Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
in sicer to da se blaženje podplata na supergah pri nizkih temperaturah močno zmanjša.Včeri sem teku pri -6 po asfaltu in se mi je zdel kot da imajo moje pegasuske lesen podplat? :shock:
l.p.Tomaž
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Hja, to je pa tko kot pri letnih pnevmatikah. Pozimi niso neuporabne toliko zaradi profila, kot zaradi otrditve. Stvar je drugacnem materialu.
Predvsem sem pa prepričan, da si svoje pegasuske kupil kot kaksen copat leta v Hervisu, ali kaksni podobni stacuni za robo na debelo.
Ce si dal za njih spodoben denar, jemljem besedo nazaj. Ce pa imam prav, ti kasneje povem zakaj.
 kovit
Bajsi napisal/-a:Helou!
Hja, to je pa tko kot pri letnih pnevmatikah. Pozimi niso neuporabne toliko zaradi profila, kot zaradi otrditve. Stvar je drugacnem materialu.
Predvsem sem pa prepričan, da si svoje pegasuske kupil kot kaksen copat leta v Hervisu, ali kaksni podobni stacuni za robo na debelo.
Ce si dal za njih spodoben denar, jemljem besedo nazaj. Ce pa imam prav, ti kasneje povem zakaj.

Ja čist dobr delajo in blažijo, to da so trde opažam zdej pri nizkih temperaturah.Ja kupu sem jih v hervisu spomlad 2005 in dal za njih spodobnih 19.000 ampak človk nikoli ne ve in zato le povej kaj imaš v mislih.
Uporabniški avatar
 Z*
Hočeš reči, Bajsi, da odkar se Pegasuske ponujajo s hudimi popusti, niso več to, kar so bile? :( Jap, mislim, da imaš kar prav, novi par je po občutku precej drugačen od prvega, brez pravega blaženja ... :roll: Torej je zgolj surogat osnovnega modela, proja tako rekoč ... :shock: :evil:
kovit napisal/-a:in sicer to da se blaženje podplata na supergah pri nizkih temperaturah moèno zmanjša.Vèeri sem teku pri -6 po asfaltu in se mi je zdel kot da imajo moje pegasuske lesen podplat? :shock:
l.p.Tomaž

JAsno da se, saj umetna guma in ostale snovi niso prilagojene za tako nizke temperature oz. toleranca je samo nominalna...razteznost materiala se zmanjsa...
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Pnevmatike so narejene iz približno enakih materialov, pa so za zimske razmere narejene tako, da ne otrdijo.
Moje izkušnje se nanašajo na Mizzuno; v ostale firme se ne bi spuščal. Vendar, verjetno ni bistvene razlike. Enak copat delajo za globok in plitev žep.
Mizunke, kot copat leta, kupljene za dobrih 10k sit v Hervisu imajo za razliko od mizunk istega modela, kupljenega v štacunci (Koala šport) za 24k sit, povsem drugačen podplat. Narejen je iz neke čudne umetne snovi, ki ni ne plastika, ne guma. Poleti sicer dokaj spodobno opravljajo funkcijo, razen da veliko hitreje razpadajo. Pozimi pa otrdijo, da so podobni navadnim cokljem. "Taboljši" model enako dobro funkcionirajo v vsakem vremenu in pogojih.
Imena modela ne vem (mogoče Wave rider), je pa stvar lastnih izkušenj.
pies: Mislim, da se je svoj čas podoben problem pojavljal pri smučarskih čevljih. Množično so kupovali blazno prodajan čevelj po neki blazno ugodni ceni. Na smučišču so jim zaradi malo hujšega mraza pokali. Stvar pa je bila v tem, da so ceno spustili zaradi slabšega materiala oz. so naredili čevelj višjega razreda dostopen vsakomur na račun slabega materiala.
 kovit
Bajsi napisal/-a:Helou!
Pnevmatike so narejene iz približno enakih materialov, pa so za zimske razmere narejene tako, da ne otrdijo.
Moje izkušnje se nanašajo na Mizzuno; v ostale firme se ne bi spuščal. Vendar, verjetno ni bistvene razlike. Enak copat delajo za globok in plitev žep.
Mizunke, kot copat leta, kupljene za dobrih 10k sit v Hervisu imajo za razliko od mizunk istega modela, kupljenega v štacunci (Koala šport) za 24k sit, povsem drugačen podplat. Narejen je iz neke čudne umetne snovi, ki ni ne plastika, ne guma. Poleti sicer dokaj spodobno opravljajo funkcijo, razen da veliko hitreje razpadajo. Pozimi pa otrdijo, da so podobni navadnim cokljem. "Taboljši" model enako dobro funkcionirajo v vsakem vremenu in pogojih.
Imena modela ne vem (mogoče Wave rider), je pa stvar lastnih izkušenj.
pies: Mislim, da se je svoj čas podoben problem pojavljal pri smučarskih čevljih. Množično so kupovali blazno prodajan čevelj po neki blazno ugodni ceni. Na smučišču so jim zaradi malo hujšega mraza pokali. Stvar pa je bila v tem, da so ceno spustili zaradi slabšega materiala oz. so naredili čevelj višjega razreda dostopen vsakomur na račun slabega materiala.

Ups, ups, ti pa si začel temo. Ja o tem bi se dal mal debatirat, pa ne sam o supergah.Kdo pa je izdelu une superge za 10 kilo?
 Nataša
kovit napisal/-a:Kdo pa je izdelu une superge za 10 kilo?

kot vse ostale superge: kakšen majhen, slabo plačan, nepolnoleten ________ (primerno vstavi Kitajček/Filipinec/Indonezijec...)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Bajsi napisal/-a:Mizunke, kot copat leta, kupljene za dobrih 10k sit v Hervisu imajo za razliko od mizunk istega modela, kupljenega v štacunci (Koala šport) za 24k sit, povsem drugačen podplat. Narejen je iz neke čudne umetne snovi, ki ni ne plastika, ne guma. Poleti sicer dokaj spodobno opravljajo funkcijo, razen da veliko hitreje razpadajo. Pozimi pa otrdijo, da so podobni navadnim cokljem.

Bajsi, dobro, da berem tole šele danes. Včeraj sem s takšnimi copati (ali pa pač ne??) opravil zimski prvenec s PST jem 33 km. Imel sem sicer nočno ledene težave in bil strahovito počasen :evil: , s copati pa ni bilo problema, po Golovcu mi je sicer dvakrat malce spodrsnilo na klancih, a mislim, da bi mi to tudi z Nike, ki jih po spoznanju nevarnosti predrtja blazinic ne uporabljam po zelo naravnih terenih, drugimi. Je pa res, da so takrat moški model prodajali v rdeči barvi, sam pa sem dobil nekega starejšega plavega istega imena (in preveril, da ni ženski!!). Skratka poanta je ta, da mi včeraj (podplat copat namreč, da ne bo pomote) ni otrdel.
 bruno
Občutek je kar taprav :x

Sam prisegam na dve firmi, Mizuno in Asics. Izkusnje imam le z ta boljsimi modeli, waverider 7, 8 in keyanoo XI...

Pri teh dveh se kaj takega ne bo dogajalo, pa veliko tekaskih uzitkov in cim manj nabijanja v NIKE coklih.
 G-spot
no jaz sem ta teden kupil pegasuske v ts na čopovi in moram priznat, da se mi po dveh preizkusnih tekih (skupaj 13 km) copat zdi sila povprečen, če ne celo kaj hujšega ...
to je moj prvi nike copat, najprej sem tekel na adidas, prejšnjo sezono sem imel reebok premier road lite in moram reči, da sem se že prvič, ko sem šel z njimi teč, počutil v njih kot bi bile narejene posebej zame. bile so res super. tele pegasuske pa res ne vem ... blaženje se mi zdi precej slabo, pa sem se s prodajalcem pogovoril o moji letni kilometrini (okrog 2000), terenu, po katerem običajno tečem (kombinacija asfalta, tartan steze in utrjenega makadama) in sva skupaj, tudi glede na preizkušeno kvaliteto, izbrala nike pegasus ... mizuno wave rider mi je odsvetoval, ker naj bi ble preveč cestne ... ampak trenutno nad pegasuskami nisem navdušen ... pa sem tekel na Primorskem, pri temperaturi kakih 5-6°C, ne pri ekstremnem mrazu. Tudi copate hranim vedno doma v omari, nikoli v tem mrazu na balkonu ali podobne neumnosti.

ne vem, kaj naj ... a se mogoče na pegasuske navajaš kaj več časa ponavadi? a ma še kdo take izkušnje? a je možna kaka reklamacija ... ker to je sila nenavadno ...
Uporabniški avatar
 mirko1
pegasuske redno uporabljam za sprehode po nakupovalnih centrih, z nimi grem po solato na vrt, pa za vožnjo z avtomobilom, za tek pa nikoli več.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 pettr
zanimiva tema...
sam sem nabavil na lj maratonu tudi Nikejive Pegasus Nike air 2005 ko so jih pač znižal iz 24k na 15k.

Takrat so mi ble hudo všeč, ker so bile bistveno mehkejse in boljše kot Adidas Hawk.
Res pa je, da zdaj ko je zima so trde ko hudič. Verjamem, da se dogaj z njimi isto kot z zimsko gumo.

So mi pa res zelo fajn, blaženje je zakon, le temperatura se izgleda mora približat vsaj ene 5-10 stopinj...
 G-spot
no jaz sem malo ulaufal moje pegasuske zdaj. in so kar fajn ratale. ne padam ravno okoli od njih, ampak so v redu. zgleda da sem bil enostavno navajen na reebokov drugačen podplat ...
Uporabniški avatar
 incic
jaz mam že 4model skylonk za povrstjo pa so še mi vedno najbolše.... sicer se hitro ftrgajo ob straneh ampak blaženje pa je legendarno.... trenutno mam še new balance (racerke) pa so ful pretrde..... za kakšne kratke hitre tekme so edino ali pa za kakšne hitre treninge. mam pa še tudi ene adidasove ............ so vredi z nosit... full fajni občutek ampak za laufanje pa niso. pegasve pa sem mel pred pol leta pa so mi bile ful čudne ker sem jih hitro razklačo te pa blaženja na blazinicah sploh ni bilo več.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA