Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 anja1904
Živjo, sem nova uporabnica tekaškega foruma in prosim za nasvete, pri začetku mojih tekaških dogodivščin. Zelo rada bi naredila nekaj za sebe tako na športnem področju, kot na zdravstvenem področju, vendar imam kar veliko problemov z mojo glavo, ki se nemalokrat upre športni dejavnosti,telo pa ji na žalost podleže. Prosim vas za nasvete glede treningov, naj povem da nisem čisto brez kondicije tako da 5 km ni tako velik problem. Moja telesna teža je kakšnih 10 kg prevelika , tako da kakšen namig prehranjevanja ne bo odveč.
No, sedaj pa že težim, hvala že vnaprej za vašo pomoč in še to BRAVO MAJA, ki je po dveh letih teka pretekla 42 km.
Uporabniški avatar
 Veggie
LP!

Naj te prvo opozorim, da si zasla na spletno stran, kjer se zbirajo odvisniki :twisted: Da ne bo mama v skrbeh, ko bo to izvedela :shock: (running addicts PRESS) Najprej resno premisli, ce se res zelis spustiti v to :lol:

JK

Najpomembnejse je, da se ne silis, ce ti ni. Moras pa vedet, da je ponavadi zacetnih par min. tezje, potem ko se "vlaufas" pa je vedno lazje... Bos videla, da se tudi ti tako kot __Maja__ ne bos vec mogla ustaviti....

Glede prehrane.... Jah, malo pa pametno. In to je to
Uporabniški avatar
 tekačica
Veggie napisal/-a:LP!

Naj te prvo opozorim, da si zasla na spletno stran, kjer se zbirajo odvisniki :twisted: Da ne bo mama v skrbeh, ko bo to izvedela :shock: (running addicts PRESS) Najprej resno premisli, ce se res zelis spustiti v to :lol:

Pssssssssst ne tako naglas o tem da se tukaj zbiramo odvisniki... :shock: Nas bo še kakšna policija obiskala in nam zaplenila vso ta bol robo :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Tatjana
Samo laufanje ti ne bo kaj dosti pomagalo pri kilogramih. Bo treba malo tudi pri prehrani popaziti (glej kdo se oglaša :oops: :lol:) - poglej malo tukaj.
Uporabniški avatar
 tekačica
Kakšen koristen podatek o prehrani lahko najdeš tudi na spodnjem naslovu:

www.mojtrener.com

Mislim da je na tej strani kar precej literature o prehrani, takšni in drugačni... Oglej si pa tudi:

www.mojportal.com

kjer boš lahko našla marsi kater pameten nasvet in marsikatero mnenje.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No res boš morala narediti nekaj tudi z prehrano a vendarle tudi tek in telovadba ti bosta zelo koristila, sam sem z vsemi tremi kombinacijami spustil kilograme za dobrih 32 kg in to letos. Samo volja, VOLJA in zopet VOLJA pa boš marsikaj naredila sebi v korist.

:?: :?: :?: :P :P :P :P :P :P :P
 majk
kustus napisal/-a:
Samo volja, VOLJA in zopet VOLJA pa boš marsikaj naredila sebi v korist.

Ne verjemi taksni naivni psihologiji.
Moj nasvet je, da ne razglasaj necesa se preden si se le-tega lotila. Ne govori o tem vsenaokoli, ne imej dolgih pogovorov o tem kako se bos lotila teka se preden si storila prvi korak. To te samo oddaljuje od vsakrsne akcije, od vsakrsne spremembe, stvari nenehno premlevas, medtem pa se vedno stojis na mestu.
In ne isci koristi, to je najslabse, ne bodi sama sredstvo, pot do neke koristi. Pac, samo stori to, preprosto. Teces zaradi teka, ne zaradi pulza, kilogramov, to je vse drugotno, nepomembno, to sploh ne sme biti v tvojih mislih, nikakrsnega pritiska, nikakrsnih zunanjih razlogov, vse besede so odvec. Samo zateces... (pusti da te "stvar sama" vsrka)

P.S.: Vidis, govorim nekaj delam pa nasprotno, govorim ti in ti poslusas. Sploh me ne poslusaj, jaz ti nimam kaj povedati, pozabi in se ne obremenjuj s formulami.
Lep pozdrav in srecno!
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No MAJK ti pa znaš zmotivirat začetnika, pol ure nakladaš da nikogar ne poslušat in podobno.

Jest sem začela junija pa sem kar veliko govorila in poslušala o tej temi. Če nimaš sam volje kot pravi kustus ti nebo nihče nič pomagal z besedami.

Zato moraš imeti predvsem voljo in bo šlo.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 anja1904
Hvala lepa za vaše nasvete in izkušnje, odločila sem se da začnem s tekom. Volja zeenkrat je, vem pa tudi da se z besedami ne naredei kaj dosti. Tako da držite pesti da mi uspe, če pa skrenem s poti me pa usmerite na pravo smer.
Pozdrav vsem
 majk
Nadj@ napisal/-a:CIAO

No MAJK ti pa znaš zmotivirat začetnika, pol ure nakladaš da nikogar ne poslušat in podobno.

Jest sem začela junija pa sem kar veliko govorila in poslušala o tej temi. Če nimaš sam volje kot pravi kustus ti nebo nihče nič pomagal z besedami.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Oprosti, ker izražam svoje mnenje, če se ne motim piše pod rubriko "splošna debata: prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ..."

Zate nakladam, ce bi uporabil kaksno vsakdanjo krilatico bi mi najbrz takoj pritrdila.
Sicer pa, ce jaz nakladam, potem ti ne poves nicesar. Lahko bi bila vsaj toliko fair in malo bolj obrazložila svoje besede:

Če nimaš sam volje kot pravi kustus ti nebo nihče nič pomagal z besedami.

Povej kaj natančno s tem misliš, kako bo šlo? Vsaj argumentiraj mi, saj dopuščam da se sam motim in me zanima kako ti o tem razmišljaš. Zato bi bilo pošteno preden kritiziraš moje stališče, da to storiš tako kot se spodobi in potem predstaviš tudi svoje.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No ti trdiš da volja ni dovolj jest iz mojih izkušenj lahko povem da do JAN letos nisem nikoli pretekel nič m in ko sem se odločil JAN da bom začel z shujševalno pri kateri sem moral začeti z gibanjem. odločil sem se za tek in naslednji dan tudi začel.
Bilo je tudi -17 , sneg, mokro a sem vseeno vsaki dan tekel po svojih močeh. Iz tedna v teden so se videli napredki.
Včasih je bilo zelo težko se prepričati da grem tečt.

Veliko informacij sem požiral z TF-ja in se s tem tolažil da bo morda kdaj tudi malo lažje in res sem to tudi dočakal.

Na začetku leta sem si zadal cilj da bi šel vsaj na dva uradna teka, do sedaj jih imam za seboj že 11 in še kar nekaj jih je na katere bom šel.

VSE TO SEM DOSEGEL SAMO Z VOLJO in pa tudi veliko pomoči sem dobil na TF-ju.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No to sem hotela in mislim da sem tudi povedala, da če nimaš volje za teč ti nebo nihče pomagal z prepričevanjem a vseeno če že imaš voljo je vseeno dobrodošla kakšna beseda o tej temi saj ko si na začetku tako kot sem jest zelo rad poslušaš tiste ki so prekaljeni in si ob tem polniš baterije za svoj bodoči uspeh.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No to sem hotela in mislim da sem tudi povedala, da če nimaš volje za teč ti nebo nihče pomagal z prepričevanjem a vseeno če že imaš voljo je vseeno dobrodošla kakšna beseda o tej temi saj ko si na začetku tako kot sem jest zelo rad poslušaš tiste ki so prekaljeni in si ob tem polniš baterije za svoj bodoči uspeh.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 majk
Nadj@ napisal/-a:CIAO

Pricakoval sem bolj pogljobljen odgovor, tako da te prosim, ce ze mojih par stavkov oznacis za polurno nakladanje, da malo bolj natancno razlozis kako deluje ta proces, ko preides iz apatije v neko stanje kjer prekipevas od energije oz. v stanje kjer najdeš "voljo" in ki te "požene" v gibanje.
Ce bi si malo bolj natancno prebrala, kar je napisala anja, bi lahko opazila, da ona pravi, da ne najde volje (ne dobesedno) za tek, da se ji upira, ti pa ji odgovoris da rabis samo voljo (potem je sicer napisala, da volja ja, kasneje, zato te jez sprasujem se za tisto prvo in na splosno, ne vec konkretno). Razlozi mi bolj natancno kako lahko iz stanja brezvoljnosti (anja, ne zameri, ne pravim da si brezvoljna ali kaj podobnega) preides v stanje voljnosti, kako se aktiviras in s pomocjo cesa? Kako pomagati tistemu, ki ne najde volje? In ce so tudi besed odvec, ce pac ni volje, potem je vsak tak primer po tvoje brezupen, saj se taksnemu cloveku enostavno vec ne da pomagati.

Kustus, tvoj slog je res tezak za branje (brez zamere). Se zmeraj pa se mi zdi vse to kar pravis naivno, predvsem tvoje pojmovanje volje kot neke absolutne entitete, ki jo kar priklices in jo usmeris v dolocen cilj. Zato je tudi tvoj nasvet naiven, saj ce bi bilo v njem kaj resnice, potem bi se ljudje, ki imajo kaksne tezave zdravili kar po tekocem traku. Zdi se, kot da voljo povezujes z neko svobodno odlocitvijo, ki po nekem casu proizvede dolocen rezultat. In kar si sam opisal, mi bolj kaze na neko prisilo.
Uporabniški avatar
 tomaze
Zelo rada bi naredila nekaj za sebe tako na športnem področju, kot na zdravstvenem področju, vendar imam kar veliko problemov z mojo glavo, ki se nemalokrat upre športni dejavnosti,telo pa ji na žalost podleže.

Pravijo:
"Tudi ne odločiti se, je odločitev."
Glede na to, da pišeš na tej strani, si se že odločila - samo še vztrajati je treba. Ko se ti ne bo dalo ven na tvojih 5 km (in počasi tudi več), se vprašaj ZAKAJ? Verjemi, da ni nobenega pravega razloga - razen bolezni seveda. In ko vidiš, da ni razloga, se moraš premagati, obuti superge in iti. Iz dneva v dan bo lažje in čez čas se boš slabo počutila, če ne boš šla (zasvojenci - demantirajte me!). Boš vidla - posledično bo pa tud kakšna kilca manj.

Bodi hrabra!!! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA