- 23 Dec 2003, 12:15
Lansko zimo sem vsako soboto opravil en tek (cca 10 km) zunaj. Najnižja temperatura, pri kateri sem tekel, je bila -15ºC, ki pa je že malo pretirana, saj začne zmrzovati pot na laseh in obrazu. Do -10ºC, kot je napisal že Matevž, pa se kar v redu teče.
Letos zunaj ne tečem, ampak ne zaradi mraza, temveč zaradi zasičenosti s stalno istim terenom. Vse teke (čez 1000 km), razen na prireditvah in dopustu sem pretekel po 20 km pločnikov in 3 km gozda, tako da sem se stalno istih hiš, znakov ipd. že pošteno naveličal. Zato sem si jeseni nabavil tekalno stezo, na kateri tečem 2 krat tedensko. Prednosti so številne: ni se potrebno posebej oblačiti, se kam voziti, pri roki imam pijačo,wc, zraven lahko gledam filme ali športne prenose, prilagajam hitrost teka, tečem lahko ob 6:00 zjutraj ali pa ob 22:00 zvečer….. Vseeno pa me že vleče na stare poti, na katere se bom vsaj enkrat tedensko spet vrnil, tekalno stezo pa uporabljal ponoči, ob hudem mrazu, padavinah ali poledici.
P.S. Koristna priporočila za tek pozimi so v zadnjem Poletu (avtorica: dr. Nada Kozjek).
Lep pozdrav.