Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Lencka
#62505
Živjo!

Tudi jaz sem začetnica v teku ... in na forumu. Malo prebiram tale vaša sporočilca in se mi zdi vse skupaj preveč zakomplicirano. 60 sekund teka, 90 sekund hoje, intervalni treningi ... nič kaj dosti ne razumem in vse skupaj se mi zdi prenaporno. Vse, kar želim, je, da bi tekla. Moj načrt je tak, da bi vsak dan zjutraj pretekla približno 4 km - za začetek po ravnem. Nisem ravno brez kondicije, saj skoraj vsak dan posvetim vsaj dobro uro športu (hribi, gor. kolesarjenje, smučanje ... pač nekaj od tega), zdaj pa bi ob vsem tem še vsako jutro vstala pol urce prej in ... tekla. Zanima me torej vaše mnenje: sem realna ali mogoče pretiravam? Ne bi rada po 14 dneh obupala, kar se mi je že velikokrat zgodilo. Za hribolazenje in kolesarjenje ne potrebujem nobene spodbude in nimam nobenih izgovorov - grem v vsakem vremenu. Tek pa je druga zgodba ...

Hm ... pa če nisem preveč zahtevna ... mogoče kakšna dobra knjiga na temo tek, trening, začetniki. Malo sem brskala po Cobissu, pa mi ne gre najbolje od rok.

Hvala že vnaprej in morda se srečamo na kakšni stezici.

Lp,
Lencka
Uporabniški avatar
 mirko1
#62508
pozdravljena lencka, na forumu.
tvoje želje so popolnoma realne. s tistimi sekundami si ne beli glave. dokljer ti tek ne bo zlezel pod kožo ali pa boš postala z njim obsedena, ne boš imela pri teku zjutraj nobenih problemov. ti lepo odteči tistih 4 km ,kakor ti paše, in to je za prvo leto dovolj. naprej pa se bo film sam odvrtel...lep tek, z intervali pa še počakaj.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Tjaša
#62510
Zdi se mi, da imaš dovolj kondicije, da bi zmogla cele 4 km teka, počasnega seveda. Nikar se ne obremenjuj s tistimi sekundami, namenjene so bolj takim kot sem bila jaz - nikoli nobene rekreacije.

Uživaj v teku po pomladnem sončku, hodi pa vmes le, če boš čutila, da ti je tek postal naporen.

Čau,
Uporabniški avatar
 raziskovalec
#62513
Lencka napisal/-a:Živjo!

še vsako jutro vstala pol urce prej in ... tekla. Zanima me torej vaše mnenje: sem realna ali mogoče pretiravam?

Dobrodošla Lencka.
Vsak drug dan bo po mojem za začetek čisto dovolj. Pa lepo počasi prve tedne.
Uporabniški avatar
 INOT
#62517
Ti garant nisi sposobna pretečt 4 km.Gremo stavit???? Upaš?? :D
Ti jih nardiš vsaj 10 :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#62521
Lencka napisal/-a:... mogoče kakšna dobra knjiga na temo tek, trening, začetniki. Malo sem brskala po Cobissu, pa mi ne gre najbolje od rok.


Pozdravljena Lenčka, meni so izkušeni tekači predlagali naslednji knjigi:
**OD JOGINGA DO MARATONA - JEFF GALLOWAY - Založba Grahovac
**GIBANJE JE ŽIVLJENJE - Nada Rotovnik Kozjek - DOMUS
Ko sem ju prebral, vem, da sta tapravi. Drugače pa je periodika "Polet" odlično branje - pa seveda "Dnevnik tekača" - kmalu izide tretji del.
 Lencka
#62527
Hvala, hvala. Za spodbudne besede in pomoč. Knjigo Nade Rotovnik Kozjek poznam in je odlična. Zdaj se bom lotila one druge. In teka:) Komaj čakam, da začnem - jutri.

Uživajte v skorajšnji pomladi.
Lenčka
Uporabniški avatar
 Z*
#62536
Lencka napisal/-a:Komaj čakam, da začnem - jutri.

Zakaj pa ne že danes? :roll:
Uporabniški avatar
 EVicA
#62538
Sama sem začela teči lani spomladi oz. bolje lani jeseni, vendar vedno le po občutku, razpoloženju in zmogljivosti. Razdalje so se gibale 4-8km. Z načrtnimi treningi se nisem obremenjevala in sem jih prestavila na letošnjo pomlad, ko mi bo tek postal bolj domač (do sedaj sem bolj kolesarila, rolala in hodila v hribe), zato sta mi teli dve knjigici sedaj kot naročeni (bohlončki ZdravkoC). Včeraj sem prvič zopet obula poletne superge, vendar en dan po krvodajalski ni ravno prijetno tečt. :nono:
No, drugi teden mislim da ne bo več ovir, pa še ura se prestavi. :juhuhu:

LP, Evica

P.S.: Še vprašanje glede Polet-a. Se ga da dobiti ali naročiti brez pripadajočega časopisa? Doma nismo naročeni na noben časopis, kjer izhaja kot priloga.
 Nataša
#62541
Lenčka, dobrodošla med zen tekače. To smo taki, ki tečemo toliko, kot lahko in takrat, ko lahko, zraven pa se ne obremenjujemo s časi. Včasih nas popade tekmovalnost, takrat je potrebno ponovno ovrednotiti svoje želje in ponavadi ugotoviš, da se res ne splača gnati za tiste sekunde, če nisi ravno na olimpijskih igrah.

Ti samo teci :wink:
Uporabniški avatar
 Tatjana
#62546
EVicA napisal/-a:P.S.: Še vprašanje glede Polet-a. Se ga da dobiti ali naročiti brez pripadajočega časopisa? Doma nismo naročeni na noben časopis, kjer izhaja kot priloga.


Na žalost ne. Tudi naročiti samo na četrtkovo Delo, zraven katerega je Polet, se ne da :?
Uporabniški avatar
 kustus
#62553
LP

Sam da ne bo preveč tega ali onega, če si se odločilaza tek potem vsaj 4-5x nateden pa bo.
Uporabniški avatar
 vanja
#62558
kustus napisal/-a:... potem vsaj 4-5x nateden pa bo.


Po mojem se da tudi samo z 2-3x na teden marsikaj narediti (in preteči)... 8) Čez vikend pa gassss v hribe :D No, kakor komu paše!

Na veselo tekanje vsem!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA