Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 hitrijoža
Že nekaj časa imam težave z bolečino v mečih na desni nogi, najprej je zdravnik domneval, da gre za natrgano mišico in mi svetoval masažo z ledom. Drgnil sem se z ledom in drgnil, pa nič bolje. Potem me je na lepem vsekalo v križu, da sem naslednji dan moral po injekcijo proti bolečinam in 10 dni sem na pol mrtev preždel v nenormalno zvitih položajih. Potem sem začel počasi migati in tretji dan me je pri teku navkreber spet zvilo, tako da sem domov komaj prišantal. Spet sem šel (po petih dnevih) k dohtarju, ki je ugotovil, da imam neko sorto išiasa in mi dal tablete in navodila za razgibavanje in utrjevanje hrbtenice - rekel je tudi, da naj delam trebušnjake., kolikor morem. in to sem počel - po desetih dnevih spet lahko hodim, ne da bi šantal, s tekom bom pa še kakšne tri dni počakal. Toliko o tem.
Moje vprašanje: kako je s pitjem v savni. Jaz nikoli vmes ne pijem, pa ne vem, ali delam prav, ker sem nekje prebral, da je dobro, če nimaš najboljših ledvic, med savnanjem tudi piti. Svetujte iz vaših izkušenj, kaj mislite!
 HanaMB
Po moje je med savnanjem (med enimi in drugim "vhodom" v savno in na koncu) nujno piti tekočino, saj med savnanjem zgubiš precej vode, ki jo je potrebno nadomestiti. Mene, če ne pijem dovolj, začne po savnanju grdo boleti glava. Sicer pa spijem veliki kozarec vode (4 dcl) za vsakič ko grem noter za 15 minut.
Lp
 Tadeska
kot med športno aktivnostjo tudi med savnanjem vedno pijem. sploh si ne predstavljam več, da ne bi pila čaja in jedla jabolk (ker 2-3 ure pred savnanjem ne jem, sem vmes kar malo lačna). glede na to, koliko tekočine se izgubi, se mi zdi smiselno v vsakem primeru nadoknadit izgubljeno tekočino.
Če pa imajo v savni tudi tehtnico, se lahko stehtaš pred in po savnanju! če "shujšaš", premal piješ. :D
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
hitrijoža napisal/-a:Že nekaj èasa imam težave z boleèino v meèih na desni nogi, najprej je zdravnik domneval, da gre za natrgano mišico in mi svetoval masažo z ledom. Drgnil sem se z ledom in drgnil, pa niè bolje. Potem me je na lepem vsekalo v križu, da sem naslednji dan moral po injekcijo proti boleèinam in 10 dni sem na pol mrtev preždel v nenormalno zvitih položajih. Potem sem zaèel poèasi migati in tretji dan me je pri teku navkreber spet zvilo, tako da sem domov komaj prišantal. Spet sem šel (po petih dnevih) k dohtarju, ki je ugotovil, da imam neko sorto išiasa in mi dal tablete in navodila za razgibavanje in utrjevanje hrbtenice - rekel je tudi, da naj delam trebušnjake., kolikor morem. in to sem poèel - po desetih dnevih spet lahko hodim, ne da bi šantal, s tekom bom pa še kakšne tri dni poèakal. Toliko o tem.
Moje vprašanje: kako je s pitjem v savni. Jaz nikoli vmes ne pijem, pa ne vem, ali delam prav, ker sem nekje prebral, da je dobro, èe nimaš najboljših ledvic, med savnanjem tudi piti. Svetujte iz vaših izkušenj, kaj mislite!

Savnanje...pred savnanjem moras piti pa tudi med.
In vsekakor samo voda...nobene soli nobenega sadja...samo voda....pa voda naj bo cim manj trda...

Ad misica...ja pa kneippenje pri tusiranju...izmenjava hladne in vroce vode...

Hrbtenica...ja odlicno ti je priporocal zdravnik se vec takih zdravnikov...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA