Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 ByteDildo
Živjo!

Jest sem tuki nov na teh forumih. Full bi rad začel trenirat tek na smučeh.Ampak to prav resno v kakšnem klubu. Ker živim kakih 20 min od
Logatca, bi se lahko učlanil kar v Valkartonu. Sej neko podlago za šport še mam, ker sem pred slabim letom nehal trenirati veslanje(9 let). Zdej pa še razmišlam kaj se mi bolj splača, ali je to študentsko delo in faks, ali pa faks in spet vsakodnevni treningi. Ne vem kako naj razložim, ampak mam občutek da bi mi tek na smučeh mogoče dobr zalaufu, ker nekaj sem že probaval, ampak to na touring smučeh(crown oznaka)-FUj! Me je prodajalec v Hervisu "nategnil". Sem pa slišal ,da je na pravih profi t. smučeh veliko, veliko boljši občutek! Kot dan in noč pravijo;) No v glavnem, zdej me pa zanima katere znamke smuči naj si kupim in kakšne dolžine. Visok sem slabih 190cm težek pa slabih 90kg(hja, sem se zredu zarad ne treningov in preskoka v vegeterijansko prehrano(3 leta)). Zanima me pa predvsem skating način tekanja 8)

No, če mi kakšen izkušen rekreativec ali profi tole mal razloži, bi bil zelo vesel:)

p.s.
Sej že iščem po forumu...ampak vseen se ne branem doberga nasveta :wink:
p.p.szanima me še kolk kej zmečete denarja za dobro tekaško opremo.Tako, ki jo imajo profiji.
Nazadnje spremenil ByteDildo, dne 11 Feb 2006, 15:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Splača se ti kupit opremo od kakšnega smučarja tekača, ker oni vsako leto dobijo novo-vsaj reprezentanti pa še drsna ploskev je sigurno dober napeglana in leti, ker jo pač pripravijo ljudje, ki so posebej zadolženi za to.
Po mojem je najbolje, da greš v tisti klub in se pozanimaš-tam ti bodo znali najbolje razložiti zadeve po moje. Pa srečno :D :!:
 ByteDildo
tomaz ny napisal/-a:Splaèa se ti kupit opremo od kakšnega smuèarja tekaèa, ker oni vsako leto dobijo novo-vsaj reprezentanti pa še drsna ploskev je sigurno dober napeglana in leti, ker jo paè pripravijo ljudje, ki so posebej zadolženi za to.
Po mojem je najbolje, da greš v tisti klub in se pozanimaš-tam ti bodo znali najbolje razložiti zadeve po moje. Pa sreèno :D :!:

Hvala za odgovor. Sej sem se z glavnim trenerjem že nekaj menil in je rekel
da ni problema. Da bi lahko poskusil. Bi pa verjetno rabil kar nekaj časa, da bi vsaj približno osvojil tehniko. Kolk časa ste vi izkušeni rabl da ste se naučil pravilne tehnike? Sem pa v otroštvu veliko rolal in drsal. Mogoče bi mi bilo zarad tega kej laži. No, bom sporoču, kako mi bo kej šlo.:)
Veste kaj me še zanima. Ali je navadni tek(po suhem) kaj primerljiv z tekom na smučeh. Ker meni se je zdel t. na smučeh bolj ugoden za sklepe.Nič me ni bolelo, pa še kolega, ki me v navadnem teku v klanec prehiti za malo morje sem lahko za šalo prehitel. Sem pa drgač bl ljubitel kratkih tekov ala 5 km. Zanima me še če je tek na smučeh hitrejši tek kot tek po suhem.
 hribovc
Pridi v nedeljo 12. februarja na Bloške teke, pa ti bo vse bolj jasno. Po moje imaš preveč praktičnih vprašanj, na katere bi rabil preveč teoretičnih odgovorov.

- eno dejstvo : Slab tekač (v klanec) ni nikoli dober smučarski tekač.
- drugo: Hitrost teka na smučeh je odvisna največkrat od snežnih pogojev.
-tretje: ...
301 dejstvo - praksa da največ odgovorov
 ByteDildo
hribovc napisal/-a:Pridi v nedeljo 12. februarja na Bloške teke, pa ti bo vse bolj jasno. Po moje imaš preveè praktiènih vprašanj, na katere bi rabil preveè teoretiènih odgovorov.

- eno dejstvo : Slab tekaè (v klanec) ni nikoli dober smuèarski tekaè.
- drugo: Hitrost teka na smuèeh je odvisna najveèkrat od snežnih pogojev.
301 dejstvo - praksa da najveè odgovorov

hm. Bomo vidl, če drži tvoje prvo dejsto. Nisem glih slab tekač v klanec.Šprinti smo mi šli kr fajn :wink: Bloške teke sem pa zamudil.
Uporabniški avatar
 lojzeP
hribovc napisal/-a:Pridi v nedeljo 12. februarja na Bloške teke, pa ti bo vse bolj jasno. Po moje imaš preveč praktičnih vprašanj, na katere bi rabil preveč teoretičnih odgovorov.

- eno dejstvo : Slab tekač (v klanec) ni nikoli dober smučarski tekač.
- drugo: Hitrost teka na smučeh je odvisna največkrat od snežnih pogojev.
301 dejstvo - praksa da največ odgovorov

Bravo Metod - lep odgovor :D

Več takih informacij pričakujemo od tebe, ker vemo, da si strokovnjak na svojem področju.
Sej lahko še kako fotko iz Dnevnika gor vržeš ( zaželjene očesom prijetne gospodične - detajle bo povedal Vlajko 8) ), ampak ............ več športno uporabnih podatkov želimo izvedet ( smučarskotekaški telebani PRESS ) :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA