Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ali
Dekleta, kam se zvečer v Ljubljani (Šiški) odpravite na tek? Danes sem okrog pol desete ure odtrimčkala do PSTja misleč, da se tam tare tekačev, pa je bila tema kot v rogu in nikjer nikogar, tako da sem se obrnila in tekla po asfaltnih ulicah. Kakšen nasvet?
Lp
Uporabniški avatar
 katka
no jaz stanujem na drugem koncu ljubljane, pst je ponoči tut fajn mračen in mi zelo pomaga, da imam ob sebi kosmatinca (= psa).
 G-spot
holmer steza zraven žak stadiona je velikokrat osvetljena, ker imajo nogometaši tam trening. tudi kar nekaj tekačev je in je nasploh kar prijetno.
Uporabniški avatar
 ali
Hvala!
Lp
 sonata arctica
ko že razpravljate o tekaških terenih v ljubljani bi pa še jst neki vprašala. Ker imam zaenkrat še počitnice sm še lepo doma v cerknici in lahko tuki tečem po naravi. Oktobra se pa vrnem v Lj študirat in me zanima če me lahko informirate za kakšen dober teren V NARAVI. Stanovanje imam na kodeljevem in čist blizu fakulteto za šport in bi tam lahko tekla v krogih sam to mi je depresivno. Torej, če kej veste: z besedo na plan! :!:
(zaenkrat vem sam za bežigrad blizu žal, kak se že reče-pot spominov in prijateljstva...?)
Uporabniški avatar
 tomaze
Pozdravljena!

S Kodeljevega imaš najbližje in najlepše proge na Golovcu - so po gozdu tako ali tako vse, imaš pa na voljo cesto, ki pelje čez Golovec, ali PST (Pot spominov in tovarištva - da ne bo dileme kaj kratica pomeni), ali gozdne potke, ki jih je tudi veliko - npr. proti Urhu ali proti Orlam...

LP Tomaž
:laola
Uporabniški avatar
 mare
Če hočeš ravnino imaš osvetljeno asfaltno sprehajalno pot ob Ljubljanici mimo Štepanjskega naselja in Fužin (cca 3 km), nato PST (+2 km) pa ob Ljubljanici po poteh do Vevč(9 km) ali Kašlja (12 km). Vse razdalje v eno smer, približno od kodeljevega..
 sonata arctica
Ful hvala: enkrat ko pridem v Lj. si bom vzela čas, se sprehodila po kakšni od predlaganih smeri (seveda bom prej malo povprašala za smer koga k se spozna na to k se mi tud sanja ne kje so orle čeprav sm enkrat dooolgo nazaj že bla tam) da vidm kakšen je kej teren in me prav veseli da bom lahko tekla tud med tednom po Lj. Se enkrat hvala :wink:
 sonata arctica
Ok, mam problem. zaradi butastega urnika mam cajt za tect samo v poznih popoldanskih in vecernih urah, takrat ko je tema. moji najdrazji mi pa ne pustijo tekat v temi po lj. in njim na ljubo sm se prisiljena začet posluževat mojih predragih krogov :cry: No in zdej sprasujem koga ki mi zna odgovorit na par vprasanj o atletski stezi na DIF-u.

1. Sej lahko pridemo tud "zunanji" a ne... Mislim tisti k nismo z DIF-a al pa kakorkoli drugače povezani z DIFom a ne...?
2. Kolk dolg je en krog...? sej je 400 m a ne?
3. A če pridem bolj proti večeru je zihr da ne bom vletela na vaje študentov...? Predvidevam da takrat nimajo vaj...
4. Kdaj zaklepajo...? Sm slišala za primerek ko so eni plezal čez ograjo ker je bil vhod že zaklenjen, jst pa nočem glih tam prespat.
5. Kolkor sm vidla takrat ko sm šla mimo so vsi tako hitro tekli zdej me pa zanima če se najde tud kakšen bolj počasen tekač da ne bom edeni polž tam.

drgač sm pa po zgoraj napisanih predlogih že najdla eno idealno potko za tekat, sam jo zdej na žalost ne bom mogla dosti uporabljat vsaj do naslednjega semestra. Ful mi je všeč sprehajalna potka ob kristalno čisti Ljubljanici ob Štepanjskem naselju pa Fužinami- tja do grada na Fužinah sm šla pa je blo prav super, pa še moje male pernate prijatelje (račke) sm lahko občudovala :D
Uporabniški avatar
 kustus
lp

no ti postavljaš vprašanja in ob enem tudi že odgovarjaš. glede zaklepanja mi smo bili včeraj do 19 30 ure in ni nihče zaklenil. drugače pa tečejo tudi počasnejši.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
sonata arctica napisal/-a:1. Sej lahko pridemo tud "zunanji"
2. Kolk dolg je en krog...? sej je 400 m a ne?
3. A če pridem bolj proti večeru je zihr da ne bom vletela na vaje
4. Kdaj zaklepajo...?
5. Kolkor sm vidla takrat ko sm šla mimo so vsi tako hitro tekli zdej me pa zanima če se najde tud kakšen bolj počasen tekač da ne bom edeni polž tam.

No, takole sem jaz dozivel oval. Naceloma nihce ne 'tezi' ob normalni uporabi steze. Jasno, da kadar imajo tekme nekako ne gre, da bi clovek trimckal tam.
Krog je dolg 400m. No, zunanji malo vec. :)
Proti veceru je zelo sirok pojm. Ce pa ravno pades na organizirano vadbo ali vaje lahko tekas po parku v dosti velikem krogu. :)
Zaklepajo kakor kdaj ampak okoli 22 ponavadi. Kar seveda ni ovira. Med igriscema imas eno tako nizko tribuno in tam je tudi ograja zelo nizka in mislim, da tam prav z lahkoto zlezes not ali ven.
Hitrost na stezi ni ravno pomembna. Je pa tako, da sem se sam ob hudo pocasnem tempu raje spravil na kaksno od zunanjih prog, da nisem prevec oviral prometa. Ja, malo se je treba prilagajat razmeram, pa kaksno oko je fino imet odprto. :)
Srecno!

lp, oranzni slon, Jusuf al Islam :twisted:
Uporabniški avatar
 gregorb
No tudi jaz sem postal prisiljen teči ponoči. :evil: Čez dan je cel kup službenih in družinskih obveznosti tako, da pride čas za tek šele okrog 21 ure.
Ker sem trenutno Ljubljančan izkoriščam lepo osvetljene pločnike za nočni trenning. Naredim cca 5km, skoraj vsak dan. Začnem pri POPtvju in jo pičim po Dimičevi pa po Posavskega do Podmilščakove po po njej do Parmove, tam pa levo preko Bežigrada na Linhartovo do rondoja in do Pop tv-ja. Je ravno dobrih 5km. Prometa ob tej uri praktično nobenega, pločniki široki in fino razsvetljeni, skartka idelani pogoji.
Če je še kdo zainteresiranda se mi pridruži je vabljen!
lp
gregor
Uporabniški avatar
 tomaze
Pozdravjeni večerni tekači iz Šiške 8) !

Dan se je spet skrajšal in zvečer po hosti (Mostec) oz. kjer koli po temi je, brez lučke na glavi, kar težko. Ena večerna varianta, z praktično NIČ prometa in relativno svežim zrakom (na eni strani vedno pihlaj vetrček s polja), je industrijska cona STEGNE. Je v celoti razsvetljena, in ker zvečer ne delajo, tudi brez prometa. Tisti, ki želi daljši krog lahko teče ob železnici prosti Mercator centru, na koncu na desno čez železnico, naprej proti vrtičkom, na desno po cesti do obvoznice, pa spet desno do železnice. Kdor je zadovoljen z 2 km krogom lahko teče notrenji krog okoli stavb.

Naj vam pri teku sveti luč :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

LP Tomaž
Uporabniški avatar
 tomaze
Saj res - zadnje čase na PSTu blizu Koseškega bajerja smrdi po gnojnici, da b'se parkrat kmal zadušu - en kmet je očino računou na dež in polil gnojnico. Ali ne obstajajo neki predpisi, ki urejajo zlivanje gnojnice - a kdo kaj ve o tem?

Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA