Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
Živ!
V ta zadnem Poletu sm prebral da obstajajo geli za gretje mišic.Ker sem bl zmrznjene sorte, LM pa bi rad odteku v kratki opremi, bi mi to kr prav pršlo, sam nimam pojma kje bi to stvar dobu.Če ma kdo kakšne izkušnje nej kkšno reče o tem.
l.p.Tomaž
 kovit
__Maja__ napisal/-a:Sicer nimam izkušenj, vem pa da obstajajo taki geli.
Imaš npr. Akileine-Tonic in Ice Power Hot

Maja, pa ti si ta prava znalka za vse vrste gelov :D .Bom malo pogledu.
Uporabniški avatar
 INOT
Sam že kar nekaj let uporabljam F23 turbo gel,ki se ga dobi najlažje v lekarnah.

Podrobni podatki: F-23 TURBO GEL 100 ml

Sestava-ingredients (INCI):
AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, EUCALYPTUS GLOBULUS, MENTHOL, MENTHA PIPERITA, METHYL SALYCILATE (WINTERGREEN OIL), PIPER NIGRUM, ROSMARINUS OFFICINALIS, CALENDULA OFFICINALIS, CAPSICUM FRUTESCENS, CARBOMER, PARAFFINUM LIQUIDUM, HYPERICUM PERFORATUM, PINUS PUMMILIONIS, TRIETHANOLAMINE, UREA, BENZYL ALCOHOL (AND) METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE (AND) METHYLISOTHIAZOLINONE

Lastnosti in delovanje učinkovin:

Mentol hladi in osvežuje, deluje kot blag anestetik pri srbenju, glavobolih in vnetjih sluznic, kot antiseptik dihal in prebavil in kot korektor arome in okusa v kozmetiki in živilih.

Kafra je uporabljena predvsem v klasičnih zeliščnih zdravilih za zunanjo rabo kot učinkovit antirevmatik, blag antiseptik in analgetik. Močan repelent za leteče insekte.

Eterično olje evkalipta je prisotno v mnogih zeliščnih pripravkih za masaže in vtiranje, je močan antiseptik, antirevmatik.

Eterično olje čajevca je močan naravni antiseptik in antifungicid širokega spektra.
Nizka toksičnost mu omogoča široko uporabo, pogosto ga imenujejo „prva pomoč v steklenički“. Je učinkovito pri zdravljenju manjših ran, okužb, pikov in aken. Zavira razvoj glivic.

Eterično olje vresovega grma vsebuje velike količine naravnega metilsalicilata, ki je močan rubefaciens (povečanje lokalne prekrvljenosti) in je pogosto uporabljen v pripravkih za masaže. Močno tonizira tkiva, s katerimi prihaja v stik. Deluje tudi antiseptično.

Eterično olje rožmarina pospešuje krvni obtok, poživlja delovanje podkožnih tkiv.
Pogosto je uporabljen v pripravkih za zumanjo rabo (masaže, kopeli, obloge) za zmanjševanje težav revmatizma, protina, ohromitve, za tonike za čiščenje mastne in aknaste kože, losionih za lase (proti izpadanju).

Izvleček čili paprike krepi krvni obtok, utrjuje žilne stene in močno draži tkiva. Učinkovit v kombinacijah z eteričnimi olji , ki vsebujejo veliko terpenov.
V Skandinavskih državah je izredno cenjen v pripravkih proti revmatizmu in protinu. Vedno več je prisoten v pripravkih za športnike .

Oljni izvleček šentjanževke je dodan predvsem za povečanje negovalnosti kože, ki je obremenjena s pogosto masažo. Kot dodatek v tem pripravku ne predstavlja nevarnosti, ki jih lahko povzroče sestavine šentjanževke v smeri povečanja fotosenzibilnosti.

Nasveti za uporabo:

Priporočamo:

za masažo mišic in sklepov neposredno pred večjimi obremenitvami,

za relaksacijo mišic po športnih in večjih fizičnih obremenitvah.
Po masaži se toplo oblečemo in počivamo vsaj 10 minut.
Z blago masažo vtremo gel na želeno mesto. Roke si umijemo ali obrišemo s papirnatim robčkom.
Opozorila:

Pazimo, da F23 TURBO GEL ne pride v stik s sluznico in v oči.

Cena:
Priporočena maloprodajna cena z DDV znaša 1.000 sit.

<<< Nazaj na osnovne podatke o izdelku
Uporabniški avatar
 MihaPR
Sam bi pohvalil omenjeni Ice hot power gel od Fisioline, ki ga omenja Maja. Super je tudi hladilni gel taiste firme, problem je samo, ker ga v nekaterih lekarnah nimajo (beri, takoj je razprodan). množično ga uporabljajo tudi triatlonci (prvič probal na na Bledu). Je pa ena posebnost pri segrevalnem gelu, ki ga pri drugih nisem opazil. Treba se je namazat kakšno uro pred želenim učinkom, zares pa zažge šele ko se mišica malo rzategne oz. sama segreje, kar pomeni, da se je fajn namazat kakšno uro pred tekmo potem pa se z rehlim tekom in kratkim 2x intervalom po pol minute ogret in zadeva deluje. Preverjeno.
 kovit
MihaPR napisal/-a:Sam bi pohvalil omenjeni Ice hot power gel od Fisioline, ki ga omenja Maja. Super je tudi hladilni gel taiste firme, problem je samo, ker ga v nekaterih lekarnah nimajo (beri, takoj je razprodan). množično ga uporabljajo tudi triatlonci (prvič probal na na Bledu). Je pa ena posebnost pri segrevalnem gelu, ki ga pri drugih nisem opazil. Treba se je namazat kakšno uro pred želenim učinkom, zares pa zažge šele ko se mišica malo rzategne oz. sama segreje, kar pomeni, da se je fajn namazat kakšno uro pred tekmo potem pa se z rehlim tekom in kratkim 2x intervalom po pol minute ogret in zadeva deluje. Preverjeno.

Bom odhitel v lekarno in se v nedelo namažem s tole žavbico, pa da vidmo kako bo grela. Ko maže taj vozi... so včasih rekl.
l.p.Tomaž
Uporabniški avatar
 tomaze
Pozdravljen!

Kot jaz dojemam "ogrevalne gele", so to geli, ki ti pomagajo, da lažje ogreješ mišice predno se začne tek, da ti ni treba za ogrevanje pretečt npr. že pred tekom 2 al pa 3 km. Če pričajuješ, da te bo zadeva grela prav dolgo skozi tek :roll: , kljub mrzlemu vremenu oz. namesto obleke, mislim, da se motiš. Kljub vsemu želim "dober tek" :laola

LP še en Tomaž
Uporabniški avatar
 mirko1
kovit,na tvojem mestu ne bi gela uporabil prvič na tekmi.na različne ljudi delujejo različno.če se jaz namažem pred tekmo,me bodo po nekaj minutah teka zagotovo ustavili krči.večkrat preverjeno na treningih z različnimi hladilnimi geli in žavbami.
po tekmi,to pa je druga stvar.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi jest bom uporabila gel F-23 TURBO GEL za ogrevanje mislim da mi bo pomagalo saj sem bolj zmrznjenega tipa in si bom skušala tako vsaj malo pomagati.

:P :P :P
Uporabniški avatar
 tekačica
Tudi jaz uporabljam F-23 TURBO GEL
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No na Ljubljanskem maratonu bom po samem maratonu kdor bo interesent dal možnost da ugodno nabavite ALOA HEAT LOTION, ki ga tudi sam osebno uporabljam in je predvsem po samem teku izredno fantastična zadeva, kdor bo interesent, se mi bi lahko oglasil tudi na sami analizi kjer bom, in pa ko pridem skozi cilj maratona.Lahko pa me kontaktirate tudi po ZS-ju.Sam ga uporabljam že več kot dve leti, in se mi obnese, tako se bo tudi vam!
Drugače se pa strinjam s Mirko1 da je najbolje to uporabljati po samem teku, in da na sami tekmi to eksperimentirati ni dobro bolje je že na samem treningu da se potem to tudi vidi, kako deluje, da človeku potlej ni žal!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Če pa kod misli uporabljati te gele za ogrevanje pa mora že pred sami ogrevanjem in ne pred samim tekom, ker lahko dobi kontraučinke kar med samo tekmo ni preveč dobro!
Jaz osebno uporabljam kremo še preden se začnem ogrevati, tedaj je pa učinek pozitiven.Pred samim startom pa še nisem nikoli, ker ni preveč dobro!
ČAO!
Uporabniški avatar
 mirko1
tomaž,hvala ker si mi na šmarni gori po teku stisnil malo tvoje kreme-aloa heat,na koleno,ki je kazalo slabe znake življenja :? ,pa sem se po 30 minutah prav lagodno vrnil v dolino.danes pri 60 km kolesarjenja-turno,mi tudi ni delalo težav.učinkuje :!:
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
mirko1 napisal/-a:tomaž,hvala ker si mi na šmarni gori po teku stisnil malo tvoje kreme-aloa heat,na koleno,ki je kazalo slabe znake življenja :? ,pa sem se po 30 minutah prav lagodno vrnil v dolino.danes pri 60 km kolesarjenja-turno,mi tudi ni delalo težav.učinkuje :!:
lp,mirko

Me veseli da ti je pomagalo, saj sem ti rekel da učinkuje izredno fantastično.In sem ob tem izredno vesel, da ti je pomagalo!
Ti bom pa povedal še eno foro, kako izredno dobro učinkuje ta krema, na kakšen način.Poskrbi za fantastičen občutek olajša bolečine, resnično!
ČAO!
 mdic
Tomaž saj lahko tud ostalim zaupašskrivnost, ne?? :lol: :lol:

Jst pri kolesarjenju upaorabim sports Fluid po treningu pa Sports oil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA