Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Zdravo!

To vprašanje je bolj namenjeno ženskam, ki imajo dolge lase lahko pa tudi moški odgovorite (če imate dolge lase :lol: ).

Tečem vsak dan in logično je da se po teku stuširam. Kaj pa lase? Si jih umijete vsak dan s šamponom al si jih splahnete samo z vodo? Jest sm opazila pri sebi, da sem dobila zelo veliko mozoljčkov od potenja ravno tam, kjer mi lasje padajo na obraz (čeprav mam spete v čop).

Prebrala sem, da si ni preveč zdravo umivati lase več kot 3krat na teden oz. vsak dan pa sploh ne. Kaj naredite vi? Moškim je seveda lažje, ker imajo kratke lase. :ignore:

Sej se mi zdi mal "glupo" vprašanje ampak vedno znate pomagat in svetovat. :bum:

Hvala za odgovor.

LP, Mojca
 HanaMB
Jaz vztrajam na tem, da las ne perem na bolj redko, kot na 5 dni. Ker bi sicer poleg vsakodnevnega časa za tek potrebovala še skoraj eno uro za rihtanje las. Se pa trudim, da si čop fino spnem med tekom, da so lasje čim manj v stiku s potom.
Me pa je že prijelo, da zaradi športa postrižem lase, ker se, sploh poleti, hudo mantram z njimi.
Lp
Uporabniški avatar
 Tatjana
Jaz sem imela do pred pol leta dolge lase in se mi zdi, da so med tekom celo bolj praktični kot kratki, samo speti jih moraš dobro. Kratke lase sicer hitreje porihtaš (pranje, sušenje, ...), jih pa moraš tudi pogosteje prati (zdaj na 2 dni, prej na 3). Pa tudi mozoljčkov na čelu imam zdaj več.
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
tek (ali pa druge aktivnosti in rekreativnosti) gor al dol, jaz si perem lase približno vsak drugi dan, včasih tudi vsak dan, včasih pa zdržim celo tri dni. sploh pa na morju (in bolj poleti) si lase umivam praktično vsak dan. vsi govorijo kako to ni dobro, ampak mi še ni glava odpadla zarad tega, en dan še zdržim, da imam neumite, potem pa bi se kar v živo spraskala. mogoče bi bilo dobro imet kakšen bolj nežen šampon, na to sem se pa zdajle spomnla.
Uporabniški avatar
 lunca
Jaz si jih ne glede na rekreacijo perem dvakrat tedensko. Ker če si jih umivam večkrat, se mi precej bolj mastijo.

Glede mozoljčkov - meni pomaga trak, ki mi na čelu posrka pot, tako da teh težav nimam več, sem jih pa na začetku tudi imela.
 mojA
Po treningu si moram oprati lase, tečem pa 5-6x na teden, tako da je to praktično vsak dan. Las si ne šamponiram dvakrat, ampak si v kozarcu šampon razredčim z vodo in na konice dodam malo balzama, ker imam verjetno zaradi prepogostega pranja las izsušene konice. Sem pa iz dolgih las pristala na srednje dolgih, sama ne vem kdaj. Je pa veliko lažje.
Uporabniški avatar
 tekačica
Moja tehnika: S šamponom jih umivam vsake 3 dni, drugalče pa vsak dan po teku sperem čop. Dobro ali slabo za lase, nimam izbire glede na to, da mi čop sega do sredine hrbta... kadar pa grem k frizerki mi pa splete kite... pa pol drži ene 2-3 dni
Uporabniški avatar
 MMAJA
Če bi si umivala lase po vsakem teku, potem, bi si jih morala tudi večkrat na dan! :wink:
Jaz si jih umivam 2x na teden, če ne mi ratajo hitro mastne!
Je pa res, da ratajo ful slane!
:idea: To je lahko še koristno, če ti doma zmanjka sol! :lol:
Če ne pa si jih obrišem z vlažno blisačo, morda mi zato ne ratajo mozoljčki! :?
Uporabniški avatar
 Katrin
Jaz bi si lase z veseljem umila vsakič po teku, če bi si le lahko vzela čas :) Tako da je kompromis, da si jih umijem vsakič drugič oziroma dvakrat na teden.
sem se pa iz dolgolaske spremenila v kratkolasko ravno zaradi tega, ker mi je šlo na živce pranje ogromne količine las...
 gibson
Pozdravljene! Tudi jaz imam dolge lase in kot moški imam mogoče malo večiji problem kot ve. Lase si umivam (šamponom) vsake dva dni, če ne me potem začne srbeti glava. Redno preštevam izpadle lase! No? Ha, ha!Mislim, da mi lasje potem manj izpadajo, pa še v družbo grem brez zadržkov(žensko). :oops:
Pred časom sem nekje prebral, da je v današnjem času bolj zdravo pogosteje umivanje las, sploh če živiš v mestu(raznorazne zadeve v zraku). Torej tudi moškim ni tako lahko. :roll:
lp
Uporabniški avatar
 marčni zajec
jaz imam ene 10cm dolge lase in si jih umivam vsak dan po teku ko se stuširam, ampak samo z navadno vodo, nič šampona. 1x na mesec uporabim šampon oronazol, ker mi je tako svetoval dermatolog. prej sem si jih umival vsak drugi dan s šamponom in sem imel mastne, pa tudi lasišče me je srbelo. zdaj je boljše.
Uporabniški avatar
 Primozs
Jaz pa kar z viledo potegnem
Uporabniški avatar
 Katrin
A z uno od pomivanja? :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA