Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Anitek@
Tudi jaz sem nova na TF. Če na kratko napišem kdo, kaj,... sem.
Predvsem rada tečem! Pred šestimi leti sem začela tečt in v dveh letih dosegla kar nekaj dobrih rezultatov.V bistvu sem iskala svojo mejo, koliko lahko pretečem in koliko časa lahko tečem.Pa sem se nekak ustavla pr 100 km v 24 urah.

No, pol so pa pršli bolj produktivni časi za moje telo.Rodila sem dva krepka otročka in tukej se je vsa stvar mal ustavla.
Sej u glavi še kr tečem, zdej tud zares zunej in je prav NORO dobr!Včasih se mi pa zdi, da bi moral imeti dan 48 ur, da bi lahko vse stvari,ki si jih zastavim, naredila.Še posebej po neprespanih nočeh!

Zato pozivam vse mamice tekačice, pa tudi druge tekače, povejte kako si vi organizirate vaše treninge!

Dober tek!
Uporabniški avatar
 Darja
Hja, ko so otroci še majhni, je za tekaške izhode potrebno malo več logistike in predvsem podpore pri partnerju. Zelo pomaga, če je tudi on(ona) tekač (ica).
Vendar nikar ne obupuj, Anitek! :D Ko so otroci večji (moja ima 9 let), jih lahko imenitno vključiš v trening. So prečudovita spremljava na rolerjih, ne rabiš nobenega predvajalnika, če pa te spremljajo peš (tek), so pa zopet silno uporabni za ogrevanje. Ko ga "vrneš" po nekaj pretečenih km zopet domov (mulc pod tuš pa to) je otrok preveč utrujen, :shock: da bi počel traparije in ti lahko v miru božjem in v svojem tempu dokončaš kar si že imel v mislih.
Ampak do takrat, ko bo pri tebi to izvedljivo, manjka še nekaj let, predvidevam. Je že tako, da boš morala čas za tek izpulit iz borih 24. ur, ki jih imaš na razpolago. Če boš to res želela, jih tudi boš.
Jaz sem morala pri sebi razčistiti predvsem s slabo vestjo, ki se me je včasih lotevala, češ, raje kot da bi se posvetila otroku greš tečt. Ampak potem sem ugotovila, da otroci zaradi tega niso niti najmanj prikrajšani, prej nasprotno, saj se s teka vedno vrnem umirjena :wink: , vesela :D , poskočna in predvsem zadovoljna sama s sabo. Otroci pa to zelo dobro čutijo. Ne da čutijo, so poosebljeni radarji za naše razpoloženje. Torej kar hrabro!
Lep pozdrav, Darja
 Anitek@
Damijan napisal/-a:Anitek,

tole si oglej, je že bila podobna tema... http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3868

... a bolj za "tafrišne". Škoda, da nima dan 48 ur, ja, se strinjam.

Damijan, hvala za te strani.
Sem šele en teden na TF, pa ni uspel nič podobnega zbrskat. :oops:
Zdej mi je pa kar mal odlegl, ko vidim da nisem sama za gorami nezlikanih cunj in umazane posode.

Hvala, pozdrav
 Anitek@
[quote="Darja"]Hja, ko so otroci še majhni, je za tekaške izhode potrebno malo več logistike in predvsem podpore pri partnerju.

Podpore mam 200% pri partnerju. Saj tudi on športa (pleza,teče,...). Nekaj časa sem mu bila kar mal nevoščljiva , ampak pomoje zaradi podivjanih hormonov po porodu.
Ja, mali je star 7,5 mesecev in če ne gre drugač gre z mano na tek, v vozičku. Ponavadi spi. Ko se pa zbudi, pa vidi mamo z rdečimi lici in prešernim nasmehom. Res je dober občutek, ko se po teku igram z otroci, sem v čisto drugi fazi. Bolj sproščena, strpna in odprta.
Ta velika je stara 2,5 leti in ji je jasno, da mami teče. Tko da , ko pridem ponavadi tečeva po stanovanju, se loviva,... - verjetno je to dobra zamenjava za stretching.
Slabo vest mam ponavadi bolj zaradi tega, ker ne grem tečt, oz. nič pametnega ne naredim zase in s tem posledično tudi za družino.
Komaj čakam pomlad, da posije sonce na ta konc planeta, pa se vsi zapodimo ven! :lol:

Darja, hvala za tvoje besede! :)
Uporabniški avatar
 Damijan
O, imamo enako razliko pamžev: naš tamlajši (Svit) je 8,5 meseca in starejši (Srečko) bo maja 3 leta. In žena je po novem letu začela migat. Kot je napisala Darja, sem jo dobesedno v copate posadil in rekel "idi", tiste dobre pol ure pa ja ne bo problem...

Se mi pa zdi, da deca ful dojemajo, da starši nekaj migajo. Srečko itak ve, kaj pomeni, ko oblačivo pajkice, tudi sam je v primerjavi z vrstniki... pravi divjak, ga ne sledijo. Pri 16 mesecih je zmogel pravi "maraton", sva ga samo gledala, kako da se ne ustavi, kako zmore: na morju je pretekel in prehodil cca dober kilometer, zraven pa čebljal, da zdaj on pač tudi teče. In komaj čakam časa, ko bomo kot familija šli skup na kak tek al pa kr tak tečt v gozd. Upam, da ga/ju ne bo minilo, silili jih pa tudi ne bomo.

Uživaj(te)...
 kovit
Anitek@ napisal/-a:
Damijan napisal/-a:Anitek,

tole si oglej, je že bila podobna tema... http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3868

... a bolj za "tafrišne". Škoda, da nima dan 48 ur, ja, se strinjam.

Zdej mi je pa kar mal odlegl, ko vidim da nisem sama za gorami nezlikanih cunj in umazane posode.

Hvala, pozdrav

Hoj,
Umazano posodo in nezlikane cujne naj ti pospravi partner prej ko se ti vrneš z laufanja in družinska idila bo še lepša. :D
l.p.Tomaž
Vse se da če se hoče press
 Anitek@
Damijan,

ja tud meni je dal dragi zeleno luč, naj grem tečt in takrat, ko mi je uspel bit zunaj tiste pol ure, se mi je zdel, da ko pridem domov lahko gore premikam. :wink: V pol ure sem si na novo splanirala ostanek svojga življenja.
K sreči, da dolg živimo, mam vsaj veliko tem za obdelat. :)
Hm, tvoj Srečko je pa res srečko, da ima vaju za zgled. Sej to se mi zdi tko zanimivo, da otroci vse poberejo od nas.Sej tud ta slabe stvari, ampak tko vsaj pri sebi razčistiš kva je kul, kva pa ne.

Lp in lahko noč!

Tomaž,

naša družinska idila je čist ok. Moj dragi veliko časa prebije v kuhni in likalnikom v roki, ampak mi velik več pomen, da je z mano in otrokoma.

Čao!
Uporabniški avatar
 Darja
Dobro jutro!
Anitek, prepričana sem, da tvoje športno udejstvovanje niti najmanj ni ogroženo in da bosta oba z možem otrokoma najlepši zgled in motivacija za to, da bosta tudi sama športnika po duši (in telesu, seveda). Zgledi vlečejo!
Všeč mi je, če ima druga polovica zakonskega para razumevanje za partnerjeve potrebe po gibanju (solerske, da ne bo pomote) in ga pri tem vzpodbuja in tudi obuje v copate, če je treba (kot pravi Damijan).
Anitek se pridružujem: POMLAD PRIDI ŽE!!!!!!!
Lep dan vsem, Darja
Uporabniški avatar
 MARUŠKA
Malo pozno, vendar se tudi jaz pridružujem tejle temi o mamicah.
Imam dve hčerki (5 in 8 let). Tečt sem začela pred temi leti. Ker moža ni veliko doma, je na otroke pazila tašča (tašče le niso tako slabe). Dosegla sem kar nekaj dobrih rezultatov.

Kdor pravi da nima časa za tek, mu ne verjamem, kajti če si organiziraš dan, si najdeš čas tudi za tek; namesto televizije...

Imam pa še vedno slabo vest ko si obujem superge, .....zdaj ko tole berem, malo manjšo.

Letos bom v tvoj tekaški trening vključila malo bolj načrtovano vadbo, da si izbojšam hitrost in na Lj. maratonu dosežem kak dober rezultat...
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No tudi jest sem mamica dveh otrok in sem tudi zvesta tekačica sem celo v Poletovi ekipi BECEL in imam dvakrat na teden skupne treninge in dva do tri krat pa še sama oddelam trening.

Delo si malo prerazporedim in gre res da včasih ostane kak prah malo dlje na omarah a bo že. Sedaj se počasi pripravim in grem na današnji trening pa čeprav bi bilo treba peglati in pa zunaj pada dež a ko se vrnem iz treninga bom zopet velika zmagovalka.

Mamice gremo na tekaške steza v maju bomo organizirale drugi ženski tek v Tivoliju.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
 *tedy*
No, mamice pa sem še jest tukaj. Imam enega škratka ki ima eno leto in eno princesko ki bo jutri imela 7 let.
Stanovanje ni nikoli v nulo pospravljeno, kup perila vedno čaka na likanje, posodo pa nasrečo pomiva "boš-ti", pa se nič ne sekiram zaradi tega . Sej če kdo pride na obisk valda pride k nam, ne pa gledat kako imam pospravljeno????!!!!
tečem že kar nekaj let (seveda z pravičenimi in neupravičenimi premori).
Grem pa vedno zvečer, ko gresta spat. Mali hodi ob 7 , tavelika malo kasneje, tako da sta če ne gre drugač kar sama doma.
Kraški (na 8km, da ne bo pomote) je za mano, ostali pa še vsi pred mano, najprej tek trojk, pol bomo pa vidli kako naprej.
Skratka tek je čas ko ga imam samo zase in si teh 30-45 min ne pustim vzeti!!!

Se vidimo na naslednjem teku......

Lp :lol: :lol:
 Anitek@
Kakšno presenečenje in kako sem vesela, da ste se odzvale na to debato.
Tudi meni kar uspevajo treningi. Le kadar je mali bolan vse počaka. Tudi treningi. Drugače je prav luštno tečt, ko je pomlad tu. Smo kar veliko zunaj v naravi in se vsi potimo in podimo po gozdu in kar tako.
Moji cilji so zaenkrat še majhni za letos. Delam bolj na kondiciji, ker se tudi služba nezadržno bliža. Naslednje leto pa imam v mislih pretečt polmaraton in nekaj tekov, ki jim jaz pravim, da so za dušo. Take počasne in doooolge.
Se pa spomnem, da sem včasih, ko sem bila še sama (brez otročičkov) vse teke merila dolžine, pa čas in sem si pisala dnevnike,.... Zdaj tega ni več. Sem in tja si zabeležim kaj pomembnega, kot je kje sem tekla in koliko časa sem porabila, ampak bolj za primerjavo na daljši rok. Zdaj bolj uživam v naravi in sama s sabo na teku.
V glavnem sem pa zelo vesela vaših izkušenj in tale TF mi je v moralno oporo.
Še kaj pišite!!!

Lp Anitek@
 lenčk
Z možem imava tri otroke - 2, 4.5 in 6 let so stari, sedaj jaz tečem ob nedeljah, ko gledajo živ žav (ta starejši pa gre zdj že nekaj nedelj s kolesom zraven - 10 km in je blazno navdušen!), pa ob petkih, ko delam do 13h, si vzamem opremo s seboj in odtečem eno urico, predno pridem domov.....

ker imam še 2x jogo zvečer, je to že kar dosti časa, ki si ga vzamem zase, zato vzpodbujam še moža, da naj si določi čas za svoje hobije, da nimam slabe vesti...

mož si je letos kupil kolo, nad tekom ni navdušen, tako da bo pa kolesaril...

starejši sin je izrazil željo, da bi treniral atletiko, do mesta imamo sicer 30 km, ampak se bomo v jeseni potrudili, ker ima voljo in očitno tudi talent...

Mi je pa žal, ker sem se od začetka prijavljala vPoletovo ekipo, da odpademo vsi, ki nismo iz Ljubljane oz. letos še nekaterih večjih krajev, ker bi mi to bila vzpodbuda in motivacija....

pomladne pozdrave iz Kolpske doline,

kolpska deklica in štirje mušketirli
Uporabniški avatar
 Bernie
Tudi jaz se pridružujem temi in se strinjam z vsem kar ste napisale. Vse je stvar močne želje in dobre organizacije. Imava tri otroke, Martin 9 let, Manca 6 let in Metod malo manj, kot eno leto. Dela kolikor hočeš, pa vendar gre. Pomembno je, da spoštuješ tudi partnerjeve interese, da ga podpiraš in seveda obratno. Vsaj zame je zelo pomembno, da poleg najinih sončkov,službe in vseh drugih nešteto opravil, sem uspela ohraniti svojo svobodo magar vsak drugi dan za 1 uro, ko grem tekat. To mi ogromno pomeni, mož to ve in me podpira, jaz pa sem v zahvalo manj tečna HI HI HI! Se hecam, medsebojno spoštovanje in podpora pa vse gre.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA