Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Kristina M.
Živjo vsem!

Upam, da ne bo kdo preveč hud, ker odpiram kar novo temo. Ampak imam eno specialno prošnjo. Koliko km sem približno pretekla na relaciji, ki sem jo obdelala danes:
Mostec - mimo živalca - do Čada - in naprej v Tivoli do Cekinovega gradu (saj tako mislim, da se imenuje tisti grad visoko nad Čolnarno) - naprej v klanec in naprej, naprej, naprej do odcepa, ki vodi ali na Rožnik ali nazaj v Tivoli po drugi poti ali v Mostec - nato naprej v Mostec - KONEC.

Pa še tole... lepo prosim za kakšno luštno idejo za tek - gori doli, in po ravnem :))

Thanks, Kristina :D
 Igi69si
To pride cca. 8 km.

Kar pa se tekaških poti tiče, maš pa pri ZOO tablo, kjer so označene tri poti (10,5 km, 8,3 km, 5,2 km) in še tri pri tivolskem bazenu. Če pa želiš teči po ravnem, pa greš po PST, npr. od Kosez proti Viču in nazaj.
Uporabniški avatar
 Boshti
Mhja ... tekaške proge v mostecu.

Zadnjič sva z ženo tekla ... oziroma se lovila naokrog, ker ni skoraj več nobenih tabel :?: :?: :?: Vsaj na progah od ZOO.

Smo pa res lahko ponosni na sodržavljane, ki objestno podirajo table in zbirajo kot trofeje.

Ali obstajajo še kakšne podobne proge v Ljubljani ali okolici?

lp

Boshti
 saso
zame so definitivno najboljše ( najlepše) proge po Golovcu. Lahko začneš na različnih koncih, se več ali manj držiš PST-ja ali drugih poti, v primerjavi s Tivolijem, Rožnikom... pa tudi ljudi ni veliko. Vseeno pa jih iz leta v leto srečujem vse več.

Sašo
Uporabniški avatar
 Car
odgovor na vprašanje o tekaških prograh v Ljubljani in okolici:

lokalpatrioti prisegamo na kombinacijo zadvorske trim steze, Urha, Orl in seveda "Kapsnkov"..hehehe..kadar smo zelo samozavestni razmišljamo tudi o variacijah skozi Golovec oziroma vzponih na Molnik....in vse to v neposredni bližini Lublane kot bi se zapisalo kakemu "Topšopu"
 Igi69si
Boshti, tabl res ni več prav dost ostal, pa nekatere so tud premaknjene, ampak če si na začetku dobr ogledaš na glavni tabli pot in potem paziš na oznake na drevesih, bi zadeva morala iti skoz. Še lažje je, če gre za prvič z vama kdo, ki poti pozna. Ko pa jo daš enkrat skozi, pol pa itak ne rabiš več oznak.

Je pa res, da je sramota, ko verjetno pijana mladež trga oznake. Ampak tako to je. MOL pa bi lahko investiral par tisočakov in oznake narisal na drevesa, pa bi bil mir.
Uporabniški avatar
 Boshti
Seveda Igi, imaš prav. Se pač malce bolj potrudiš in prej preštudiraš progo ali pa tečeš po svoje (recimo po TRIM stezi). Te pa objestnost uničevalcev prog kar preseneti.

BTW ... Ali kdo ve kaj je z nadaljevanjem projekta "Tekaški raj sredi Ljubljane"? MOL naj bi leta 2004 uredil tekaške proge tudi na Golovcu in Šmarni Gori.

lp

Boshti
Uporabniški avatar
 Katrin
Jaz si kar sama izmišljujem proge po Rožniku in okoli njega.
Uporabniški avatar
 Kristina M.
Hvala vsem za informacije in napotke. :)

Vam pa mimogrede sporočam, da bo septembra tek ob svetovnem dnevu ozaveščanja o limfomih (park Tivoli) in oktobra tek Europe Donne (rak na dojki, tudi v parku Tivoli). Točne datume bom še sporočila.

Sama se bom teka tudi udeležila kot lansko leto ozdravljena bolnica z rakom (limfomom). Se že pripravljam. :) In dobro mi gre. :) Važno, da je zdravje!

Pozdravček, Kristina
 MajaS
čao
sem mela iste probleme s tem, da nisem vedela koliko pretečem, potem sem pa na netu najdla eno super stran, ki uporablja google maps, kjer v satelitski posnetek vrišeš svojo progo, program ti pa poda vse podatke. Problem je le v tem, da za Slovenijo ni na voljo karte in tudi ne hibrida karta/satelit, vendar pa če poznaš svojo progo, jo boš našla tudi na satelitskem posnetku brez vpisanih ulic. S klikom na S oz. F (Start/Finish) pa se ti odpre meni, kjer lahko preklopiš med miljami in kilometri, se obrneš in greš nazaj po isti poti, program pa ti celo izračuna hitrost in čas, če vneseš podatke, vsako ruto pa lahko seveda tudi shraniš.
Naslov:
http://www.walkjogrun.net/index.cfm?lg= ... 2&c=Europe

Ljubljano boš kljub temu, da ni karte z ulicami našla brez problema, saj je shranjenih že ene par mojih prog, tudi v mostecu.

ali pa v google vneseš running routes europe in je ta eden od prvih zadetkov

lp
maja
 MajaS
čao
sem mela iste probleme s tem, da nisem vedela koliko pretečem, potem sem pa na netu najdla eno super stran, ki uporablja google maps, kjer v satelitski posnetek vrišeš svojo progo, program ti pa poda vse podatke. Problem je le v tem, da za Slovenijo ni na voljo karte in tudi ne hibrida karta/satelit, vendar pa če poznaš svojo progo, jo boš našla tudi na satelitskem posnetku brez vpisanih ulic. S klikom na S oz. F (Start/Finish) pa se ti odpre meni, kjer lahko preklopiš med miljami in kilometri, se obrneš in greš nazaj po isti poti, program pa ti celo izračuna hitrost in čas, če vneseš podatke, vsako ruto pa lahko seveda tudi shraniš.
Naslov:
http://www.walkjogrun.net/index.cfm?lg= ... 2&c=Europe

Ljubljano boš kljub temu, da ni karte z ulicami našla brez problema, saj je shranjenih že ene par mojih prog, tudi v mostecu.

ali pa v google vneseš running routes europe in je ta eden od prvih zadetkov

lp
maja
Uporabniški avatar
 Hudl
Pa ravno cez moj konec (LJ-Polje/Golovec) gre en pas cisto meglenih satelitskih posnetkov in ne mores proge zrisat :(
Hudl
Uporabniški avatar
 MihaPR
Evo, sm dodal svojo relaksacijsko :) mal čez 5 km okol Žal :)
Uporabniški avatar
 žure
MajaS napisal/-a:S klikom na S oz. F (Start/Finish) pa se ti odpre meni, kjer lahko preklopiš med miljami in kilometri, se obrneš in greš nazaj po isti poti, program pa ti celo izračuna hitrost in čas, če vneseš podatke, vsako ruto pa lahko seveda tudi shraniš

Koliko "kontrolnih točk pa podpira ta zadeva. Ko sem poskusil vnesti svoj 9km krog na Cerkniškem, se mi je kompi že po 5. kilometru skoraj obesil. Res je, da sem dal skoraj maksimalno povečavo in celo pazil na ovinke (da bi bil vnos čim natančnejši 8) ). Kroga tako nisem uspel zaključiti.
Je pa zadeva zelo zanimiva...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA