Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
pozdravljeni :)

ze cca. 2.5 meseca redno tecem in se drzim tega, da 2 dni tecem, en dan pocivam, kar znese cca. 5x na teden ... zadnje case se mi je pa ze parkrat zgodilo, da mi je tisti dan pocitka kar manjkal tek ... kolk je zdej zares pomemben ta dan pocitka?

lp
OrlyTM
Pozdrav!
orlytm napisal/-a: kolk je zdej zares pomemben ta dan pocitka?

8) ZELO! :) Morda mislis, da nima smisla pocivat, ce te pa vlece na tek. Ampak je zelo dobro malo pocivat. Kaj se zgodi ce pretiravas pa si preberi v temi 'tezave in poskodbe'. Verjetno bos potem en teden lezal s ciljem izognit se poskodbi. :) :D Srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Dobro je vedeti, da imamo aktivni in pasivni počitek.
Zadnji mesec sem bil precej utrujen in sem veliko počival, vendar aktivno.
Vsak dan sem si privoščil malo raztezanja, 15 minut ogrevanja z lahkotnim tekom in ponovno raztezanje. Če delaš to pet dni zaporedoma, imaš enak občutek, kot če bi pretekel svojo dnevno dozo. Razlika je le v tem, da zraven počivaš in se regeneriraš.
Torej, počivaj aktivno :idea: :arrow: :?:
Uporabniški avatar
 Jereb
kadar sm pretiraval in prevec treniral so me zmeraj zacele noge bolet...ponavadi pokostnica, kar pa ni prijeten obcutek....zato pocivanje isto pomeni pri vadbi kot tek, oboje skupaj ti bo dalo zeleni rezultat..."pa dobr teč" :wink:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pa še ena izkušnja
Na dopustu na Malem Lošinju (letos) sem vsak dan pretekel 12 do 13 km, 12 dni zaporedoma, brez dneva premora, po trdi betonski podlagi. Kilometrov sploh ni tako veliko, a vseeno ...
*** Katastrofa *** :-((
Takšne napake ne bi ponovil nikoli več. Vsaj dvakrat bi moral vmes počivat. Ne rabim govorit o aktivnem počitku, ker sem itak bil aktiven vse dni tudi pri plavanju. Menim, da bi bilo bolje vsak drugi dan preteči 25 km, vmes pa vsak drugi dan počivat.
Napako sem najbolj čutil na utrujenih kolenih :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 MMAJA
POČITEK JE ZEEEEEEEEEEELOOOOOOOOOO POMEMBEN!

...trenirala sem kot profesionalci, tudi dvakrat na dan :shock: ...
...ful sem napredovala... :D
...zdaj pa abstiniram zaradi poškodbe... :-((

Zato ti rečem: :!:
POČITEK JE ZEEEEEEEEEEELOOOOOOOOOO POMEMBEN! :!:
 orlytm
ok ... hvala za reply :) sj se mi je zdelo, da bo neki na tem :)

torej .. se naprej 2+1 sistem :)

lp
OrlyTM

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA