Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Zdravo!
Iščem atraktivno lokacijo za dopust po naslednjih kriterijih:
- ob morju s peščeno plažo
- namestitev v hotelu
- let iz Ljubljane ali pa z avtom do 6 ur vožnje
- ne Hrvaška, Grčija ali Turčija
- tekaška proga speljana od hotela (zaželena neasvaltirana potka nad morjem, deloma v senci).

Ima morda kdo kakšno preteklo izkušnjo z dopusta, ki ja skladna z zgoraj opisanim?

Vnaprej hvala!
Uporabniški avatar
 rainbow
Si pa zahtevna :!: :o

A glasbeno željo imaš tudi za zraven :?: :!: :lol:

Mogoče ti ostaneta še kšna francoska ali španska obala.
Uporabniški avatar
 lunca
Meni se zdi pa Bronja faca, ker si na tak način izbira dopust!
-------
Bronja, upam, da boš našla kaj primernega, čeprav je res treba priznat, da tvoje želje niso ravno skromne! :wink:
Bronja 36 napisal/-a:Iščem atraktivno lokacijo za dopust po naslednjih kriterijih:
- ob morju s peščeno plažo
- namestitev v hotelu
- let iz Ljubljane ali pa z avtom do 6 ur vožnje
- ne Hrvaška, Grčija ali Turčija
- tekaška proga speljana od hotela (zaželena neasvaltirana potka nad morjem, deloma v senci).

Ima morda kdo kakšno preteklo izkušnjo z dopusta, ki ja skladna z zgoraj opisanim?

Še najbližje in najbolj podobni pogoji so v Gradežu (Grado) v Italiji. Ime hotela sem pozabil, ampak saj jih je vse polno ob plaži. Že dolgo je tega, kar sem bil tam, a se mi je zdelo odlično!
 Milena
Živjo, lani sem bila na Djerbi, super hoteli ob morju, cenovno ugodna ponudba, sploh v zadnjem hipu. Predsezona oz. posezona sta zaradi manjše vročine in cene še bolj ugodni. Bosa lahko tečeš po neskončno dolgi peščeni plaži, potem pa čof v morje ali bazen. Res je super, jaz bom še šla. Lep pozdrav, Milena.
Uporabniški avatar
 lunca
Milena, kako si me razveselila! :P Čez dober teden potujemo na Djerbo in sem bila sigurna, da letos pač ne bom tekla ob morju. Ti pa praviš, da se da! Povej mi, ob kateri uri si ti tekla, da je bilo še znosno. Avgusta bo najbrž vročina prehuda - ali pač ne??
 Ninocka
Bronja in Lunca,
naredita še kakšen km po pešeni plaži za TF :P :D

Malce, malce zavistna Ninocka vama želi prijetne počitnice :wink:
 Milena
Živjo, me veseli, da bo moj podatek uporaben. Na Djerbi se res super teče, obseg otoka je okrog 125 km in pretežni del je ena sama peščena plaža, idealna za tek.Seveda je najbolje zjutraj, kasneje sonce preveč žge in je zahrbtno, ker ne čutiš take vročine, ker ves čas pihlja. Želim ti prijeten dopust, Milena.
Uporabniški avatar
 Bronja 36
Vsem hvala za pomoč!

Sem ves čas intenzivno brskala po Internetu in našla 4 peščene plaže na kupu v Španiji (Paguera na Malorci). Upam, da bo to to.

Se javim, ko pridem nazaj (zadnji teden avgusta).

Uživajte in želim uspešne in ne presoparne teke!

Ja: pa komaj že čakam, da preklopim na sončna očala... 8)
Uporabniški avatar
 lunca
Ninočka, hvala za lepe želje in tudi jaz tebi želim lepe počitnice!

Milena, zate pa še eno kekec vprašanje (tvegam, da se mi bo pol TF-ja smejalo :lol: ): a si tekla bosa al v supergah? Saj vem, da je zaradi mivke verjetno v supergah bolj težko, ampak da bi bila bosa, si pa sploh ne predstavljam :shock:
 Milena
Spet živjo, tekla sem 14 dni vsak dan bosa, ni težko, ker se mivka, pravzaprav je to čisto droben pesek ne ugreza, le teči moraš čisto ob morju, kjer so tla zbita. Le meča malo bolijo zaradi spremembe, pa kakšen madež od mazuta imaš na podplatih.
Uporabniški avatar
 lunca
Moram reči, da se mi ful dobro zdi, ker mi ne bo treba superg v kovček tlačit! Me prav zanima moja izkušnja s tekom po mivki - vedno, kadar sem gledala kakšen ameriški film, ko so tekli ob obali, sem jim zavidala, pa čeprav takrat sama še nisem tekla (nisem imela časa :roll: , zdaj ko tečem, pa filmov ne gledam več, ker nimam časa :lol: :lol: ).
Uporabniški avatar
 Poldi
Mogoče pride komu prav:

Jaz sem poskusila teči po mivki na Korziki, ampak me je preveč drgnila v podplate, tako da si ne predstavljam preteči več kot kakšen kilometer.
Skoraj vse plaže na Korziki so peščene, nekatere zelo lepe in dolge. Po moji izkušnji se pogosto ne da prenočevati čisto blizu plaže, jaz sem šla v glavnem zjutraj in zvečer s kolesom. Ponavadi je nazaj seveda klanec.
Zdi se mi, da je tek po mivki bolj za na kakšno fotko za babje revije, kot pa uporabna stvar, ampak lahko da se motim...tudi mokra mivka se mi je ugrezala vsaj za 5 cm. Dobro malo za popestritev - za resnejši tek pa mislim da ni.

Je pa Korzika fajn, ker se lahko pred največjo vročino umakneš v hribe
in kopaš v mrzlih tolmunih - ni za prehvalit, kako lepo in kako ohladi.
Lahko kar dosti kolesariš, je veliko poti, tudi neprometne. Pa zelo lepi in visoki hribi - Monte Cinto ima 2700 m.
Edino kar moti je, da je cel otok čisto skomercializiran, ne najdeš nobene vasi, kjer nebi bilo vse podrejeno turizmu. Pa cene so navite, ne zanašajte se, da so take kot v celinski Franciji, ker je že bencin za 0,3 EUR dražji. Pa pivo zelo težko dobiš iz hladilnika - prodajajo ga na kakšni odročni polici v višini kolen, če imaš srečo je trgovina dobro klimatizirana.

Poldi
 mojA
Joj Milena - kakšno presenečenje!
Prihajam iz Djerbe, kjer ni bilo variante za tek!
Ok, peščena plaža, že ! Ampak na vsakem koncu kolibca s paznikom, paznik pa z veliko debelo gorjačo v roki.
No, sem kao neki tekla po plaži, zgodaj zjutraj sem poskusila, bosa seveda. Trening je kar dober, ker ti spodrsava in težko tečeš, s čimer še dodatno okrepiš noge, sem pa fasala žulje na palcih, velike krvave plahte.
Veliko užitka! :wink:
PS: da malce omilim stavek, da ni bilo variante. Je bila samo si tekel sem in tja cca 300 mt - v dolžini plaže hotela. No, intervali. Tako, "malce" usekano si izpadel, tudi šanki na plaži niso bili nikoli prazni, tako da ti je kar malco nerodno poskakovat. Drugače je Djerba super. Mogoče je bil naš hotel bolj zastražen samo se mi dozdelava, glede na pogovore z ostalimi Slovenci iz drugih hotelov, da so bili vsi. Sprva sem sanjala, kako bom tekla prečno po otoku (širok je ravno 21 km) pa te kmalu mine. Drug svet pač.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA