Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 hribovc
KOSOVELJEVA PRINESLA BURJA NA NANOS

PODNANOS (9.10.05) – Edvinu Kosovelju, znanemu tekaču iz Nove gorice, sedaj trenerju, se je na cilju 8. gorskega teka na Nanosu, kjer je imela burja zopet mlade, nasmeh širil do ušes. 21-letni sin Mitja (TK Kobarid) in štiri leta mlajša hči Mateja Kosovelj (ŠD Nanos Podnanos) sta med 180 tekači na Gori, kot pravijo Vipavci, pritekla absolutni naslov na 16. državnem prvenstvu v teku navkreber. Mitja, 14. na svetovnem prvenstvu med člani, je za šest sekund sicer zgrešil rekord proge trenutno poškodovanih Sebastjana Zarnika in Jožeta Čeha (26:26).

»Sedaj mi je malo žal, ker sem imel še moč za šest sekund. A v glavi sem imel samo zmago, naslov prvaka (zmagal je tudi prvenstvo gor-dol na Rogli op.p.) in tudi pokalni zmagi sem sedaj blizu. Ker sem vodil vse od štarta, Petra Lamovca preprosto niti nisem videl,« je visokorasli študent gradbeništva opisal dvoboj z večnim tekmecem, ki ga je za nekaj metrov premagal na Novi Zelandiji. Priznal je, da ima z malo sestro na treningu že težave, če jo želi prehitevati: »Drobna je, posebno ko s kratkimi koraki melje v klanec.«

Malo Matejo je oče kilometer pred ciljem pri koči Vojkovo posebej opozoril, da rekordno hitra (30:58), kar so dobro slišali vsi tekači pred njo, posebno tisti tik pred 20. mestom absolutno. Tedaj je šlo za moško čast. »To pa še ne, Mitja me lahko prehiti kadar hoče,« se je branila gimnazijka, potem ko je kar malo presenetljivo prehitela članico Danejo Grandovec, vsestransko atletinjo, varovanko tretjeuvrščenega Igorja Šalamuna, ter sparing partnerko, sošolko Lucijo Krkoč, ter prav tako tekačico prireditelja ŠD Nanos Podnanos. »Nisem pričakovala, da bom tako letela. A to ni zaradi burje. Še bolj sem bila motivirana, ko sem zagledala mladince Trošta in Oblaka. Utrujenosti po Novi Zelandiji nisem čutila, »je pojasnjevala Kosoveljeva, svetovna mladinska podprvakinja.

»Mala je kar smuknila mimo v strmini. Hitra je. Malo me še daje, ker nimam izkušenj, kar me je stalo tudi boljše uvrstitve na SP. Vseeno nisem niti upala, da mi bo sezona tako lepo uspela skozi celo leto,« je bil kljub vsemu zadovoljna Daneja Grandovec, rekorderka na 3000 m z ovirami, pred kratkim pa je tekla tudi 21 km (1,17:51). Finale pokala bo konec meseca na Šmarno goro. (mm)
 hribovc
ero napisal/-a:premalo?

jaz mislim, da ne :) prosim, nadaljuj!

Premalo, dovolj, preveč. Ni to, ampak test obiska tekaškega foruma :wink:
Uporabniški avatar
 MihaPR
zanimivo kateri ip so na vrhu lestvie.
Telemach
IJS
Hermes
gov.si

:)