Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Džony
Povsod se veliko govori in piše o tem, da je potrebno pred, med tekom in po teku piti veliko vode, še posebej, če se odpravljamo na maraton.

Mene pa zanima, če je koga potem med tekom pritisnilo na vodo. Nikjer nisem videl, da bi bilo o tem kaj napisano. Zadnjič sem šel za 3 ure tečt, pa me je že na začetku pritisnilo, a se nisem ustavil in je čez čas bilo bolje, a vsakič, ko sem spil malo tekočine, me je zopet malo bolj pritisnilo in potem sem moral it na "minus".

Kako je s tem na maratonih? A se ustavite in odtočite, če vas pritisne, ali pa ni časa za to?
Uporabniški avatar
 milkec
ma vzami si čas, se ustavi, stopi ob progo in se olajšaj. Ne boš edini!

Džony napisal/-a:Kako je s tem na maratonih? A se ustavite in odtočite, če vas pritisne, ali pa ni časa za to?

Sicer pa se ti ne zdi, da boš ta čas in še kaj več prinesel noter, ko boš tekel sproščen, kot pa se trpel in se po možnosti še ustavljal.

Itak pa tista minutka gor ali pa dol...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Džony napisal/-a:Povsod se veliko govori in piše o tem, da je potrebno pred, med tekom in po teku piti veliko vode, še posebej, èe se odpravljamo na maraton.

Mene pa zanima, èe je koga potem med tekom pritisnilo na vodo. Nikjer nisem videl, da bi bilo o tem kaj napisano. Zadnjiè sem šel za 3 ure teèt, pa me je že na zaèetku pritisnilo, a se nisem ustavil in je èez èas bilo bolje, a vsakiè, ko sem spil malo tekoèine, me je zopet malo bolj pritisnilo in potem sem moral it na "minus".

Kako je s tem na maratonih? A se ustavite in odtoèite, èe vas pritisne, ali pa ni èasa za to?

Ja to je dobra dilema.
Terija aerobnega sporta pravi da je potrebno pred dogodkom biti posteno namocen. Ta namocenost pa seveda nosi s seboj da je lahko vsak "skiriti koticek" oznacen s tvojim urinom ( ce ni vrst v bliznji gostilni ali mobilnem WC-ju ).

Pomaga ce delas majhne pozirke in velikokrat.

Na maratonu pa je tako...ce si ujel svoj ritem dvomim da bi te pritisnilo oz. da bi se fokusiral na neko tezavo. V pravem ritmu se clovek namrec pravilno hladi skozi znojenje pa so secila od ledvic dalje manj obremenjenja.
Seveda pa to ne pomeni da je potrebno sedaj stiskati in zadzevati vodo v sebi na vso silo. Ni toliko namrec problem v vodi ampak v izgubi odvecih elektrolitov ki so sicer do trenutka starta bili odvec ampak od starta dalje so se kako potrebni ( sploh ce je njihov izvor organski in se ne odlozijo v kaksnih sklepih ali ozilju ).

Najbolj zadevo nastudiras naj treningih oz. v praksi. Teorija cloveka samo zbega ali prisili v nek nenaravni ritem ali drzo.

Sicer ce pa je kriza na maratonu
( obicajno ce pride iz kakrsnegakoli razloga do menjave ritma je to zelo pogosto ) pa je pac potrebno odtociti tudi tako da stopis malo s proge v grmovje.

Saj kuzeki potem tako ali tako vse zabrisejo.

Na enem 100km teku v Svici sem videl da so na postajah imeli tudi WC papir. Lepo priznanje naravi!
 lastovka79
Jaz imam tudi stalno težave z mojim mehurjem. In sem se tudi večkrat spraševala kako je to na maratonih. Kaj pa recimo kolesarji na Touru?
Za nas ženske ni tako enostavno, da bi kar stopile ob cesto :? .
Jaz sicer bolj kot ne kolesarim. Tek je bolj na stranskem tiru. In med kolesarjenjem moram pogosto na malo potrebo. Ne znam si predstavljati kako bi šla recimo na Franjo.
Dekleta izkušnje?
Uporabniški avatar
 rainbow
Med tekom običajno teh težav nimam, če pa že, pač naredim, kar je nujno :lol: Je pa res, da je moškemu delu pri tem precej lažje :!: :)

Na kolesu pa enako, se ustavim na kaki bencinski in se olajšam, pa še zaloge v bidonu napolnim. Tud kolesarji na Touru opravijo svoje, ko je to potrebno. Še nisi nikoli opazila, kako se ustavijo ob cesti v gosjem redu :!: :?: Eni so pa tko zverzirani, da to opravijo kar med vožnjo, s kolesa....to je šele zanimivo :lol: :D Pri ženskah bi bilo to vsekakor malo težje....
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No jest nimam teh tezav res da sem pa bil do sedaj samo na 10 KM tekih morda ko prvič pretečem vsaj 21 bom drugega mnenja.

ČAO

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA