Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 dragons
#822
Velika pridobitev za ljubljanske tekače in rekreativce!!!Že dalj časa med tekom opazujem tri označene tekaške steze okoli Rožnika in danes sem se odločil poiskati začetek in konec vseh treh stez in to je parkirišče ZOOa.Pred vhodom v živalski vrt je tabla kjer so opisane omenjene poti ,ki so označene z rumeno, modro in rdečo barvo.Na vsakem kilometru je oznaka,ki ti daje nekakšno informacijo o tvoji pripravljenosti.
1. proga je dolga 5,2 km in je označena kot manj zahtevna in je ravninska saj se n.m.v iz začetnih 300m dvigne na 320 m in spusti na 300m.
2.proga je dolga 8,3km in je označena kot srednje zahtevna , ki se dvigne iz začetnih 300m na sredini proge na 390m kasneje pa se spusti na začetnih 300m.
3.proga je označena kot zahtevna .Ta se dvigne iz začetnih 300m na 360 m se kasneje spusti na 340m in v drugi polovici dvigne na 395m kjer se proti cilju spustiš na 300m.

Bojan zdaj pa naloga za tebe.Ker živiš v Kosezah in se mi zdi kot najbljižji "digitalec"bi bilo koristno ko bi poslikal tablo z opisom in profilom proge in prezentiral v forumu.
Tvorec teh treh prog ni nihče drug kot Beno eden od idejnih vodij Poletovih ekip.V imenu vseh ljubljanskih rekreativcev se ti zahvaljujem še za en prispevek k popularizaciji teka.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 MihaPR
#823
ja super tole, bomo sli pogledat pa skomentirat sam k se mi kolen pozdrav pa glava k mam 2 velki buški :) nasledn tedn :)) :) :)
Uporabniški avatar
 bojanu
#825
dragons napisal/-a:Bojan zdaj pa naloga za tebe.Ker živiš v Kosezah in se mi zdi kot najbljižji "digitalec"bi bilo koristno ko bi poslikal tablo z opisom in profilom proge in prezentiral v forumu.


Oznake sem tudi sam opazil ob Večni poti. Verjetno gre za poti, po katerih so lani ob četrkih tekali poletovci 2002 (in občasno še nekaj pridruženih).
Slikca table ni problem, bo v kratkem. Če bo za vikend lepo vreme, pa še kakšna tekaška slikca s poti, saj se je dan že zelo skrajšal.
Uporabniški avatar
 mirc
#830
dragons napisal/-a:...Tvorec teh treh prog ni nihče drug kot Beno eden od idejnih vodij Poletovih ekip.V imenu vseh ljubljanskih rekreativcev se ti zahvaljujem še za en prispevek k popularizaciji teka.

Lep pozdrav!
Dragons


S Tanjo sva pretekla že del teh prog. Običajno štartava kar od doma in kombinirava proge, tako da še nobene nisva pretekla v celoti. Zagotovo obstaja tloris teh prog, če bi bile na njem še oznake kilometrov, pa toliko bolje.

Sicer pa en velik plus Benu za idejo in izvedbo.

Lp Mirč
 t
#834
Vidim, da vsi opisujete rumeno, modro in rdeco progo. Ce pa se drzis (drzimo) bolj vzhodnega dela Roznika, sem tam naletela tudi na table, ki kazejo se zeleno, oranzno in belo progo.

Za belo in oranzno se ne vem, o zeleni pa tole: table gredo do 6 km (je torej to njena dolzina).
Opis poti: Podrozniska pot (pustis avto, tocno tam, kjer je sicer stara tabla za trim stezo), ovinek v gozd in nazaj na pot, ki gre proti bajerju nad Vecno potjo. Nad Tivolskim gradom v hrib, pa do hise na Drenikovem vrhu, pred Cankarjevim vrhom pelje bliznjica nazaj na cesto, ki pripelje iz Cankarjevega vrha, dol do Cada in po makadamu do avta.

Skratka ni prevec naporno. Pase.
Uporabniški avatar
 bojanu
#836
dragonsu sem že povedal - opise in višinske profile vseh šestih prog že imam. čakam le še na uradno dovoljenje za objavo, ker naj bi stvar najprej objavili v Poletu

Ko ste že tako navalili :lol: In da ne boste mislili, da vedno dobro obveščeni Ero nič ne ve :shock:

Pohvale vnaprej vsem, ki so zaslužni za označene tekaške steze po Rožniku (poimensko pa po objavi v Poletu) in da je tek postal pri nas tako popularen šport :D


PS upam, da nisem povedal preveč :oops:
Uporabniški avatar
 MihaPR
#844
supr,pol pa lahko nardimo tablasko krstitev prog :lol:
Uporabniški avatar
 bojanu
#845
Res smo hitri, ne le pri teku :lol: Odkrili smo kar 6 označenih prog po Rožniku, ki so jih označili pred kratkim. S komentarji na to temo smo naredili tudi dober napovednik za naslednjo številko Poleta, kjer bomo zvedeli podrobnosti. Se že veselim :D
Steze nam bodo gotovo v veselje. Vendar ne le nam, tekačem, temveč tudi vandalom. Po slabem kilometru od živalskega vrta, takoj ko zaviješ z asfalta v gozd, je že polomljen en količek z oznakami. Le koga je motil? Pa saj je isto s kilometrskimi oznakami na PST, ki so med Vičem in Kosezami vse polomljene. Verjetno so edine oznake, ki ostanejo, tiste z barvo po drevesih :roll:
Uporabniški avatar
 bojanu
#853
Fotke so bolj informativne, ker me je že preganjal mrak. Kilometerske oznake in puščice se pa vseeno vidijo :wink: Lepše bodo pa kdaj drugič 8)
Tiste puščice na tleh (s komentarjem spet puščice) so že žrtev vandalizma :twisted: Popoldne pa greva sprobat eno od prog, spet odvisno od tega, ali naju bo preganjala tema.

Pohvale za novo obliko fotogalerije :D Mi je zelo všeč

PS dober članek v Poletu
Uporabniški avatar
 ero
#854
hoj,

tole je Benov odgovor, ko sem mu čestital za steze:

Ero hvala za čestitke, čeprav nimam samo jaz zaslug za to. Nekaj stvari je potrebno še popraviti, nekaj dodatnih označb in seveda tisto, kar smo se najbolj bali je , da so na določenih lokacijah že poškodovane, odlomljene ali pa celo odtujene table. Vendar to je naša kultura. Upam, da bo zadeva kolikor toliko zdržala do spomladi, ko bom dopolnil manjkajoče oznake in nato naredimo otvoritev prog z tekaško tekmo.


ja, 'odtujevanje' - predlagam, da razširimo naokoli, da so oznake opremljene z videonadzorom in da bodo vandali dobili vabilo k sodniku za prekrške :)
Uporabniški avatar
 bojanu
#857
Odtekla sva najino verzijo ta rdeče proge s štartom iz Kosez do Mosteca, potem pa po oznakah. Zelo lepo speljana, še posebej del od Tivolija proti Rožniku, kjer sem tekel prvič. Običajno greva podobno pot, vendar od Tivolija nižje spodaj do Čada in potem po makadamu do cerkvice, a je rdeča varianta v tem delu lepše speljana. Oznake so smiselno in dovolj pogosto postavljene, zato orientacija ni problem. Tudi kilometerske oznake so mi všeč, da imaš malce občutka za razdaljo in tempo. Proga za vse letne čase, ki je bila kljub mraku še polna tekačev :D
Še enkrat pohvale vsem zaslužnim. Če kdo ve še kakšno zgodbico o nastajanju, naj jo pa le napiše :idea:
Uporabniški avatar
 Matevz
#862
Jaz sem (dokler sem živel v LJ) Tivoli in Rožnik uporabljal predvsem za nočne teke, kar pa je najbolje okrog in okrog Rožnika (7,7 km) - pretežno osvetljena pot. Res, da je treba dvakrat če Večno pot in en del po asfaltu v Rožni dolini in potem še v Šiški, ampak ponoči je bolj varno za gležnje.

Golovec rules :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA