Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tommi
danes sem si prvič po enem mesecu bi lahko reku rednem teku (po bolezni) zopet meril čas in sicer na 5km razdalji! bil je večerni tek, čez dan pa sem "sodeloval" na pikniku :) kjer sem pojedel kar prijetno količino zaloge mesa :) se nisem mogel upreti, sej pojedel za nazaj ter upam tud za naprej....

no sm tok me zanima sedaj ker sem si meril čas na teh 5km, in sem štoparico ustavu pr 25 minutah!

pa me zanima, kakšen čas je to??
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No lepo da spet tečeš.

Sprašuješ kakšen čas je to, to je tvoj čas tommi.

Jest sem zadovoljen z vsakim mojim časom samo da ga odlaufam.

Lep pozdrav

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Za začetek je to čisto v redu čas.Saj se moraš zavedati da nekaj časa nisi tekel, da moraš svojo pripravljenost stopnjevati, in razviti svoj srčno žilni sistem kar se da v redu.
Pri vsakem atletu ali človeku, ki se občasno ukvarja s tekom je pomembno, da razvije svoj srčno kapilarni sistem kar se da na visokem nivoju.
Vsaka kapilara ki se razširi je pomembna posebej takrat, ko človek teče na daljših ali srednjih razdaljah.
Pa tudi za krajše teke je priporočljivo da si razvijemo boljši srčno žilni sistem.
Pri tem času sedaj kar nekaj časa vztrajaj.Za nekatere je to že nek sanjski rezultat, za nekatere pa je to zgolj pogovorni tek.Ampak vseeno pri sebi moraš najprej začutiti tisto veselje, enkratno razpoloženje, ki te preleti ko odtečeš tak tek.
Potem pa počasi stopnjuješ do tiste meje, da katere misliš da je tvoje telo sposobno.
Pa pomemben je tudi počitek, aktiven seveda ne preveč obremenjujoč!
Skratka če nisi bil utrujen, in popolnoma zbit kar nadaljuj s tekom.
Lepo se imej!
ČAO!
 tommi
veselje do teka? tega mi ne primanjkuje, tako da to ne sme biti noben problem!
kar se pa tiče utrujenosti po teku? ni bilo kakšne hude panike, edino malce me je mogoče vročina zdelala! sicer sem pa gledal ene zapiske od lanskega poletja - to razdaljo sem lani poleti preteku v 21 minutah! :)

pa lep pozdrav,

upam da kdaj tudi koga v živo vidim s foruma :)
Uporabniški avatar
 5rca
tommi napisal/-a:no sm tok me zanima sedaj ker sem si meril čas na teh 5km, in sem štoparico ustavu pr 25 minutah!

jaaaa ... zame je ta čas odličen, sm bl med tahitrimi, tko da ... :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 tommi
5rca napisal/-a:
tommi napisal/-a:no sm tok me zanima sedaj ker sem si meril čas na teh 5km, in sem štoparico ustavu pr 25 minutah!

jaaaa ... zame je ta čas odličen, sm bl med tahitrimi, tko da ... :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

si bom pomoje začel počas pisat dnevnik za dnevne aktivnosti... da bom malce bolj na tekočem :)
 tommi
tommi napisal/-a:danes sem si prvič po enem mesecu bi lahko reku rednem teku (po bolezni) zopet meril čas in sicer na 5km razdalji! bil je večerni tek, čez dan pa sem "sodeloval" na pikniku :) kjer sem pojedel kar prijetno količino zaloge mesa :) se nisem mogel upreti, sej pojedel za nazaj ter upam tud za naprej....

no sm tok me zanima sedaj ker sem si meril čas na teh 5km, in sem štoparico ustavu pr 25 minutah!

po skoraj tednu dni, sem zopet šel s štoparico teči... in čas se je izboljšal za minuto! pa nič utrujen... tk da upam da bo šlo samo še na boljše!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Saj veš kako je nekdo dejal:"Napredovanje človeka je v dobrem!"
V vsem tem moraš videti neko svoje zadovoljstvo, ki te žene naprej k novim tekaškim podvigom, ali pri času, ali pri občutku, ki ga dobiš ob tem!
ČAO¨!
 tommi
svoj "trening" sem malce povečal, in sicer sedaj tečem neprekinjeno 40minut, oz. včeraj sem imel 43 minut danes 3 minute manj ista razdalja, sedaj moram samo še izmerit dolžino :)
 tommi
40minut časa za 8km? je slabo dobro? za začetek? :)
Uporabniški avatar
 Poldi
Za mene je to sanjsko. Ker tečem okrog 6 min na km po ravnem in z
vsakim mesecem napredujem.
Odvisno, kaj hočeš doseči.
Zakaj pa se toliko ocenjuješ? Bi rad, da te pohvalimo, ne?
Saj nam vsem to paše.
Drugače pa ne pozabit na druge aktivnosti, tek ni dobro vsak dan zaradi možnosti poškodb, vmes jaz še kolesarim v klanec, hodim v hribe, plavam, malo pokvihtam pred TV za roke in rame in trebušnjakci ter za hrbtne mišice na armiču. In tudi kakšen dan počivam, npr. danes.
Poldi
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No tudi meni se ne zdi ta čas SLABO DOBRO , seveda smo tudi počasnejši tekači na TF-ju.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
 tommi
ma saj se ne ocenjujem, samo rad bi vedu kje sem :) v zlati sredini, al pr repu razpredelnice :) sicer pa ima vsak svoje fizicne sposobnosti, in pol pride do različnih časov :)

tudi pri meni je danes na vrsti počitek :) jutri bom pa spet eno 8km varianto šel!
Uporabniški avatar
 lunca
Tommi, samo kakšne uradne rezultate poglej na kakšni tekmi, pa ti bo takoj jasno, kaj pomeni čas 5 min/km! :idea:
 tommi
lunca napisal/-a:Tommi, samo kakšne uradne rezultate poglej na kakšni tekmi, pa ti bo takoj jasno, kaj pomeni čas 5 min/km! :idea:

ja ja, saj to sem ze primerjal :)

Itak pa tečem iz lastnega zadovoljstva, in za1x ni tu še nobenih tekmovalnih ambicij, mogoče drugo leto, če bom čez zimo delal na temu :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA