Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 tae
Sigurno vas je na tem forumu veliko, ki osvajate medalje na rekreativnih tekih. Ne mislim le tistih za udeležbo, ampak tistih pravih za prva tri mesta. Bodisi absolutno ali po kategorijah. Zanima me koliko časa ste potrebovali do prve medalje. Pa še nekaj me zanima, ker delam neko statistiko koliko vas je tu gor, ki ste sposobni preteči 10km v 35ih minutah. Sam imam namreč to dolgoročni cilj. Sedaj jih pretečem v 44ih minutah, se pravi mi manjka še 9 minut.
Uporabniški avatar
 bojanu
Poglej rezultate tekov, saj so na spletu. Primerjaj s svojim časom in starostjo, pa ti bo kmalu jasno, če in kje boš kaj dobil :lol:
Ženskam je lažje :wink:
Uporabniški avatar
 incic
rezultati pridejo z treningi.... se pravi tudi medalje.
pod 35 na 10km? se pravi 3,30 na km. to pa ni kar tak.... za to pa boš se mogel kar resno zraven spravit pa pomojem vsaj 1leto treningov po 4x na teden...... pa si dober!
sicer pa če ti je to dolgoročni cilj pa maš itaq čas. samo ko si 1x not ne popuščat idi do konca
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
incic napisal/-a:rezultati pridejo z treningi.... se pravi tudi medalje.
pod 35 na 10km? se pravi 3,30 na km. to pa ni kar tak.... za to pa boš se mogel kar resno zraven spravit pa pomojem vsaj 1leto treningov po 4x na teden...... pa si dober!
sicer pa če ti je to dolgoročni cilj pa maš itaq čas. samo ko si 1x not ne popuščat idi do konca

:cast: :cast: :)
tae napisal/-a:Sigurno vas je na tem forumu veliko, ki osvajate medalje na rekreativnih tekih. Ne mislim le tistih za udeležbo, ampak tistih pravih za prva tri mesta.

Ne sekiraj se, jaz tečem že 15 let, pa še nimam 'taprave' medalje. :oops: Ne štejem enga pokala iz Grosuplja, ampak tist je bil za trmo ne hitrost. :twisted:
Probaj še s srednjeročnimi in kratkoročnimi cilji, tako zaradi motiva. Lahko bi najprej tekel s to hitrostjo na krajši razdalji (npr. Cooper 8:30?), če boš probal sam v Mekinjah je tam steza mal počasnejša. Dober cilj bi bil tudi pod :?: minut na dirki na Primoža.
Lahko pa ubereš obratno pot in najprej izboljšaš čas na 10k. Npr. na 41 min do jeseni. (Pri ciljih je dobro imeti tudi nek rok.) Za vmes pa si postavljaš še kratkoročne cilje, jesen se namreč zdi daleč :wink:
LP Martin[/quote]
Uporabniški avatar
 MihaPR
Se strinjam z želvo, kratkoročni cilji.
edino cooper, pomojem bi znal kar hitro pritečt do 8.30, tako da je to lahko rkatkoročni cilj :)
 hribovc
eno revolucionarno mnenje - če je tvoja teža že blizu idealne, bo cilj 35 min/10 km verjetno nedosegljiv
Uporabniški avatar
 MihaPR
glede na to, da ga poznam, se s tem ne strinjam, čeprav bo potrebno za 35 min kar pošteno poprijet za treningi.
Uporabniški avatar
 pegaz
hribovc napisal/-a:saj trening ni vse

Teža tud ne. :)

Toliko o instant receptih. Brez potu, motivacije in organizacije ne bo šlo.
LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Athena89

10% je talent, 90% pa trening :lol: :D
 ByteDildo
Athena89 napisal/-a:

10% je talent, 90% pa trening :lol: :D

99%=trening :wink:
Uporabniški avatar
 andrejl
ja, v popolnem svetu mogoče 8)

se pa fino sliši, nič ne rečem... :lol:
 tae
Hribovc, velik sem 171 cm in imam med 60 in 62kg. V teku sem res še bolj začetnik, nikakor pa ne v športu. Star sem že 30, vendar se z različnimi športi ukvarjam že vse življenje. Zakaj misliš, da je ta čas zame nemožen-nedosegljiv?
 tae
Želva, a si ti Kamničan glede na to, da poznaš Mekinje in Sv. Primoža? Drugače pa imam tudi sam kratkoročne in srednjeročne cilje, vendar sem tu omenil le dolgoročnega. Vem tudi, da do določenega rezultata ne moreš priti čez noč, ampak je za to potreben določen čas.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA