Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 INOT
Naslednji prispevek je namenjen predvsem tistim,ki še vedno nekoliko dvomite vase...
Včeraj popoldne sva z Majo naredila malo daljši trening.Ta se je potem razvlekel v celi maraton.Maja je S kolesom pridrvela direkt iz službe se samo preoblekla in že sva štartala.Jaz sem ji rekel,da bova naredila samo malo daljšo turo,mogoče tja do 30 km.(ji nisem upal povedati resnice :? )
Zraven sva vzela samo nekaj energetskih ploščic in 0.5 l tekočine.To sva potem sproti kupovala.Med tekom se lepo pomenkuješ,kilometri pa kar tečejo.Jaz sem izbral traso dolžine 38 km,toda Maja je potem še sama želela,da narediva dodatne 4 km.Glede na to kako se je počutila bi šlo verjetno brez problema tja do 50 km.
Maja teče komaj slabi dve leti.Do sedaj je v enem kosu naenkrat pretekla samo 21 km.Poleg tega,da je bila tisti dan še v službi,je dan prej naredila normalen trening 10 km.Se pravi,da je šla na ta tek popolnoma nepripravljena,vendar pa tudi čisto neobremenjena s tem koliko bova pretekla.No lahko rečem samo :clap: :cast1:
Torej tisti,ki tečete že nekaj časa,pa bi radi kdaj odtekli kakšen maraton,pa dvomite,da ste dovolj pripravljeni...
Treba si je enostavno zaželeti in to narediti.
V vseh nas so skrite rezerve,upam,da je bil zgornji primer dovolj dober dokaz.
Uporabniški avatar
 Dule
Čestitam :clap:

INOT napisal/-a:Se pravi,da je šla na ta tek popolnoma nepripravljena,vendar pa tudi čisto neobremenjena s tem koliko bova pretekla

Se strinjam teči neobremenjeno glede ciljev je najlepše pa na koncu tudi rezultat ne izostane - pride sam od sebe :D :D
Uporabniški avatar
 Tatjana
Včerajšnji tek je bil enkraten! :D Neverjetno! :D
Sicer pa je vse lažje, če imaš takšnega super tekaškega partnerja kot je Inot in kilometri kar odletijo.
Uporabniški avatar
 Veggie
Jao :shock:

Pa vi ste cisto :ignore:

Kaj naj recem....

Inota tak vem, da 'trga' in mu je maraton za iztek.... :roll: :D
_Maja_ , res cestitke :clap: se z moje strani!

PS
......mislim, da res moram ze enkrat nabaviti venis oksi eksn (polne hlace PRESS) - konkurenca je huda!! 42 km kar tako baj d vej... halllooooo.... Ste kot oni Duracell zajci :juhuhu:
Uporabniški avatar
 runner
bravo INOT
bravo __Maja__
neverjetna sta!
Uporabniški avatar
 tekačica
Bravo! Čestitke obema :cast:

Na mojih 21km bo pa potrebno počakati še kakšno leto :roll: . Za enkat je 15km rekord, pa mislim, da bo šđe kar trajalo preden ga bom porušila :wink: .
Uporabniški avatar
 Tatjana
Hvala vsem! :oops:
Uraden maraton bo počakal do pomladi, bo pa v LJ 21ka malo hitreje kot je bila v Radencih.
Tekačica, če na treningu brez problema pretečeš 15 km, lahko brez skrbi greš tečt 21 km v LJ. Ne pozabi, da je vse v glavi ;)
Uporabniški avatar
 potepinko68
Se strinjam.... da je najvec ..mogoče vse v glavi.. samo :oops: mene na zalost njabolj skrbi moje desno koleno :cry: ... preveč v glavi, premalo v nogah (pri meni)... in imam slabe izkušnje s tem (kadar "se strgam s ketne")

... zato... kapo dol... :cast:
Uporabniški avatar
 tekačica
__Maja__ napisal/-a:Hvala vsem! :oops:
Uraden maraton bo počakal do pomladi, bo pa v LJ 21ka malo hitreje kot je bila v Radencih.
Tekačica, če na treningu brez problema pretečeš 15 km, lahko brez skrbi greš tečt 21 km v LJ. Ne pozabi, da je vse v glavi ;)

Ni problem da ne bi šlo, problem so moja leta. :oops: Stara sem šele 16 :roll: in če se ne motim jih moraš imeti za nastop na 21km oz. 42km vsaj 18???
Uporabniški avatar
 S*
Inot pravi
Med tekom se lepo pomenkuješ, ...

Saj sem rekla, da ste prave klepetulje. Kak naj pol človek ve, kje pa kolko prelaufa :roll: Mislim :!:

Ampak kapo dol, čestitke obema, predvsem Maji :!: :D Inot, ti pa lahko začneš razmišljat o trenerski službi. Maš že odlične reference :)
Uporabniški avatar
 obi
tekačica napisal/-a: Stara sem šele 16 :roll: in če se ne motim jih moraš imeti za nastop na 21km oz. 42km vsaj 18???

Jaz nisem nikjer zasledil, da mlajši od 18 ne smejo nastopiti na maratonu. Vse kar o letih piše v razpisu so kategorije, ki se začnejo z 18 leti.
Po mojem, če nastopiš, boš v najslabšem primeru zabeležena samo na absolutni lestvici.

Sem pa bral, da maratone (42km) pretečejo že otroci stari deset let in to s takim časom, da lahko samo sanjam.
Uporabniški avatar
 Damijan
obi napisal/-a:Sem pa bral, da maratone (42km) pretečejo že otroci stari deset let in to s takim časom, da lahko samo sanjam.

Aja, to so oni Indijci, ki sicer za Ikeo preproge kvačkajo...
Se hecam, čeprav sploh ni smešno! Pravzaprav - katastrofa. Bi starše teh otrok na uno steno, kjer je Humarju zagustilo, poslal...
Uporabniški avatar
 tekačica
__Maja__ napisal/-a:Tekačica, če na treningu brez problema pretečeš 15 km, lahko brez skrbi greš tečt 21 km v LJ. Ne pozabi, da je vse v glavi ;)

Ja mogoče sem pa res kar nekoliko prehitro rekla, da je 21 km preveč zame...čudež včerajšnega teka...pretekla sem jih 21, čeprav na malce drugačen način. Najprej 10 km teka pa 1 km hoje (sem se malo napila in najedla...pa spočila) pa še naslednjih 10 km. No ja skupaj jih je bilo 21, v času 2.04 :oops: (ja bo treba še kar nekaj trenirat, da bom ta čas razpolovila....ampak bilo je prvič....s tem da sem teči začela s ciljem da se na 5 km ustavim...potem me je pa kar vleklo in vleklo dalje....Seveda pa ne smem pozabiti na klesarko spremstvo, ki me je ves čas spremljalo).

obi napisal/-a:Jaz nisem nikjer zasledil, da mlajši od 18 ne smejo nastopiti na maratonu. Vse kar o letih piše v razpisu so kategorije, ki se začnejo z 18 leti.
Po mojem, če nastopiš, boš v najslabšem primeru zabeležena samo na absolutni lestvici.

Sem pa bral, da maratone (42km) pretečejo že otroci stari deset let in to s takim časom, da lahko samo sanjam.;)

Ne vem, jaz sem pa na enem drugem forumu brala, da je starostna omejitev, ker naj bi vsak sam odgovarjal za zdravje in srce :roll: .
No se bom še malo pozanimala, in če se res teka lahko odeležim, bom pričela razmišljati o kakšnem polmaratonu (za naslednje leto...letos ga bom pa poizkusila še malo natrenirati, pa čas vsaj malo izboljšati.

Glede otrok starih 10 let...mislim, da tečejo bolj za to da prislužijo nekaj denarja...Tam v indiji je cel kup čudežnih ljudi (ležijo na razbitem steklu...) samo za to da zaslužijo za preživetje, tako, da ne vem če je indija primerljiva z nami. Mislim da je vzrok mladih tekačov v indiji popolnoma drugačen in da ne tečejo z veseljem.
Uporabniški avatar
 Veggie
tekačica napisal/-a:v času 2.04 :oops: (ja bo treba še kar nekaj trenirat, da bom ta čas razpolovila....

Uf, eni so pa optimisticni :!: :shock: Vsaka ti cast, ce ga uspes razpoloviti :shock: :shock: :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA