Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mojcej77
#2267
Živjo!
Mogoče bo čudno, al pa tudi ne.
A lahko v Sežani štarta kdorkoli?
Tudi oseba na invalidskem vozičku?

Če ja, imam tukaj dve navdušenki s cerebralno paralizo, ki bi z veseljem odtekli rekreativni tek v majčkah tekaškega foruma, ob naši pomoči, seveda.

Če ja, potem bi stvar takole izvedli - najdem par prostovoljcev, ti pa bi vsak po nekaj metrov - recimo 500 - potiskali voziček in potem tekli sami naprej (sej sta peresno lahki!!!, ne se bat). Žrtvovali bi pač osebni rekord, ampak saj vem, da ne tečemo vsi na čas, ne? :wink: Začel bi seveda najhitrejši. Zadnjih nekaj sto metrov bi pretekli sami. Ja, pretekli. Njihove noge so pač voziček, ne?

A bi to šlo? A kdo ve? Kaj mislite? Ste za akcijo?

Naslednje leto bi pa mogoče že sami celo progo zmogli, ne?
Že za ta maraton bi trenirali kot za stavo!

Lep pozdrav,

m
Uporabniški avatar
 Fotr
#2276
mojcej77 napisal/-a: - najdem par prostovoljcev, ti pa bi vsak po nekaj metrov - recimo 500 - potiskali voziček in potem tekli sami naprej


Z veseljem bom potiskal voziček kakšen kilometer. Mislim, da bo akcija sprejeta z odobravanjem, vsaj kolikor poznam (po prispevkih v tem forumu :( ) člane tekaškega foruma. Seveda je odvisno od organizatorja, če je to možno narediti.
Uporabniški avatar
 Matevz
#2281
Malo off-topic:

Lani je v Sežani šel na 21km en invalid, ki je imel dirkalni voziček za prvih cca 15km, pri prehodu meje (kjer gre proga po kolovozu/makadamu) pa ga je zamenjal za cross varianto. Pa še hudo hitro je šel.
Uporabniški avatar
 milkec
#2282
Fotr napisal/-a:Z veseljem bom potiskal voziček kakšen kilometer. Mislim, da bo akcija sprejeta z odobravanjem, vsaj kolikor poznam (po prispevkih v tem forumu :( ) člane tekaškega foruma. Seveda je odvisno od organizatorja, če je to možno narediti.


that's the spirit! Skupaj bomo že nekako uspeli! Saj nas je dovolj! Pa še za nagrado na najtraktivnejše udeležence bomo tekmovali.
Uporabniški avatar
 mojcej77
#2285
Živjo!
No, evo. Sej sm vedla, da ste res face. Včeraj tukaj v moji službi - delam z ljudmi s cerebralno paralizo - sploh nismo mogli zaspati zaradi te ideje.
Se je pa odprla še ena varianta, kako bi lahko to skupaj izvedli. Pa še noro bi izgledalo.
Imagine:
Naš slogan: :D Šport je za VSE! Če pa kje ne gre, si pomagamo. :wink:
Na čelu skupine je voziček z našo Saško. Potiska ga eden od tekačev - pomagačev. Za njima je kolona drugih tekačev - pomagačev, ki so se odločili celo pot preteči skupaj (če pa kdo tega ne želi, pač potiska, potem pa zapusti skupino). Ko tisti, ki trenutno potiska voziček, ne zmore več, prepusti zadevo prvemu naslednjemu v koloni in se vrne na rep skupine, da si malce odpočije. Zadeva gre po istem principu naprej, vse do ciljne ravnine. Na koncu Saška prevozi določeno razdaljo sama, mi pa gremo lepo za njo ali pa gremo pred cilj in naredimo en fajn špalir s ploskanjem in vzklikanjem. Ciljno ravnino lahko prevozi ali pa PREHODI (sicer bolj počasi, ne), če bi nam uspelo dobiti dovolj veliko vozilo, da bi vanj spravili še njeno hojco, s katero redno trenira.
Bi blo fino, ne?
Seveda bi bili ves čas vsi v naših majčkah.
Je pa fora, da sta za stvar dve dekleti. Saša je na standardnem vozičku na ročni pogon. Za klanec navzgor imamo pomagalo - posebno vrv - ki se na klancu zatakne okoli vozička, tako da eden vleče, drugi pa potiska, da gre vse skupaj lažje in hitreje. Če pa je vmes kakšen strm klanec navzdol, se voziček obrne in gremo rikverc, da nam Saška ne pade z vozička (drugače bi bila tudi privezana, ker bi itak šli tako hitro, da bi se kar iskre kresale).
Drugo dekle, Gordana, ima svoj električni voziček, pa tudi standardnega. Če bi bilo prostovoljcev dovolj, bi na isti princip tekli z obema. Drugače lahko Gordana tekmuje sama - z enim spremljevalcem za izredne razmere - z električnim vozičkom, saj ima elektrike za 15 km. Pa še ful šibat zna. Vendar bi bilo to malo manj športno. V skrajnem primeru pa pač ne bi mogla štartat (če bi bilo premalo ljudi, ki bi pomagali). Navaden voziček bi bil zanjo bolj primeren tudi zato, ker je električen mnogo težji, pa je na kakšnih strmih klancih dol rahlo kočljivo. Ne gre brez pomoči močnih fantov, ki zadevo v rikverc bremzajo.
Tako.
Vse, kar potebujemo, je dovoljenje, da štartamo (seveda kot vsi ostali, s plačano prijavnino, številko in čipom, hehehe) in čimveč prostovoljcev, ki bi se vključili v našo akcijo.
Najatraktivnejši pa bomo v vsakem primeru.
In vem, da bo marsikdo, ki bo letos stal ob progi, začel trenirati in zdravo živeti ravno zato, ker je videl našo športno kačo.

Šport je za vse! Če pa kje ne gre, si pomagamo.

Lep pozdrav in še enkrat hvala,

m, Saša in Gordana :D


pi es: kje pa lahko vprašam za dovoljenje za štart?
 dragons
#2291
Matevz napisal/-a:Malo off-topic:

Lani je v Sežani šel na 21km en invalid, ki je imel dirkalni voziček za prvih cca 15km, pri prehodu meje (kjer gre proga po kolovozu/makadamu) pa ga je zamenjal za cross varianto. Pa še hudo hitro je šel.


Samo ko so šli mimo karavle je bila spremljevalna ekipa čisto na koncu, ker je proga še za tekača grda ne pa za voziček. Mislim da je za to dejanje bolj primerna proga na 8km pa še ta je prva polovica skoz gor. Sicer pa probat ni greh!
Uporabniški avatar
 mojcej77
#2292
Juhu!
Fantje in dekleta!
Zadeva je šla brez problema skoz, pa še punci mata prijavo zastonj.
Direktor Zavoda za šport Sežana je bil čisto navdušen in nas podpira! Še posebej, ker gremo na 8km in je proga za vozičke ugodna.
Torej - a se gremo športno kačo, kot sem opisala zgoraj, ali ima še kdo kakšen predlog, kako bi zadevo izvedli?
Kdo gre zraven?
Zaenkrat vem za naslednje kandidate:
Fotr
5rca
milkec (če sm prou razumela)

pa jaz, pa verjetn še moj lubi pa dva kolega, čeprou še nč ne vejo, kaj dogaja, hihihi. Torej nas je potencialno že sedem. Juhu!

Lep dan želim, pa čimmanj poledice!


m
Uporabniški avatar
 sbojan
#2299
Jaz bom šel na 21 km; sodelujem lahko do razcepa obeh prog, to je cca 1 km.

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 milkec
#2301
mojcej77 napisal/-a:naslednje kandidate:
Fotr
5rca
milkec (če sm prou razumela)


Še jaz ne vem... Mogoče bom šel na 21km, tako da bo takrat malo vprašljivo! Če grem pa le na 8 km pa ni panike. Bolj sem prej mislil na to, da bo mogoče šel z mano eden ali celo dva, ki bosta prvič tekla na 8km, pa jima sploh ne bo važen rezultat in bi z veseljem sodelovala.

Bom malo akcije naredil in prav za ta name aktiviral kako lenobo!
Uporabniški avatar
 matjaz
#2304
:D :D :D evo tudi jaz grem z vami na 8 km. sem sicer brez treningov, ampak rade volje pomagam.
Uporabniški avatar
 mojcej77
#2306
No,superca. Se mi zdi, da lahko še koga dobimo, k recimo zarad mal treningov, poškodbe al pa zaradi drugih razlogov cvika še na 8 km it. Bomo res bl počasni - al pa tudi ne - zadeva zna kr šibat.
Zato povejte komu, ki bi šel tko bl "u izi", čeprou rabmo tud take z mal več kondicije in moči, ne?

m
Uporabniški avatar
 milkec
#2308
Kakor sem malo gledal progo se mi zdi, da je v bistvu 4km v eno stran in 4 km nazaj, tako da lahko tisit, ki niso sposobni prelaufat ali ne bodo laufali, bi pa radi pomagali recimo naredijo 2 km v eno stran in potem počakajo in pomagajo za nazaj!
Uporabniški avatar
 MihaPR
#2316
Jest grem tud na 21 km, tako da čas ko bomo skupaj komot pomagam :D :D
Uporabniški avatar
 Fotr
#2347
Danes sem opravil prvi trening za potiskanje vozička. Na drsališču sem pol ure potiskal otroke, ki so sedeli na stolu (ne vse naenkrat, vsakega posebej :) ). Železni stoli so sicer namenjeni tistim, ki še ne znajo dobro drsati, da se jih držijo. Kot hojica na ledu. Ampak se nisem stola držal zato, ker ne bi znal drsati, res sem treniral. :o Mislim, da bo potiskanje vozička kar šlo, samo brzina ne bo prevelika, pa saj pri meni še brez vozička ne gre preveč hitro. Še z drsalkami ne! :(
Sežana, prihajamo! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA