Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 m_m
A je res, da je najbolje zjutraj, natešč, le da prej spiješ malo tekočine, najbolje vode? Da je tako poraba zaloge energije največja?
Uporabniški avatar
 Junc
Če imaš namen hujšat, potem ja. Je pa idealno tudi ob 18:00 uri. Torej zjutraj ali zgodaj zvečer (po knjigo Sproščeni tek)
Uporabniški avatar
 Tatjana
Idealen čas za tek je tisti, ki tebi najbolj ustreza. Če nisi jutranji tip človeka se je brezveze siliti npr. ob 6h zjutraj tečt, ker boš šla/šel le nekajkrat potem pa se ti ne bo več dalo. Pri hujšanju je važno, da imaš kalorični primanjkljaj in vztrajnost, da se držiš zastavljenega.
Uporabniški avatar
 EVicA
Meni najbolj paše popoldan nekako 3h po kosilu, ki je takrat že lepo prebavljeno, lačna pa tudi še nisem. In to, da grem takrat kot mi najbolj ustreza, mi je bolj pomembno kot da bi šla takrat, ko naj bi bilo bolje, vendar tudi bolj mučno. Skoraj sigurno bi se mi vse skup zamerilo.
Uporabniški avatar
 Darja
Dobro jutro!
Idealen čas za tek je tisti, ki ga uspem smuknit zase iz vrtinca vsakodnevnih obveznosti. Zato je zame in verjetno še za marsikoga (predvidevam, da to velja bolj za ženske kot moške - fantje ne me scefrat :roll: ) vsak prosti termin idealen čas za tek. Uživajte!
Uporabniški avatar
 ugor
Se strinjam s teboj Darja. Ni toliko pomembno ali je to zjutraj, popoldan ali zvečer. Pomembno je, da si za tek od natrpanega dnevnega urnika nekaj časa lahko odtrgaš in to je to.
LP Igor
Uporabniški avatar
 Junc
Se popolnoma strinjam in pri sebi ugotavljam da kar težko dobim čas da na teden naklepeam okrog 30 do 40 km (otroci, služba, ...). Vsaka čast unim ki tečejo 90 do 100 km na teden
Uporabniški avatar
 Damijan
Tudi jaz se strinjam, da je pri obveznostih (aka Junce: otroci, služba) res težko spocat neko tedensko kilometrino. Vendar se da! Tudi 90km/teden. Kako? Volja, disciplina, odrekanje (TV bedarijam, kjer čas najhitreje mine; kafiči; včasih - žal - stari frendi, ki še niso tekaško posvečeni). Kdaj? Kot že nekje napisano, včasih ob čudnih urah (zgodaj ali pozno), včasih v čudnih pogojih (dež ni ovira).

Zato: cenite, da čas sploh imate, če bo pa še idealen, ste pa itak srečkoti.
Uporabniški avatar
 Damijan
Tudi jaz se strinjam, da je pri obveznostih (aka Junce: otroci, služba) res težko spocat neko tedensko kilometrino. Vendar se da! Tudi 90km/teden. Kako? Volja, disciplina, odrekanje (TV bedarijam, kjer čas najhitreje mine; kafiči; včasih - žal - stari frendi, ki še niso tekaško posvečeni). Kdaj? Kot že nekje napisano, včasih ob čudnih urah (zgodaj ali pozno), včasih v čudnih pogojih (dež ni ovira).

Zato: cenite, da čas sploh imate, če bo pa še idealen, ste pa itak srečkoti.
Uporabniški avatar
 Junc
Točno tako Damijan. Odrekanje in volja ter disciplina sta ključ, sam poiskušam teči 3 do 4 tedensko, 2 krat tedensko pa si vzamem čas za trening v fitnesu. Nekako mi uspeva (pač km ni tolk veliko, uspeh sem pa kar dosegel v letošnjem letu)
Uporabniški avatar
 karmen
Še moje skromno mnenje.
Če uspem pojesti kosilo ob 15 uri, mi je idealno teči ob 18 uri.
Seveda z zamikom glede na letni čas.
Sedaj,ko bo ura zopet po soncu, bo potrebno teči tako, da še malo ujememo dan(ali pa po cesti z svetlobnimi našitki).
Dež pa res ni ovira.
Včeraj sem s Poletovci(bilo nas je presenetljivo veliko) tekla ob 18 uri.
Topel dež nas je vsezkozi spremljal, pa nič ni bilo hudega.
Sem si pa že doma odstranila make up.
Za vsak slučaj, da ne bi koga še bolj prestrašila.
Uporabniški avatar
 microwaved
Hm, meni pa paše tečt tk okol 13h/14h - nekako po malic (ob 12h), pa šele potem pohamsam kosilo. Tud največ moči imam takrat.
Se pa strinjam, da se je čist brez veze silit, če ne moreš. Jst naprimer nikakor ne morem tečt zjutrej - na ulovim pravega tempa, glava me začne bolet, itd... :?
 Nataša
Tudi zame je jutranji tek mišn imposibl :lol: Deloma zato, ker vstajam prezgodaj in premalo spim, deloma pa zato, ker sem bolj sova in imam največ energije zvečer. Tako tudi najraje tečem okoli sedmih, osmih zvečer...ali pa še kasneje. Uh, komaj čakam na tek po snegu, tista poletna vročina ni zame... :wink:
 maraton 100
Kako smo si različni!

Moj idelani termin je bil zjutraj pred službo od 2 do 4h, kako lepo je,ko prideš iz službe in si že vse planirano sa tisti dan opravil. Imaš čas za otroke in držino.Hahaaaa! :lol: :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA