- 12 Apr 2006, 09:43
Že v osnovni šoli mi gibanje (kot npr. tek) ni bilo preveč pri srcu. Imela sem dosti izgovorov, da se nisem nisem gibala-pravzaprav sem bila sama pred seboj v tem kar mojstrica. Potem sem prišla v srednjo šolo in v zadnjih dveh letih shujšala-tudi s pomočjo prej tako osovraženega gibanja.Nato, ko sem prišla na faks pa je bil spet preobrat.Mama je zbolela, spremenila sem okolje in izgubila prijatelje, takrat, ko bi bila najbolj potrebna njihove pomoči.Kljub vsemu pa sem v študentu spoznala veliko ljudi, ki so postali moji prijatelji in mi stali ob strani.Jaz pa sem se preveč smilila sama sebi-izpite sem sicer delala vendar v meni zevala velika praznina.Zatekala sem se v hrano in pretežno sedala za knjigami-z izgovorom, češ, da se moram učiti.Dostikrat pa sem gledala čez okno doma in si mislila, da tudi meni nekaj gibanja na zraku nebi škodilo.Pa dlje od te misli ni prišlo.Na mene so se že začele obešati kile.Potem sem spoznala sedanjega fanta in nebo se je spet razjasnilo.Vendar po podivjanih hormonih je bilo spet vse isto.Tako se je še nekaj kil obesilo name.Bila sem nesrečna, saj mi obleke niso bile več prav in postala sem zelo nezadovoljna s seboj.Temu sledilo še depresivno obdobje.Potem sem le uspela shujšati za 15 kg-od takrat sem se zredila za cca 3 kg (1 leto).Sedaj sem v fazi, ko sem se začela gibati, natančneje teči vsak dan.To pa zato ker sem nekje prebrala, da je tek tudi ena vrsta meditacije.Ob začetku še 100 m nisem morala preteči ne da bi bila zadihana.Sedaj pa že pretečem cca 4 km (4 min teka + 1 min hoje).Nikoli si nisem mislila, da med tekom človek toliko doživi.In da si lahko tudi na tak način sam s seboj.Včeraj sem tako prvič tekla po dežju.In kljub temu dežju se je oseba v meni zopet začela smejati-posijal je sončni žarek.Doživela sem rahlo evforičen občutek, ki ga tako dolgo nisem poznala.In popolnoma vseeno mi je bilo ker sem bila čisto premočena.
Počasi ampak res počasi se vam približujem.In vidim, da tudi gibanje lahko osmisli moje življenje.

Počasi ampak res počasi se vam približujem.In vidim, da tudi gibanje lahko osmisli moje življenje.