Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 slovenski bekele
Kako pravilno trenirati na 10km?Pojma nimam kako se spoprijeti s to razdaljo?
GRIZLI!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja začni s pametjo in treniraj z užitkom!Vsak korak ki ga narediš naj ti ne bo odveč narediti toliko kilometrov, kolikor jih imaš v planu!Uspešen je tisti atlet, ki se uči tudi na svojih porazih!
Začni s postopmnim 3 ali 4km tekom potem pa stopnjuj svojo dolžino.Seveda kaj želiš dosečti!
Hitrost pa seveda ti ne more uiti, to je dejstvo, če hočeš uspeti na 10km!
ČAO!
 primzy
Js ti bom dal nekaj nasvetov glede intervalov. Js sem delal prek poškodbo:( 1x tedensko 10-12x 400 ali 8x2min za hitrost. Pa kake 100 al 200 niso slabe! Moraš vedeti da je 10k hitra dirka v primerjavi z maratoni. Če hočeš napredovat treniraj cca 5 x tedensko, npr: 1x dolgi tek 12-15km, 1x 10km + vaje za moč, 1x distance zgoraj omenjene, 1 x iztek (lahkoten tek), 1x pa odvisno od počutja (lahko tempo tek al pa tudi lahkoten tek). To je 5x tedensko, več ni potrebno, nevarnost poškodb ker za 10key je veliko hitrih treningov(intervalov), manj pa dolžine in lahkotnega tekanja.
 primzy
Se opravičujem če so treningi prehudi. Pozabil sem povedati je to za tekača z celoletno dobro bazo teka, ne pa za ljubitelja ali začetnika.
Tut če laufaš redno, pa redno hodiš na dirke je tut ok. Dirke so tako lahko dober trening hitrosti.
 slovenski bekele
Primzy hvala ti za te nasvete saj podobno že treniram vsaj probam se prilagajati podobnemu tempu vendar me je zadnje cajte izdal poškodba vendar ni tako hudo. Res je da sem star šele 15 let in da imam še mnogo časa da pridobim na hitrosti kar pa mi bo uspelo tako kot si rekle z intervali.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Mislim da je v cajtngu POLET bilo fino predstavljeno za začetnike malo manj začetnike in tisdte taprave.

Pa sej nam je jasn da se počasi daleč pride zato ne pretiravaj na začetku pol pa bo vse samo steklo so men pravl, a vseeno moram še zmeraj sam tečt nič samo ne steče.
 slovenski bekele
O zdravo Tomaž kako pa da si se ti spet oglasil ali ti inernet spet obratuje kot vidim ja. Kaj si mislil s tem hudooooooooooooooooooo!
Uporabniški avatar
 tekačica
slovenski bekele napisal/-a:O zdravo Tomaž kako pa da si se ti spet oglasil ali ti inernet spet obratuje kot vidim ja. Kaj si mislil s tem hudooooooooooooooooooo!

Jaz tale hudoooooooooooooooo povezujem s hudo crknjen po takem treningu kot ga je opisal primozy :D
 slovenski bekele
Saj je povsem možno da je biu crknen po treningu toda mislim da tale hudoooooooooooooo ni bil zato. Tomaž kako pa kaj spletna stran ali je v polnem teku upam da ti bo uspelo čim prej objaviti na internetu da bodo tudi naši forumovci lahko obiskali spletno stran AD OLIMPIK!
Ajde čao!
 megli
slovenski bekele iz kje natančno pa si če smem vprašat?
Uporabniški avatar
 Barca
Evo slovenski bekele jst ti predlagam da pokličeš sem kle mamo supr poskrblen za tvojo starost nejbolše mladince u sloveniji na dolgih progah ti sam poklič pa se bomo vse zmenil:
Otroci, starši, ljubitelji atletike!

Poletne počitnice bodo s koncem poletja minile in kmalu se bo spet začela šola. Tudi v AD MASS se pripravljamo nanjo - ne na pravo, ampak atletsko šolo. Vadba oziroma treningi za otroke stare med 7 in 15 let se bodo pričeli že v mesecu avgustu. Vpis v atletsko šolo MASS bo potekal od 22.08.2005, treningi pa se bodo pričeli 29.08.2005 na stadionu ŽŠD Ljubljana v Šiški. Vsak novi član bo ob vpisu prejel majico AD MASS.
Informacije: 01 438 59 10 (tajništvo), 051-346-895 (Robi) in 051-346-897 (Urban).
Uradne ure klubske pisarne: ponedeljek, torek., sreda in petek od 15-18 ure, ter četrtek od 9-12 ure.

VABLJENI!

AD MASS Ljubljana
 Perdurabo
Splosni treningi s interneta niso efikasni.Vsak rabi trenerja ker ljudje smo razlicni.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA