Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 jadranka
Živjo!

Vidim, da marsikomu pomagate in odgovorite praktično na vsa vprašanja pa me nekaj zanima. Je "smiselno" iti na tekmo 21 km če te dolžine v enem kosu še nisi prelaufu? - Ti pa tek na 15 km npr. ne predstavlja kakšnih problemov. Sama sem največjo razdaljo do sedaj prelaufala 17 km pa sem bila seveda utrujena ampak nič hujšega. Samo stvar je v tem, da če vem da je pred menoj tekma oziroma če gremo z partijo načrtovano na daljši tek imam pred tem sto problemov!! Od tega da me po trebuhu šraufa, pa na vodo tišči pa potem tud piti ne upam, da me pol spet ne bi tiščalo.....začaran krog. Če pa grem sama čist tko - kolikor bo šlo bo pač šlo je pa vse u redu. Stvar je v tem da bi se rada prijavila za LJ polmaraton pa ne vem; - ali obstaja kakšen "recept" po katerem bi vedel če si dovolj pripravljen? Saj vem - zihr se mi smejete, ko tole berete sam sem res ful v dilemi! Me pa ful ma da bi šla - ker če bi mi jih ratal prelaufat se mi zdi da bi bla pol še en lep čas u sedmih nebesih!!
Pa hvala za kakšne nasvete in pripombe!! :D
 Nataša
Prijavi se, čimmanj se sekiraj, kilometrine imaš dovolj, imej lepo počasen tempo, glede lulanja, hrane in treme pa na čimveč tekem, pa boš dobila izkušnje :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
Tu sploh ni dileme. Vsak je enkrat PRVIČ prelaufau 21 km. Eni smo to na prireditvi, drugi na privat travniku, spet tretji nekje vmes. Jaz sem pred prvm polmaratonom, dvakrat tekel po 16 km, tretja najdaljša razdalja pa je bila pod 10 km.

Samo ne se zapoditi na polmaratonu, teči svoj tempo, četudi te bo prehitelo tisoče tekačev. Meni se je tudi vse fajn zdelo do 10 km, pa do 14 km, potem pa največja muka. Sem pa seveda do 14 km tekel mnogo prehitro.

Pa srečno!
 mia
Kilometrine imaš dovolj, družba pa naredi svoj - to moraš doživet, je mega

srečno in na začetku tudi mal z glavo teci
 bojanm
Ful te ma da bi šla,prijav se,ful odlaufi in v cilju boš ful vesela,da o sedmih nebesih ne govorimo(pašejo zraven)Nimaš se kej bati,če pretečeš že sedaj 17 km,sej boš na 21 tud mal zmatrana sam bo pa fuuul dobr,veliko zabave na LM :lol: lp
Uporabniški avatar
 Bor
jadranka napisal/-a:Živjo!

Vidim, da marsikomu pomagate in odgovorite praktično na vsa vprašanja pa me nekaj zanima. Je "smiselno" iti na tekmo 21 km če te dolžine v enem kosu še nisi prelaufu? - Ti pa tek na 15 km npr. ne predstavlja kakšnih problemov. Sama sem največjo razdaljo do sedaj prelaufala 17 km pa sem bila seveda utrujena ampak nič hujšega. Samo stvar je v tem, da če vem da je pred menoj tekma oziroma če gremo z partijo načrtovano na daljši tek imam pred tem sto problemov!! Od tega da me po trebuhu šraufa, pa na vodo tišči pa potem tud piti ne upam, da me pol spet ne bi tiščalo.....začaran krog. Če pa grem sama čist tko - kolikor bo šlo bo pač šlo je pa vse u redu. Stvar je v tem da bi se rada prijavila za LJ polmaraton pa ne vem; - ali obstaja kakšen "recept" po katerem bi vedel če si dovolj pripravljen? Saj vem - zihr se mi smejete, ko tole berete sam sem res ful v dilemi! Me pa ful ma da bi šla - ker če bi mi jih ratal prelaufat se mi zdi da bi bla pol še en lep čas u sedmih nebesih!!
Pa hvala za kakšne nasvete in pripombe!! :D

...temu se reče trema...
tko da hitr se prijavi, mam zate rezervirano mesto št 81....... :wink:
..na cilju bo pa tkole : :juhuhu: :toast:
Uporabniški avatar
 Vlajko
:idea: Pa še nekaj si zapomni. :!: V Ljubljani še zdaleč ne boš edina, ki boš tekla svoj prvi uradni pol-maraton. :wink:

Tudi jaz bom v tvoji koži. Štartal bom lepo počasi (no, saj je itak nekaj tisoč glava gužva) in tudi nadaljeval bom v tem tempu. :roll: Po polovici proge :arrow: bo padla odločitev glede spremembe tempa v odvisnosti od samega počutja tistega "famoznega" dneva D. :wink:
Uporabniški avatar
 alan
Strah pred prvo 21-ko? Hmmm... Resis se ga s tem, da gres na prvo uradno prireditev in jo preteces!

Moja prva: prej nikoli vec kot 7km, ampak 7km nekajkrat na teden, tekaska aktivnost ze tri leta... zivci hudo aktivni, zelodec tudi, trije postanki v grmovju...

Po tistem se nekaj polovick in celih maratonov... rahlo crvicenje pred startom, hujsih tezav nikoli vec... knock, knock (kucam na drvo press)

Imeti tremo? Nimas prav nobenega razloga... :D
Uporabniški avatar
 kacj
jadranka,
tudi jaz ti priporocam hitro prijavo :wink:
Ocitno si dobro trenirala in mislim, da si prav dobro pripravljena za polovicko.
Ce te kaj potolazi moj "zgled": pred svojim prvim polmaratonom sem obicajno parkrat na teden tekel po cca. 5 km in imel cel en tek v dolzini 9 km (ko so me ze mucili zulji). Polmaraton sem pretekel brez tezav, ce seveda izvzamem zulje zadnjih 10 km :roll:
torej :arrow: kar pogumno! :D
Uporabniški avatar
 Darja
Jadranka!
Jaz sem lansko leto prvič tekla mali maraton (tudi v Ljubljani), lahko ti povem (čeprav sem bila seveda popolnoma mirna), da na startu niti pljunit ne bi mogla, tako sem imela suha usta od treme. Res je poseben občutek, vse kocine imaš postavljene pokonci pa kar koga bi objela ali pa celo cmoknila. Mene je prav tako skrbelo kam in kako in kdaj in kajvemkajše bom šla lulat (če ne še kaj hujšega) pa menda se že med ogrevanjem zaprejo vse pipice, telo že ve kaj dela. Ne spuščaj okrepčevalnic, pitje obvezno, posledice dehidracije so morilske (preverjeno). Letos v Radencih je bilo mnogo bolje. Vsekakor pa se MORAŠ pridružiti maratonskim mencalčkom, všeč ti bo, boš videla.
Imam pa še eno vprašanje za izkušenejše polmaratonce:
mi lahko kdo posreduje vmesne čase (recimo na 5 km) za končni rezulat malo pod 2 urama (lahko tudi za čas 1.59.58 - ni da bi človek pretiraval).
Sem se že 2x zaštrikala s tempom in pristala v cilju po 2 urah in nekaj minutah. Lep pozdrav vsem, grem omaro sestavljat (sem že s teka) :wink:
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Darja napisal/-a:mi lahko kdo posreduje vmesne čase (recimo na 5 km) za končni rezulat malo pod 2 urama (lahko tudi za čas 1.59.58 - ni da bi človek pretiraval) :wink:

Vmesni časi na 1km (Polarjev SW):
Laps: 21 * 1000.0 m + 100 m
Lap Time: 5:41.1
Pace: 5:41 min/km

Start 0.0 km 0:00:00
Lap 1 1.0 km 0:05:41
Lap 2 2.0 km 0:11:22
Lap 3 3.0 km 0:17:03
Lap 4 4.0 km 0:22:44
Lap 5 5.0 km 0:28:25
Lap 6 6.0 km 0:34:06
Lap 7 7.0 km 0:39:48
Lap 8 8.0 km 0:45:29
Lap 9 9.0 km 0:51:10
Lap 10 10.0 km 0:56:51
Lap 11 11.0 km 1:02:32
Lap 12 12.0 km 1:08:13
Lap 13 13.0 km 1:13:54
Lap 14 14.0 km 1:19:35
Lap 15 15.0 km 1:25:17
Lap 16 16.0 km 1:30:58
Lap 17 17.0 km 1:36:39
Lap 18 18.0 km 1:42:20
Lap 19 19.0 km 1:48:01
Lap 20 20.0 km 1:53:42
Lap 21 21.0 km 1:59:23
Finish 21.1 km 1:59:58

Vmesni časi na 5km (Polarjev SW)

Laps: 4 * 5000.0 m + 1100 m
Lap Time: 28:25.7
Pace: 5:41 min/km

Start 0.0 km 0:00:00
Lap 1 5.0 km 0:28:25
Lap 2 10.0 km 0:56:51
Lap 3 15.0 km 1:25:17
Lap 4 20.0 km 1:53:42
Finish 21.1 km 1:59:58

Pa uspešno prebijanje magične meje dveh ur!!! :wink:
Uporabniški avatar
 T1
Darja napisal/-a:Jadranka!
.. Res je poseben občutek, vse kocine imaš postavljene pokonci pa kar koga bi objela ali pa celo cmoknila. ...

Hoj,

povej kdaj greš spet na mali maraton, da bom pred startom kje v bližini :lol:

Lep pozdrav

T1
Uporabniški avatar
 Darja
T1 napisal/-a:
Darja napisal/-a:Jadranka!
.. Res je poseben občutek, vse kocine imaš postavljene pokonci pa kar koga bi objela ali pa celo cmoknila. ...

Hoj,

povej kdaj greš spet na mali maraton, da bom pred startom kje v bližini :lol:

Lep pozdrav

T1

Že kar na Ljubljanskega, le glej, da me ne boš zgrešil, ker gre mož letos na 42 in bom prepuščena sama sebi. Za posledice ne odgovarjam (kronično neodgovorna) :roll:
Uporabniški avatar
 Darja
Najlepša hvala za tabele, vidim, da ste opremljeni kot se za tekaški forum spodobi. Ob prebiranju vaših tekstov (fotr in drugi) pa sploh ugotavljam, da sem pravzaprav silno laična tekačica, ker kar grem in tečem in spotoma lajam na cucke in se veselim pogledov :D (od zadaj) na dečke, ki me s kolesom v hrib prehitevajo. Meni v prid je dejstvo, da kolesarji niso bistevo hitrejši od nas "prizemljenih", ko je v igri bregec ali dva. Hi, hi. Ampak dol, dol...Lahko noč vsem, saj veste, lepotni spanec pa to!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA