Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mojA
Pred nekaj minutami pozvoni telefon – » Preberi Delo, gospa Helena je v njem !«
Priporočam, da ga greste takoj vsi prebrat – stran 6, spodaj: »Dr. Rugelj je počasen tekač«. Globoko se strinjam z njo, da ženskam ne more biti za vzgled. Gospo Heleno Žigon poznam že kar dolgo, prvič ko sem jo videla je name naredila vtis. Pred 15 leti sem ostala brez trojke, če bi se malo hitreje obrnila bi bila v trojki z gospo Heleno. Kako mi je žal. No, potem sem tekla sama, na šverc.
Tudi nedeljski maraton je bil prav zaradi nje še lepši. Srečala sem jo na startu, potem, ko nisva nikjer našli startnih boksov. In kot vedno je bilo tako zelo prijetno poklepetati z njo. Čudovit človek je in prav ponosna sem, da jo poznam. Intervju je pa prav zanimiv, škoda da ni daljši. Tisto o dr. Ruglju mi je pa še posebej všeč. Še toliko bolj, ker mi je nekdo pred kakimi 10 leti, nekdo, ki ga dobro pozna, na vprašanje, kakšen tempo ima in kako teče Rugelj v Radencih, odgovoril: »Ma daj no, skoraj moram imeti jopco, da me ne zebe, ko z njim tečem.« Ojej, pa takšen moški.

Pa pustimo Ruglja, naši Heleni ne seže niti to podplatov. Bravo Helena!!!
 kemik
Dr. Rugelj ne zahteva toliko časa pri svojih tekačih, od njih zahteva redni tek zaradi pridobivanja delovnih navad, premagovanja stresa ter doživetij pri teku. V svoji knjigi piše, da morajo ljudje v stiski (alkoholiki, narkomani, ...) vložiti ogromno truda, da pretečejo 21km v 2h.

Seveda zaradi svojih provokativnih nastopov v javnosti ni priljubljen pri ljudeh, ampak koliko psihiatrov pa zna našteti povprečen Slovenec (po večini samo enega :D ).

V srednji šoli me je psihologijo učila profesorica, ki se je nekoč pri njemu usposabljala za zdravljenje alkoholikov. Ravno naslednji dan, po njegovem nastopu v oddaji Odklop, smo imeli psihologijo. Moj sošolec se je začel razburjati zaradi njegovih izjav v oddaji (mislim da upravičeno), zato nam je profesorica razložila določene stvari o njemu in njegovi metodi. To me je spodbudilo, da sem prebral nekaj njegovih knjig (berejo se zelo gladko, za moje pojme ima odličen stil pisanja). V knjigi ima naprimer napisan en stavek (takega, ki ga pove na TV pa cela Slovenija skočii pokonc, predvsem pa so užaljene ženske) nato pa celo stran (in še pol druge strani) razlage tega stavka. Ko človek tisto prebere se mu razlaga (po večini) zdi čisto uredu, samo stavek je pa še vedno provokativen.

V kolikor koga (katero) zanima en primer takega stavka in skrajšana razlaga (2 stavka) lahko napišem ravno tisti primer, ki nam ga je povedala profesorica v šoli, pa se je cel razred pomiril (in začel (vsaj malo) drugače gledati nanj).

Lp
kemik
Uporabniški avatar
 5rca
prvič sem srečala gospo Heleno pred štirimi leti na Kranjskogorski desetki, kjer me je prehitela za kar nekaj minut :oops: (prvo leto mojega tekanja) od takrat naprej jo srečujem na skoraj vseh tekih ... najbolj mi je pa všeč, da teče za nas, Tekaški forum :wink: :lol: :lol:
 kemik
Res je to post o gos. Heleni Žigon, lepo da so starejši ljudje v taki kodiciji, boljši kot večina nas mladih (žal). Vendar si pa ti omenila tudi dr. Ruglja, v naslovu članka v Delu je tudi omenjen počasni tek, omenila si ga tudi kasneje (jopca), zato sem tudi jaz napisal svoje mnenje o njegovem počasnem teku (in res še malo zraven, vendar nisem pričakoval da bo to koga motilo).

Lp
kemik
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

:D 8) Kemik, je prav, da se malo bojis mojA. :) Se ni za hecat z njo. :)

lp, oranzni slon, Jusuf al Islam :twisted:

p.s.: kemik, sedaj si se naucil, da zenske nekatere besede slabo prenasajo. :D
Uporabniški avatar
 alan
mojA napisal/-a:...Tisto o dr. Ruglju mi je pa še posebej všeč. Še toliko bolj, ker mi je nekdo pred kakimi 10 leti, nekdo, ki ga dobro pozna, na vprašanje, kakšen tempo ima in kako teče Rugelj v Radencih, odgovoril: »Ma daj no, skoraj moram imeti jopco, da me ne zebe, ko z njim tečem.« Ojej, pa takšen moški.

Jaz pa mozatosti cloveka NIKOLI ne bi presojal po hitrosti teka! :?

Zadnja izjava je zame, pa brez zamere, (v tem kontekstu) precej plitva...
Zalostno je, da dosti ljudi tece samo zato, da bi lahko se hitreje tekli...
 laufar
Še en počasn! :D

Ena fajn gospa je tale Helena, jest se spomnem da je že pred 25 leti ( :shock: ) laufala pozim pa polet skorej na vseh maratonih, po pojavi je že takrat izstopala, hudo smo jo že takrat spoštovali. Vidim, da se kej dosti ni spremenila.............
 kemik
oranzni_slon napisal/-a:p.s.: kemik, sedaj si se naucil, da zenske nekatere besede slabo prenasajo. :D

Morda jih bo treba večkrat omenit, da se navadjo :ignore:

Sej mojA se verjetno ni za bat, sej ni še nobenega ugrizlna :) Al je?? :wink:

Lp
kemik
Uporabniški avatar
 runner
laufar napisal/-a:Ena fajn gospa je tale Helena, jest se spomnem da je že pred 25 leti

hej runnerju ... koliko pa si ti mlad?
 mojA
Dragi Alan, Kemik in vsi ostali nenamenoma prizadeti moški tekači, katerih potrebna je malce daljša in obširnejša razlaga :wink: !
Izjava »Ojej, pa takšen moški!« leti samo in izključno na samooklicanega »kerlca in mačota« Ruglja. So posledica njegovega lastnega samopoveličevanja na področju teka in maratona in nasploh v življenju ter njegovega komercialnega samopromoviranja. Ali z drugimi besedami: ni moteč Rugljevega Janeza počasen tek. Moteče je njegovo nenaravno in iztirjeno ekscentrično poveličevanje moških in SEBE ter NENAZADNJE, kar se njega samega tiče: njegovo besedičenje ni skladno z njegovimi dejanji. Sicer pa ženske so me sigurno razumele :D .

Ps: Tudi počasen moški je »pravi moški«. Razen Ruglja. :twisted:

PA KAJ SE GREM! TO JE POST O GOSPE HELENI ŽIGON - ŽENSKI, katera je lahko mnogim za zgled

(ne pa tisti vlastenspolzaljubljenimoškurček) :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 spehovka
Gospe Heleni pa čisto nič drugega kot :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: za njeno športno življenje. Prijazna, vesela in nasmejana gospa. Samo želim si lahko, da mi bo uspelo v njenih letih ohraniti takšno fizično in duhovno vitalnost. Moj idol.
Tipična slovenska nevoščljivost, kar se tiče dr. Ruglja. Tipu se pač uspe izvrstno promovirat. Njegove kratke odrezave in surove izjave postavijo pokonci vso Slovenijo. Vsi ga poznamo, nihče ni ravnodušen do njega. Dobro se zaveda tega, da se z nekimi mlačnimi besedami in dejanji ne dela zgodovine. Človek ni neumen in nesposoben.
Uporabniški avatar
 bigfrik
laufar napisal/-a:Še en počasn!

Mogoce bi si prej ogledal rezultate,.....pa pol mogoce.... :ignore:
Uporabniški avatar
 mare
Če ravno govorimo o Rugljevem teku. On je že precej star gospod in večina je zadovoljna, če v njegovih letih sploh lahko še teče, ne glede na hitrost. Očitno pa Ruglja in njegovo delo najraje omalovažujete tisti, ki ste prebrali le kakšen bombastičen naslov. Se mi zdi, da je treba človeka, ki je iz brezna potegnil toliko ljudi, spoštovati, tudi če se z njim ne strinjamo in če kdaj izusti kakšno provokativno.

Zares pa ne vem, zakaj bi bilo treba nekoga slaviti samo zato, ker pri 70-ih letih redno teče. Da ne bo pomote, jaz Heleno spoštujem zaradi njenih človeških lastnosti in ne zato, ker teče. Mi je pa to tudi všeč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA