Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
Takole sem si zastavil teči, vaditi in trenirati preko zime. Kdaj bom začel še ne vem, zagotovo pa kmalu po novem letu, če ne že prej.

Zimska tekaška vadba in fitnes 2 do 3 krat tedensko:
2 do 3 krat tek + 1krat hoja (lahko tudi smučarski tek, a moram prej nabaviti opremo)

Ponedeljek:
Odmor
Torek:
Tek + fitnes (pred fitnesom 30 do 40 minut teka)
Sreda:
Odmor
Četrtek:
Tek ali hoja
Petek:
Tek + fitnes (pred fitnesom 30 do 40 minut teka)
Sobota:
Hoja (smučarski tek)
Nedelja:
Tek

Podrobnosti:

ponedeljek:
odmor
torek:
enakomeren tek 35 minut (okrog 6 km) (70 % hitrosti VO2max); stretching + vaje za moč (mišice trupa in nog) + fitnes
sreda:
odmor
četrtek:
lahkoten tek za ogrevanje; stretching in vaje za izpopolnjevanje tehnike teka; 30 minut teka v stopnjevanem tempu (5 do 6 km) (70 do 80% hitrosti VO2max); 5 minut iztekanja + stretching 10 minut;
ali
fartlek 50 minut (z ogrevanjem, vmesnimi vajami za tehniko teka in moč)
petek:
enakomeren tek 35 minut (okrog 6 km) (70 % hitrosti VO2max); stretching + vaje za moč (mišice trupa in nog) + fitnes
sobota:
aktivna neprekinjena hoja v klanec (25 do 35 minut navzgor; višinska razlika 300 do 400m), stretching + vaje za moč (mišice trupa in rok);
ali
tek 25 minut, stretching + vaje moč (4 km) (60 % hitrosti Vo2max)
nedelja:
dolgotrajen tek 55 do 60 minut (9 do 10 km) (60 – 70 % hitrosti VO2max); stretching 10 minut, vsak drug teden povečamo dolžino teka za 6 minut (1 km)
(cilj: čez 3 mesece: 85 minut teka; 14 do 15 km)

Valovanje obremenitve:
Dvema ali trem dnevom vadbe obvezno sledi dan počitka.
Vsak četrti teden vadbe je sprostilni teden. Obseg vadbe v tem tednu se zmanjša za 40 do 50 %.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No fotr moram ti javiti da smo tudi mi poletovci začeli z fitnesom in tekom.
Uporabniški avatar
 Fotr
kustus napisal/-a:...fotr moram ti javiti da smo tudi mi poletovci začeli z fitnesom in tekom.

Kakšen program ste si pa vi zastavili? Je kaj podoben mojemu treningu?
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No mi imamo vadbo organizirano tako da smo v SRE in PET v FITNESu pred tem pa imamo cca. 30 teka potem pa 60 min vaj v fitnesu.

PON, TOR in SOB samostojni treningi teka ali hoje.

ČET in NED pausa - dan brez športa.
Uporabniški avatar
 miro
Fotr , kaj pa plavanje , lahko bi šel kdaj z mano v Kranjsko Goro.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Fotr
miro napisal/-a:Fotr , kaj pa plavanje , lahko bi šel kdaj z mano v Kranjsko Goro.

Tudi plavanje imam nekako v planu, vendar bom pozimi izkoristil led in sneg za drsanje in za začetek teka po snegu. Plavanje bo na vrsti spomladi, ko še ne bo pogojev za rolanje in bo konec sezone drsanja.
Če me ne bo vse skupaj prej pobralo. :D Ali pa okrepilo! :evil:
Enkrat se bova zmenila, ampak decembra spet ne, ker bo svetovni pokal v Kranjski gori in bo verjetno dren, raje enkrat drugo leto, saj potem bo pa kar konec zime. Velja! Se bova dogovorila. A je to v Larixu ali Kompasu ali kje drugje?
Včasih sem pozimi hodil plavat v Park hotel na Bled, sedaj pa je v remontu, pa sem že hotel spraševati v Radovljici, ker pa niso mogli nič natančnejšega ali prijaznega povedat, pa nič.
Katere dni pa hodiš na plavanje? Saj te moram tako ali tako dobiti, imam še tvojo medaljo in priznanje iz Fotrovega teka. :shock:
Uporabniški avatar
 miro
Fot
Čofotam v Lariksu v četrek ob večernih urah , sedaj še ni gužve , se je naredilo , da sem bil tudi celo uro sam, v vsem kompleksu bazena.
Dren je ponavadi samo takrat , ko so šolske počitnice pri nas , ali nekdanjih bratih , takrat , pa je res gužva - ob "moji" uri , imajo celo majhne otoke v bazenu , ki bi morali že spati.
Se bova probala dogovoriti za popust - če bo še veljal v naslednjem letu.
No se vidiva še letos na kakšni prireditvi , pa takrat dorečeva kaj več. Velja? Lp
Miro
 kovit
kustus napisal/-a:LP

No mi imamo vadbo organizirano tako da smo v SRE in PET v FITNESu pred tem pa imamo cca. 30 teka potem pa 60 min vaj v fitnesu.

PON, TOR in SOB samostojni treningi teka ali hoje.

ČET in NED pausa - dan brez športa.

kustus, dej ti men povej za kolk bi bil ti pripravlen meni izdat tele vaše (skrivnostne)recepte, kako se dela vaje za moč fitnesu.
Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA