Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 milkec
Hej!
Danes sem malce bral odzive iz Bevk, kjer sem bil tudi sam in je bilo super ter odzive iz Grosupljega, kjer je bilo veliko kritik.
Pa sem (spet) prišel na idejo, da bi ocenjevali prireditve. Da bi naredili listo kriterijev po katerih bi udeleženci ocenjevali prireditev in na koncu dobili povprečno oceno. Se pravi, da bi bili ocenjevalci izključno udeleženci!

Kaj pravite... bi sestavili kriterije in za drugo leto naredili eno strukturirani obrazec? Kriteriji bi pomagali k objektivnosti, saj bi te spomnili na vse vidike neke prireditve.
Bi bili sploh pripravljeni izpolnjevati tak obrazec po teku! Mislite, da bi se obneslo.

Namen te akcije bi bil, predvsem pomagati organizatorjem k boljši organizaciji, preko kriterijev bi namreč vedeli kaj je pomembno za rekreativce. Na koncu bi pa seveda pridobili mi tekači!
Uporabniški avatar
 Pet5ra
Ideja je zanimiva...samo kako bi potem te rezultate dobili organizatorji. Npr. v Bevkah je bilo možno podati svoje pohvale in kritike glede teka na samem prizorišču, tako so organizatorji sami ugotovili kaj je bilo OK in kaj narobe. Preko foruma pa ne vem kako bi izpadlo...samo da ne bi zaradi ene slabe ocene nekega teka ta tek bil drugo leto brez udeležencev...
Je pa začetnikom treba oprostiti, saj organizacija tekaške prireditve le ni mačji kašelj.... z izkušnjami pridejo tudi izboljšave.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Ideja se tudi meni zdi super. Razumem pa tudi pomisleke Pet5re-imam malenkost izkušenj z organiziranjem, sicer popolnoma druge vrste zadev, in vem, da je prekleto zahtevno oz. nemogoče vedno vsem ugoditi. V vsakem primeru je forum prostor kjer je možno in dobrodošlo izraziti svoje mnenje o prireditvah ali čemerkoli drugem, v obliki spisa ali kot ocene. Če bi bilo možno zbrati nekaj vprašanj, ki veljajo bolj ali manj za vse prireditve, v obliki ankete, da bi bila ocena kolikor toliko objektivna, mislim, da bi bila lahko tudi prirediteljem vodilo za naprej. Vsekakor pa imajo tudi sami možnost, da se oglasijo, pojasnijo ali dobijo obširnejšo razlago, če jih zanima...
Uporabniški avatar
 Fotr
Enkrat smo to že začeli
:shock:
Vem, da imajo organizatorji vse mogoče težave in ogromno dela, da organizirajo tekaške prireditve. Nekateri organizatorji, ko jim dobronamerno kažemo napake, nas jagajo na druge teke, češ, če ti ni všeč, imaš maratonov kolikor hočeš. Z istimi besedami, bi tekači lahko rekli nekaterim organizatorjem, češ, če ne znaš vsaj minimalno organizirati teka, potem pojdi organizirat kaj drugega, obstaja nešteto možnosti.
8)
Po mojem bi na vsakem teku morali storiti vsaj sledeče: :!:

Najprej, da ne bi povsod pisali in nas opozarjali, da tečemo na lastno odgovornost, naj v štartnino vključijo določeno vsoto za zavarovanje tekačev, mislim, da bi marskikatera zavarovalnica sodelovala, pa tudi tekači bi bili zato. Ni rečeno, da bi bila zaradi tega višja štartnina, tudi slabih majic, ki jih največkrat rabimo za brisanje avtomobila, ne rabimo. Če bi bile kvalitetnejše, gre tudi lahko na račun višje štartnine.
:D
Organizator naj pove, kaj bo nudil tekačem med tekom na progi. Ampak ne zato, da bi bili tekači požrešni in med tekom jemali vse kar nam pride pod roko, temveč zato, da veš, kaj nesti s seboj. Vode praviloma ne bi smelo zmanjkati nikoli, če se to zgodi, je sramota in naj gredo raje organizirati gasilske veselice, samo, če tudi tam ne bo vode... Če rečejo, da bodo energetski napitki in kakšno sadje, je to že dovolj, da ni treba nositi kaj podobnega s seboj.
Velikokrat med tekači opazim zadrego, kam bi spravili avtomobilske ključe za čas teka. Ali ne bi bilo mogoče imeti nek prostor, kjer bi ena oseba pazila na ključe ali kakšen kos oblačila? Tega še nikjer nisem zasledil.
To bi bilo v glavnem vse, seveda poleg zaprtja ceste, označitev proge, postavitev redarjev in kažipotov, organiziranje merjenja in vse drugo, brez česar tekme sploh ne more biti.
Nadgradnja pa bi bila lahko boljša informacija o progi, recimo profil, zemljevid proge, po kakšnih tleh se teče itd... pa še marsikaj, kar dober organizator že vnaprej ve...
Spremljevalne dejavnosti bi organizatorju samo še povečale obisk, na koncu tekme, če je prijetno vzdušje, tudi tekači pustimo kar nekaj denarja organizatorjem in gostincem za pijačo in jedačo.
Zaenkrat mi ne pade na misel nič drugega, mogoče bo še kdo dopolnil. Vem pa to, da so odgovori nekaterih organizatorjev, ko jim predočimo (še enkrat bom napisal dobronamerno predočimo) napake in pomanjkljivosti, iz leta v leto isti. Nekajkrat sem že mislil poleg kritike že vnaprej napisati tudi njihov odgovor, ki je vedno enak.
Seveda to ne velja za vse po vrsti. Na TF se najde veliko več pohval v poročilih iz tekov kot pa kritiziranja, pa še to je vedno, še enkrat rečem, dobronamerno.
:D :D :D
Kdo bo pa še hotel kaj organizirati, če bomo samo kritizirali. Že tako nas nekateri zmerjajo z nergači, ki naj bi pokvarili tekmo in izničili njihov trud. Tudi take so lahko posledice ocenjevanja prireditev. Toliko v vednost. :idea:
Uporabniški avatar
 milkec
Se strinjam s Pet3ro. Stvar bi morala biti v prvi vrsti namenjena pomoči organizatorjem (tudi pred prireditvijo), po drugi strani pa nekako opozarjati na tiste organizatoje, ki se ponavljajo z ignorantskih in neprimernim obnašanjem do tekačev.

Kajti če b npr. povzel komentarje pod Grosupljem, bi bilo tako, da jih večina naslednje leto ne bo prišlo tja, zakaj bi potem sam?
Saj tu ne bi tekmovali kdo bi dobil 9.75, 9.67 ali podobno, recimo podeljevali bi zvezdice ali pa označevali teke kot "tekaču prijazna prireditev", "tekaču neprijazna prireditev"... Itak bi lahko TF vsakemu organizatorju ponudil pomoč pri organizaciji... Saj imamo kar nekaj izkušenje, predvsem iz druge strani! Če nas bo kdo upošteval... To pa ni več naš problem!

Tudi zaradi vsega se tega ne bi lotil čez noč, ampak bi pač poskušal zajeti čim več mnenje, da ne bi na koncu po nepotrebnem delali škodo! Če bi se pač izkazalo, da je dovolj le opisna ocena, pa tudi temu tako!

=========
Pa Fotr, hvala za link, sem že kar pozabil na tole! Kaj bi brez tebe!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja tole je pa po dolgem času nekaj dobrega za prebrati.Vsi prireditelji se srečujemo z ogromno težavami.Med drugimi z izdelavo elaborato, če hoče človek organizirati tek samo delček po državni cesti, ki ni niti avtocesta ali kaj drugega.Tudi sama država bi se lahko zgledovala po tujini recimo Avstrija kjer imajo stvari veliko bolje urejeno.Kjer se dobro ve, ko posamezna občina organizira tek ni potrebno razne procedure delati na samem ministrstvu ali kaj podobnega kot pri nas.
Vse kritike pa je treba vzeti dobronamerno in v dobrobit temu, da se prireditev glede na okoliščine ki vladajo v posameznem okolju naredijo veliko bolje.Je pa dejstvo, da če pogledamo nikoli ne bo v redu za vse.Zmeraj se bo našel nekdo ki bo nergal, ker ne bo tega ali onega.Je pa treba se čimbolj približati višji ravni kvalitete posamezne prireditve.S tem se gre pa tudi sama številčnost udeležbe.In kdo pridobi po tej strani gostinci, turistične agencije, in razni turistični promotorji če se le malo ozremo naokoli.
Veliko bi človek lahko debatiral tukaj še pa še.Ma bi bilo za cel roman za napisati ha,ha :lol: :lol: :wink: !
Uživajte kjerkoli boste pač tekli v upanju na čimboljše počutje!
ČAO!
Uporabniški avatar
 bigfrik
Zelo pametno! :clap: Vec glav vec ve!Zakaj se ne bi clovek ucil na napakah drugih,kjer se to da!
 tae
Moji predlogi prirediteljem tekaških prireditev (pišem, kot udeleženec tekmovalec):

1. Po eni strani sem zadovoljen, da dobim za štartnino neko majico, hrano in pijačo, lahko tudi nebi bilo nič. Po drugi strani pa bi bilo dejansko kdaj lahko tudi kaj drugega. Ne vem morda tekaške nogavice, kakšna kapca, rutica za glavo, bidon. Našteval sem artikle, ki bi bili po mojem za masovno proizvodnjo tudi dovolj poceni (tako, kot majčke)

2. Zelo redke so prireditve, kjer vsi udeleženci prejmejo medaljo ali diplomo. Ponavadi je tako, da najboljši dobijo medaljo, diplomo, morda celo pokal in še praktično nagrado, vsi ostali pa nič. Čeprav je morda nekdo, ki je bil zadnji, v pretečeno razdaljo vložil več truda in volje, kot nekdo, ki je vedno zmagovalec. Meni osebno tudi medalje za udeležbo dosti pomenijo. Zdi se mi lepši spomin, kot napr. majčka.

3. Tudi na manjše prireditve bi lahko povabili prodajalce tekaške opreme. Idealna prilika za zaslužek.
Uporabniški avatar
 mil@n
Hojla!
Pobuda o " OCENI PRIREDITVE " se mi zdi super in ker sem pred nekaj dnevi bral nekaj tudi o prenovitvi sistema TF bi morda lahko sešteli 1 + 1 in združili področja "VABILA NA PRIREDITVE", "POROČILA S PRIREDITEV" in "URADNI REZULTATI", ter jim vmes vrinili še "OCENO PRIREDITVE" tako, da bi bil v prvem in drugem delu predvsem tehnični del informacije čimbolj pregleden in seveda tudi kar se da objektiven. V tretjem ( "POROČILA S PRIREDITVE" ) in četrtem ( "URADNI REZULTATI" ) pa bi tako kot do sedaj še naprej vsi udeleženci in organizatorji pripovedovali kako in zakaj je bilo tako kot je bilo, ter seveda na koncu še potrebni link do rezultatov organizatorja. Tako bi vsaka priteditev dobila svojo temo in v njej pa bi bile zbrane vse informacije na enem mestu, kar bi seveda povečalo preglednost tega foruma. :idea:

Lahko bi izdelali obrazec v elektronski obliki za organizatorje oz. tiste, ki za neko prireditev vedo. V njega bi vpisovali predvsem tehnične informacije prireditve, ki so v trenutku pisanja vabila že na voljo in jih je malo višje v osnovni verziji že kar lepo opisal Fotr ( prijava, štartnina, prevzem številk, parkirišča, dolžina in profil proge, opis trase in podlaga po kateri se teče, vodne postaje, možnost tuširanja, nagrade, rezultati, gostinska ponudba, spremnjevalne dejavnosti, itd, itd ... ). Seveda bi tak obrazec moral vsebovati pri vsakem področju odgovora tudi opcijo "ni podatka" saj bi se na ta način izognili nesporazumom, da če nekaj ni napisano potem to morda pomeni da je ali pa tudi da ni, kakor bi pač naneslo tistega dne, ko prireditev poteka. Prav tako bi bila na koncu dobrodošla še rubrika "opombe" kjer bi organizator lahko vpisal tudi tiste bolj človeške razloge zakaj je vredno priti ravno na njegovo prireditev.
Poleg tega obrazca bi bilo treba pripraviti podobnega z istimi rubrikami za udeležence prireditve, kjer bi sodelujoči ocenjevali vse tisto kar je organizator obljubil in tako bi dobili oceno neke pritrditve. Na ta način bi organizatorjem povedali kaj vse nas zanima preden se odločimo za obisk neke prireditve, udeleženci pa bi imeli možnost opozoriti organizatorja na morebitne pomanjkljivosti, ki jih je smiselno odpraviti naslednje leto. Mogoče bi se na ta način lahko dvignila predvsem kakovost informacije, ki je za tekače ( sploh začetnike ) zelo dobrodošla saj bi, če želijo organizatorji tekaških prireditev privabiti čimveč udeležencev zagotovo poskrbeli za vse potrebne opise in ostale informacije. Udeleženci bi z ocenjevanjem organizatorjev po posameznih rubrikah potrjevali njihovo verodostojnost, poleg tega pa bi zelo natančno vedeli kaj jih čaka na prizorišču tekaške prireditve in zato bi se krog zadovoljnih udeležencev lahko samo še razširil. :P :P :P

Seveda pa bi bila na koncu tudi sedanja oblika "POROČIL S PRIREDITEV" in "URADNI REZULTATI" čisto dobrodošla in bi jo bilo škoda izpustiti saj je nemogoče drobne pozornosti organizatorjev povzeti v golih statističnih podatkih, da je bilo vse super in ok, sploh če je bilo nakaj nekje še malček boljše od tega. Poleg tega je nujno treba imeti prostor tudi za pojasnila ( opravičila ) organizatorjev zaradi morebitnega čakanja na makarone in bolj neformalno čvekanje o "vremenu", saj kdaj komu po končanem teku preprosto zmanjka časa ali pa kaj podobnega.
:TF)

No tudi vse to kar je sedaj napisano je samo ideja in popolnoma jasno je, da čisto vsi ne bomo nikoli zadovoljni, je pa vsekakor fino če si pripovedujemo svoja mnenja ter ideje in nato izberemo tista, ki bi večini najbolj ustrezala
Uporabniški avatar
 kustus
tae napisal/-a:2. Zelo redke so prireditve, kjer vsi udeleženci prejmejo medaljo ali diplomo. Ponavadi je tako, da najboljši dobijo medaljo, diplomo, morda celo pokal in še praktično nagrado, vsi ostali pa nič. Čeprav je morda nekdo, ki je bil zadnji, v pretečeno razdaljo vložil več truda in volje, kot nekdo, ki je vedno zmagovalec. Meni osebno tudi medalje za udeležbo dosti pomenijo. Zdi se mi lepši spomin, kot napr. majčka.

.

LP

Tudi jest se strinjam saj npr. hrvati dajo zmeraj medaljo in majčko tudi vendar mi medalja veliko več pomeni. Saj smo tudi mi tapočasni veliko pripomogli da je prireditev uspela. Dobimo pa samo majčko in v mojem primeru premajhno. Vlajko bo rekel a že spet. A tko je žal zame.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Tudi jest se strinjam prireditelji MEDALJE tudi za ta počasne saj majic imamo že toliko da jih potem šenkujemo naprej a medalja pa ima posebno mesto v stanovanju in se m zelo ponosna na njih.
Uporabniški avatar
 milkec
Ja verjetno smo glede teh medalj Slovenci res izjema v vsej okolici. Medalje sem dobival v vseh sosednjih državah (CRO, ITA, AUT, HUN) - sicer v Avstriji res le mini CD okrog vratu, pa vseeno tisto nekako štejem za medaljo - le v Sloveniji je nisem dobil.

Je pa res, da je praksa na Hrvaškem malce drugačna kot v ostalih državah. Pri Hrvatih dobiš medaljo načeloma že ob prijavim, medtem ko drugje ob prihodu v cilj, kar se mi zdi bolj pravilno. Saj si namreč zmagovalec, ko pretečeš postavljeno razdaljo in ne ko se prijaviš na neko prireditev.

Kar se pa tiče majčk, se povsem strinjam z napisanim. Preveč jih imamo! Tu bi predvsem podrl Tae-ta, ki predlaga, da naj bo namesto majičk kak drug tekaški rekvizit. Tu moram reči, da se na tem področju zelo trudijo v Sežani => kako posrečeno, pa presodite sami.

Sicer smo malce iz teme zašli, ampak vse te informacije bi se lahko spravile v eno celoto pomoči za organizacijo. Tudi organizatorjem bo lažje organizirati prireditev, če bi imeli nekakšna "navodila" ali "plonk listek". Pa še ne bi mogli reči, da smo tekači samo nergači, saj bi svojo pripravljenost vložili v te točke!
 Pirat
Imel bi eno vprašanje: Ima kdo že kakšno izkušnjo z organizacijo tekaške prireditve?
Uporabniški avatar
 Damijan
Tole sem prekopiral iz http://www.olympic.si/slotece/

---------------------------------------------------
Štajersko - Koroški pokal
Zavod za šport Slovenska Bistrica
g. Milan Borko (031 317 949)
---------------------------------------------------

Po mojem bo Milan vesel in ti bo z veseljem dal kak nasvet

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA