Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 denis
Pozdravljeni

Letos imam sprejemne izpite, in med njimi je tudi cooperjev test 2400 metrov...sam sem nekako naračunal da bi moral preteči use skupaj pod 9 minutami da bi bilo vredu...sepravi minuta in 30 sek na krog.
Stvar se ja spreobrnila v polomijo. Ko sem začel teči sem čedalje hitreje ugotovil da tega rezultata nikakor nebom mogel doseči, s tem sem izgubil tudi veselje do teka in nakoncu še do vpisa ker so mi rezlutati ključni pri vpisu.

Naj se razumemo, sam se zelo zagrizen športnik in treneram že 10 let plezanje, tudi tek mi ni odveč vendar le tiste discipline ki so kratke in je potrebna eksplozivnost.

Trenutno sem zalo obupan, nimam nikakršne volje več in sploh nevem kaj naj naredim. Ker je tudi do dogodka zelo malo časa (3,4 julij) in imam čas le ob večerih se mi zdi situacija skoraj nerešljiva...

zato mi malo predlagajte, kako naj začnem vadbo, na kakšen tempo naj se uprem,kolikšen čas bi bil zadovljiv tako na krog kot na celotniih 2400m

Skratka malo mi povejte mnenja...hvala za odogovre..lp
 Obivankenobi
denis napisal/-a:Pozdravljeni

Letos imam sprejemne izpite, in med njimi je tudi cooperjev test 2400 metrov...sam sem nekako naračunal da bi moral preteči use skupaj pod 9 minutami da bi bilo vredu...sepravi minuta in 30 sek na krog.
Stvar se ja spreobrnila v polomijo. Ko sem začel teči sem čedalje hitreje ugotovil da tega rezultata nikakor nebom mogel doseči, s tem sem izgubil tudi veselje do teka in nakoncu še do vpisa ker so mi rezlutati ključni pri vpisu.

Naj se razumemo, sam se zelo zagrizen športnik in treneram že 10 let plezanje, tudi tek mi ni odveč vendar le tiste discipline ki so kratke in je potrebna eksplozivnost.

Trenutno sem zalo obupan, nimam nikakršne volje več in sploh nevem kaj naj naredim. Ker je tudi do dogodka zelo malo časa (3,4 julij) in imam čas le ob večerih se mi zdi situacija skoraj nerešljiva...

zato mi malo predlagajte, kako naj začnem vadbo, na kakšen tempo naj se uprem,kolikšen čas bi bil zadovljiv tako na krog kot na celotniih 2400m

Skratka malo mi povejte mnenja...hvala za odogovre..lp

Pozdravljen denis!

Ja, če sem prav razumel tale tvoj post imaš problem, ki ga bo zelo težko rešiti v nekaj dnevih (beri: natrenirati tek, da boš dosegel željeni čas) :roll:, kajti, če želiš biti dober v teku, moraš trenirati tek dalj časa in ti noben drug šport ne more tega nadomestiti, lahko ti pa da dobro bazo, s katero potem pri teku hitreje napreduješ in si v vseh pogledih boljši...
Ker si pa ravno omenil FŠ in sprejemne izpite, ti lahko zaupam, da sem absolvent omenjene fakultete in malo poznam zadeve glede sprejemnih izpitov, tako, da ti lahko zaupam, da so bolj pomembne ocene v srednji šoli in na maturi, kot pa rezultati sprejemnega izpita (vsaj pred nekaj leti so nam bolj podrobno razlagali o tej zadevi). :cenz: :lol: Ko sem se jaz vpisoval na to fakulteto, sem v teku na 1500 m (takrat je bila ta razdalja namesto današnjih 2400 m) dosegel drugi čas od vseh kandidatov, pa se nisem mogel redno vpisati, predvsem zaradi slabšega učnega uspeha v SŠ!
Ker ne poznam tvojih tekaških sposobnosti, tekaškega staža...bi ti tukaj zelo težko svetoval, tako, da napiši še kaj več o tem, pa boš lažje dobil kakšen uporaben nasvet!
Želim ti uspešno opravljanje sprejemnega izpita, pa bolj pozitivno razmišljanje! :wink:
Hojla

A mogoče kdo ve, katere izpite oz. pogoje morm izpolnjevat, če bi se želela iz 2. st.strojnega faxa (UNI 9. sem) sedaj vpisati na DIF 3. st, se pravi doktorski študij?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA