Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 BBA
Danes sem prvič obiskal forum in sem se odločil, da se kar prijavim. Lani sem pretekel dobrih 300 km, letos sem na dobri poti k 365 km - moj lani nedoseženi cilj (ponavadi tečem 6 km na dan). Kolikor sem uspel prebrat, ste tukaj precej večji navdušenci - zanima me, koliko km vi pretečete na leto, kdaj ste začeli teči in koliko ste pretekli na začetku svoje tekaške "kariere".

Lep dan vsem!
Uporabniški avatar
 tekačica
BBA napisal/-a:Danes sem prvič obiskal forum in sem se odločil, da se kar prijavim. Lani sem pretekel dobrih 300 km, letos sem na dobri poti k 365 km - moj lani nedoseženi cilj (ponavadi tečem 6 km na dan). Kolikor sem uspel prebrat, ste tukaj precej večji navdušenci - zanima me, koliko km vi pretečete na leto, kdaj ste začeli teči in koliko ste pretekli na začetku svoje tekaške "kariere".

Lep dan vsem!

Živjo!
Lepo da si se pridružil na naš tekaški forum.
No pa začniva na začetku.
Začetki mojega teka segajo tri sezone nazaj, ko sem pričela med poletnimi počitnicami teči na krajše razdalje, v času šole pa tek ponovno opustila. Naslednjo sezono sem se ponovno odločila za tek in tokrat ostala. Tako je letos moja tretja sezona od kar tečem vsak dan (z izjemo 4-8 dni na mesec, ko pride na vrsto počitek).
No začela sem s tekom na 800m ( takrat sem bila stara približno 12 let) in ostala na tej razdalji približno 7,5 meseca, nato sem se premislila in začela s tekom na več kilometrov. Trenutno (pri skoraj 16 letih) so moji cilji 200 km na mesec (letno okoli 2000km), ko pa še malo zrastem, si pa želim odteči maraton, polmaraton...mogoče še kakšno drugo vztrajnostno disciplino.
Ne treniram v klubu, sem sama svoj trener (pomaga mi še nekaj prijateljev), pa kar gre.
Upam da sem ti odgovorila na vse kar te je zanimalo.
Lepo se imej :wink: .
Uporabniški avatar
 INOT
Zanimivo vprašanje ja.Težko izračunam.Do zdaj kakih 30.000 km teka pa verjetno okoli 75.000 kolesarjenja+ ostalo.V bistvu nikoli nisem beležil...
Uporabniški avatar
 tekačica
INOT napisal/-a:Zanimivo vprašanje ja.Težko izračunam.Do zdaj kakih 30.000 km teka pa verjetno okoli 75.000 kolesarjenja+ ostalo.V bistvu nikoli nisem beležil...

30.000km teka letno :?: :?: :?: :cast1: :clap: :cast:
Uporabniški avatar
 INOT
Ti se malo šališ kaj? :P Ja fajn bi pa blo če bi zmogel toliko.Ne to je mišljeno v času kar redno tečem,se pravi dobrih 10 let.
Tedensko povprečno od 80-120 km,v začetnih letih seveda nekoliko manj.
Dnevno pa od 15 km naprej s tem,da imam obicajno vsaki cetrti dan brez teka.Kolesarjenje pa ze od mladih nog,sedaj pa precej manj.Vse pac ne gre...
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No da dodam še jest svoje KM od JAN sem pretekel cca. 550 KM. Ni glih nevem kva je pa zelo veliko da do JAN nisem tekel niti metra.

ČAO

:o :o :o :roll: :roll: :roll: :o :o :o
 zappa
BBA napisal/-a:Danes sem prvič obiskal forum in sem se odločil, da se kar prijavim. Lani sem pretekel dobrih 300 km, letos sem na dobri poti k 365 km - moj lani nedoseženi cilj (ponavadi tečem 6 km na dan). Kolikor sem uspel prebrat, ste tukaj precej večji navdušenci - zanima me, koliko km vi pretečete na leto, kdaj ste začeli teči in koliko ste pretekli na začetku svoje tekaške "kariere".

Lep dan vsem!

Teci sem zacel lani avgusta, vmes 4 mesece (Jan.-Apr.) nisem tekel. Tecem 2 do 4 krat na teden, v povprecju zdaj "naredim" ca. 20 km na teden (1x 8 km in 2x 6 km).

Kako to mislis, da teces 6 km na dan in da planiras 365 km na leto? a to pomeni, da teces enkrat na teden?

LP
Uporabniški avatar
 Damijan
Kot vesten tekač vodim dnevnik, vse proge so bolj ali manj izmerjene, sicer pa - ko grem v neznano - znam oceniti po pulzu, kak tempo tečem...vsaj približno.

Kakorkoli - letno skoraj 3000 km, po mesecih pa...pozimi nekoliko manj, spomladi in jeseni več, poleti pa nekje vmes. Analiza za julij '05 - 315 km.
Nazadnje spremenil Damijan, dne 02 Avg 2005, 07:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tekačica
INOT
ja imaš kar prav, res sem te nekaj trapastega vprašala. Se opravičujem :roll: :oops: .

Damijan napisal/-a:Kot vesten tekač vodim dnevnik, vse proge so bolj ali manj izmerjene, sicer pa - ko grem v neznano - znam oceniti po pulzu, kak tempo tečem...vsaj približno.

Kakorkoli - letno skoraj 3000 km, po mesecih pa...pozimi nekoliko manj, spomladi in jeseni več, poleti pa nekje vmes. Analiza za avgust '05 - 315 km.

Jaz tudi redno vodim dnevnik. Julija sem naredila 203,2 km.
 BBA
Kako to mislis, da teces 6 km na dan in da planiras 365 km na leto? a to pomeni, da teces enkrat na teden?

Tečem od aprila pa tja nekje do oktobra...6 mesecev po dvakrat tedensko (v povprečju)....saj pravim da vam ne sežem niti do gležnjev.

Lp
Uporabniški avatar
 kustus
No no

BBA pa probaj 3x na teden pa boš prišel do gležnjev če tko ti misliš.

Ma smo se sam hecali.

:P :P :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 Kunec
Sam se šesto leto zapored potim in se še nisem naveličal prav nasprotno. Moji tekaški žačetki so bli mal čudni, vsaj kar se tiče pavze, tekel sem 7 krat na teden, se pravi sem pavzo spregledal. Naredim pa povprečno 3000 km na leto.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA