Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 anuška
kukr da nimam dost usga, mje rt prvzdignel, pa sm punoč udlaufala (ha ha ha udlaufala) ene par krogov ukol firme. A mislte, dab blo bolš, čeb jst kj mn kadila? A?
Tko fajn sem zdele zdi, k mam kermu puvedat. Gvišn že 100 let nism laufala, k mje blo prveč fletn na svet :)))). Ublubem, tuki ublubem, dam usak dan. Čist pu mal, pa usak dan več.
Poj sem pa en dan tukile bratcu pukazala....:))), pa ud saške sm toook ulik že slišala...dej prou hecn, d me ni enkol že prej firbc zmatrou.
Ma ja, sj se nism mela s čim hvalt. Dons sm pa TAGLAUNA.
Uporabniški avatar
 Učenec
Tole je pa zlo narečno oziroma pogovorno, se kar malo težko bere,
pa vseeno čestitke in dobrodošla :laola :TF)
Uporabniški avatar
 INOT
Pozdravljena!Ti si pa menda glih tam s Fotrove dimenzije kaj?
Pa ze 100 let nisi laufala?Nic sekirat bos pa zdaj vnaslednjih 50-60 nadkonadla.Pa cike bo treba pustit ja.Obvezno.Pa firmo bo treba povecat,da bos lahko daljse kroge okrog delala :D
Zdaj bos sele videla kaksni uzitki te cakajo ov zivljenju.Zo bo sele fletno!TEK!
Uporabniški avatar
 milkec
Pa če tole ni tek iz veselja in zabave... He he he, narečja se pa naj le ohranjo v Sloveniji, da ne bomo vsi tako govorili kot so v Poletju v školjki!
Uporabniški avatar
 kustus
lp

Ma skori gvišn ti čik nau koristu. mogoč pa.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Nadj@
LP

No tudi mene ste spravili do tega da se registriram.

Tečem približno dva meseca vsaj 3x tedensko počasi.

Želim si na Lj. maraton na 10 KM.

ČAO
 anuška
dons pa glih mal več. Kok sm sama seb ušeč.:). Tekla morm puvedat. D naute mislel, d še več kadim. K bom pr čikih bl pridna, vm pa puvem. K vidte, se jst rada hvalm. Sj se morm, k me pa druh ne. :)
Bodte fajn.
Uporabniški avatar
 kustus
Čao

Mislim da se z cigareti ni prav dobro hvalt. No ostalo pa že bo nekako venar če bi bilo vsaj malo več a,e,i,o,u-jev bi bilo vseeno lažje za nas brat.

haaaaaaaaaaa, haaaaaaaaaaaaaaa, haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi jest sem marca pustila kadilske sobe pri miru in se sedaj sem se še začela ukvarjati z tekom. Pa mi kar gre.

Se kar splača narediti to rošado.

:twisted: :twisted: :twisted: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 MABE
Probej zamenjat čike s tekom. Men je ratal. En mesec sem šou vsakič ko me je silno prjel kadit teč. Pa sem se počasi odvadu..... Kriza je nastopla po pol leta in to kakšna!!! Zdej (po par letih)je pa dobr...... :juhuhu: Sam probej pa zdrž. :wink: (Probat ni greh!)
 anuška
a nj še mal pučakam, ali naj vam takoj pokažem, da tudi pisati znam. :)
Keč je v tem, da nikoli nisem marala teka. Vedno sem ga doživljala kot blazno prisilo. Najbrž še iz otroštva, ko smo na kondicijskih treningih morali teči s starejšimi, pa je bilo vedno prehitro.
Te tri dni sem trpela. Še vedno se zdim sama sebi odvezana, nerazumljiva....., da se mučim s tekom. Očitno pa je, da bolečina telesa odžene (vsaj za tiste minute) bolečino duha.
Čakam, da mi postane veselje. :)
Mrbit je to en druh vidik k si ga j tuki že kdo prznou, al pa ne. Nism brala usga. Jst si prznam. Al bom tekla, al pa seu mi zmešal.
Bajčk.
 Ninocka
Anuška,
mislim, da imaš kar močno voljo...daj primešaj še malo vztrajnosti in odvrži tiste smrdeče palčke. Tek doprinese k umiritvi duha, vendar pa je včasih tudi peklensko težko vztrajati oz. teči sploh.
Vsaka sprememba v življenju, odvrnitev od starih navad je težka. Jaz sem bila verizna kadilka in sem se leta borila s to nesrecno odvisnostjo. Teči sem začela šele kasneje, ker sem imela tako "zagiftana" pljuča in telo, da se nisem mogla niti premikati. No, postopno sem se začela premikati in začela živeti svoje sanje.

Če bi bila na tvojem mestu, bi raje izbrala tek, kot pa drugo opcijo. :wink:

Kot začetnici ti priporočam, da kombiniraš tek in hojo...Teči počasi in ne pretiravaj. Čez mesec ali dva se ne boš verjela kakšen napredek boš dosegla.
Piši kako ti gre! Pa poglej pod Doživetja...boš videla, da se vsi včasih mučimo. :wink: :P
Tek je kot življenje.
 Damjana
Te čist zastopim ko praviš da sovražiš tek..tud jst sem ga sovražila..in to zato, k sem tiste km pred sabo videla, pa sem se zagnala da bi jih že končno pretekla, pa seveda po 500m komaj še lovila samo.
Hec je v tem, da moraš čist počas začet laufat (skoraj hitra hoja) nikol se ne smeš zadihat (dihaš tako, da npr. na 2 koraka vdihneš, pa na dva izdihneš), potem pa kar gre, po enih 500m prideš v tak mode, da maš občutek da je vse zlo easy, poj pa se kilometri kar vrtijo (no od začetka tud ne, po kakšnem mesecu treninga pa ) -tole nikol nisem verjela da bo res, ampak kar drži
Narobe je, ker so nas zmerej (v šoli) gnali laufat na štoparco..tek je veliko več kot to. Takrat lahko meditiraš, "pucaš možgane" al pa se se jeziš na koga (s tem zlo cajt popraviš, če se že štopaš), lahko pa čist samo uživaš v naravi
Sem prepričana, da ti bo všeč, samo vztrajaj ..
p D. :D
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi jest imam probleme z sapo no sedaj že dosti manj kot na začetku.

Sem vztrajala in za sedaj lahko rečem da že vidim manjši napredek.

No pa saj bo zmeraj boljše a ne.

:P :P :P :P :?: :?: :?: :?: :?: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA