa dol. A pri teku v vodi trpijo mišice in vezi v kolkih? Meni je bilo namreč svetovano, ker me večkrat bolijo kolki naj tečem po vodi. Pa še zanima me, po kolk visoki vodi naj tečem?

LP, kebrček
 snezni_tekac
kebrček napisal/-a:Grem na Rab-rajska plaža. Dolga je približno 1,5 km, pa greš 2-3 krat gor pa dol. A pri teku v vodi trpijo mišice in vezi v kolkih? Meni je bilo namreč svetovano, ker me večkrat bolijo kolki naj tečem po vodi. Pa še zanima me, po kolk visoki vodi naj tečem?

LP, kebrček

Pa saj za to gre...utrjujes vezi okoli kolkov in dimelj...

Visina vode...tezko kaj svetujem...ker bi delal vzporednico s snegom..verjetno pa je najboljse da se malo igras in testiras koliko v morje iti. Vsekakor to moznost in svobod bos imela to pa je najbolj bistveno.
Uporabniški avatar
 primus
Smo ti tolk nevoščljivi za tole mivko, da se noče noben oglasit, he, he. Kakšnih hudih izkušenj s tem nimam, bi jih pa zelo rad imel...
Se mi pa zdi, da je lažje in lepše za videt, kot pa je v resnici.
V glavnem, probaj, pa boš vidla kaj in kako. In pa seveda - obvezno poročaj !

primus

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA