Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Jazbec
Zjutraj služba, popoldne predavanja, zimski čas, ko pridem domov pa tema.

Kaj predlagate za tek v temi?

Imam kar nekam slab občutk ker lahko samo 2x tedensko pridem domov še za dneva in grem na tek.

Vsakega predloga bi bi vesel

LP, Jazbec
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Skoraj se v tem casu ne da.
Pa se vec svobode je ce si neodivsen od casovnih pritiskov.

Potrebno je samo naslednje:

1. odstreti psholoski obcutek da je tema samo druga oblika dneva sicer
pa je vse isto
2. do narave biti prijazen in ne delati hrupa v gozdu
( zivali pocivajo in ze itak so v stresu in jih tvoj tek dodatno stresa )
3. na terneih s koreninami ali hudourniskimi kanali
( pozoro visoko listje sedaj v jeseni pokriva korenine na drevesih )
visoko dovigaovati noge ( sploh pazljiuv biti na spustih )
4. imeti dobro luc ( celna svetilka s halogensko zarnico je lahko pravi reflektor ) in rezervno baterijo
5. izbrati dobro traso kjer ne teces cez privat dvorisca da te kdo
ne pricaka s pistolo ( tudi to se je ze dogajalo heheh verjel ali ne in to tukaj pri nas v SLO )

PA se ce teces po asfaltu ali ravni progi je celo ena bistvena prednost oz. eden dodaten izplen:

Namrec naucil se bos kaj pomeni vzdrzevati pravilno drzo hrbtenico med tekom ( spremljas snop svetlobe na cesti in kako se spreminja njegov kot v toku tvojega teka ko si vedno bolj utrujen ).

Sicer pa je tek v temi nekaj intimnejsega in predvsem imas moznost se bolje fokusirati na svoje elemente gibanja.
 Joe
Sicer pa je tek v temi nekaj intimnejsega in predvsem imas moznost se bolje fokusirati na svoje elemente gibanja.

Tole si pa dobr napisal in popolnoma strinjam. Sam sem pričel tečt v temi. Dobro si je potrebno segreti gležnje in kolena, da ne bi prišlo do nepričakovanih poškodb. Tek je seveda počasnejši, ampak važno je, da tečemo.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

To JOE to mi je všeč da tečeš. No tudi mi tečemo po temi res je malo čudno a kot je rekel JOE važno je da tečeš.
 Jazbec
Še eno vprašanje, kakšna pa je dobra halogenska luč? Mogoče namig o proizvajalcu ali modelu?

Sam imam eno z LED diodami, sam je bolj boga.

LP, Jazbec
 HanaMB
Oh, mene tudi muči tema... In ker si ne upam tečt tam ko ni osvetljeno in tam ko ni pločnika, tečem po pločniku ob precej prometni cesti (včasih prav grdo od prometa smrdi in včasih mi kako teslo tako pohupa, da se mi pulz dvigne). Se mi zdi še najbolj varno, čeprav ni primerjave s tekom po "moji" poti ob Dravi. Ob vikendih grem seveda ob belem dnevu, pa še takrat je običajno hudo težko uskladit vse obveznosti, da sem še do svetlega nazaj (pa pride kaki obisk ob 3h, pa mi pade mrak na oči :-)). Sicer pa hodim tečt na fitnes na trak. Ni ravno idealno (vroče je kot pes), za držat kondicijo pa bo.
Upam, da nam čimprej mine ta tema.
 marjan
Jazbec

Sva šla včeraj z ženo z Mlake mimo vojašnice, mimo ZD, po obvoznici dol, pa po Čirškem klancu gor, po Planini mimo pokopališča, mimo Bolteza, pa do križišča pri ZD, pa nazaj mimo vojaščnice do Mlake.

Krog je dolg 12 km, vseskozi osvetljen, po pločniku, paziti je potrebmo samo na križiščih. Prometa veliko, pa naju ne moti.

V večernih urah se bom kar tega kroga držal, podnevi pa okoli Brda.

Upam da sem kaj pomagal,
Marjan
 Joe
Uporabljam luč 7LED HEADLAMP model ALP. Več najdete na www.venture-sp.si tel.: 01/540 48 53.

Cene ne poznam, ker sem jo dobil za darilo.
Uporabniški avatar
 Junc
Marjan, tudi jaz tečem podobne trase sedaj zvečer. Grem iz švabske vasi na Rupo, Kokrica, vojašnica, zavarovalnica, vodovodni stolp, letni bazen, dol do Kokre, čez luknjo na Primskovo, pol čez Planino do mesta, pa skoz mesto, mimo Prešernovega gaja do švabske vasi.

Osvetleno je skoraj vse, sam se splača vzet vseen kakšno kresničko. Promet me sploh ne moti, sam semaforji mi gredo na jetra. Krog je pa 10 km, tko da je za večerni trening čist ok. Za vikend pa podnevi mal Brdo, al pa podobno.
 kovit
Dobr jutr!
Evo tudi mene je zaneslo včeri v čisto temo po Rožniku in širši okolici, pa me ne moti toliko to da morš pazit na korenine in lukne ampak to da v temi zgubim občutek za čas in potem se mi zdi da tečem že celo večnost pa sem šele na pol poti. (v tem obdobju se osvobodim ure in tečem po občutku)
Tomaž
 Jazbec
Gorenci hvala za predlagane poti.

Sem iz Šenčurja tako mi bo v poštev prišla varianta z svetilko.

Hvala vsem za pomoč.

LP, Jazbec
Uporabniški avatar
 NatašaB
Junce napisal/-a:Grem iz švabske vasi na Rupo, Kokrica, vojašnica, zavarovalnica, vodovodni stolp, letni bazen, dol do Kokre, čez luknjo na Primskovo, pol čez Planino do mesta, pa skoz mesto, mimo Prešernovega gaja do švabske vasi.

Kje pa je tale švabska vas? (Nisam ja odavde Press)

Nataša
Uporabniški avatar
 Junc
Švabska vas - C. Kokrškega odreda in Mandeljčeva cesta (se mi zdi). Od vodovodnega stolpa proti bazenu. Hiše dvojčki, zelo strme strehe, vse enake (naprej greš in prideš na Rupo).

Švabska vas (znimivost): preve montažne hiše v Sloveniji, narejene v 2 svetovni vojni (1941) v za nemške inžinirje. Včasih (med vojno) je bilo to zaprto območje. Na začetku in koncu ulice sta hiši, ki sta obrnjeni za 90 stopinj (stražarnici). V Mariboru je baje še eno enako naselje.

Je prišla enkrat celo Jelovica (podjetje) gledat te hiše, ki so za tisti čas bile pravovrstna arhitektura.

Moram reč, so res dobre hiše. :D
 Marinka
Za tek so glavne tudi naglavne svetilke PETZL (npr. model Tikka Plus). So zelo prakticne (z nastavljivim kotom padca svetlobe) in uporabniku prijazne, saj te elasticni trak ne zareze do mozganov.

Prav pridejo pri razlicnih dejavnostih, ne samo pri alpinizmu in taborjenju. Na primer tudi doma: ko ti kaj pade za pralni stroj recimo, pa moras to zbezat ven :lol: :lol:.
Dobi se jih pri Igluju, stanejo pa zdi se mi tam od 5000 SIT navzgor. Imajo LED diode, zrejo pa AAA baterije.

LP
Uporabniški avatar
 potepinko68
Mene pa zanima, koliko te naglavne svetilke motijo pri teku? Sam sicer veliko tekam pozno zvečer, tam kjer je cesta ali pa pločnik osvetljen. Rad pa bi se podal tudi v gozd a se nekako ne morem odločit. Nekateri pravijo, da tek s svetilko na glavi "ni ravno ta prava stvar".

lp,
potepinko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA