Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 piaa
Živjoo! ! !

Sem nova na tem forumu. Po enem letu lenarjenja se je nabralo kar nekaj kilogramov. Prosim, če mi lahko svetujete kakšno hrano naj jem in kdaj. Začela sem se tudi aktivno ukvarjati s tekom. Ali je res, če tečeš ne hujšaš, temveč se maščoba preoblikuje v mišice? Kar se tiče tega popolnoma nič ne wem :oops: :oops: zato prosim, da mi svetujete!
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore :D

čaw :D
Uporabniški avatar
 pegaz
Pozdravljena, piaa,

Tvoje vprašanje je preprosto. Žal odgovor ni - če bi bil, vprašanja niti ne bi postavljala tu (ker bi že vse vedela :) ). Torej:
- maščobe se ne spremenijo v mišice.
- če zmanjšaš vnos kalorij in/ali povečaš njihovo porabo (negativna energetska bilanca), boš zmanjšala količine maščobnih zalog
- z vadbo pridobiš mišice. Pri istem volumnu tehtajo več, kot maščoba - na tehtnici se pogosto pozna manj, se pa telo preoblikuje
- kaj jesti? O prehrani je cela tema na forumu. Malo pobrskaj.

Poročaj o svojem napredku! Veliko uspeha,
Pegaz :)
 usmiljeni_brat
Kile gredo dol, če tečeš in se normalno prehranjuješ. Če zmanjšaš količino hrane gredo najbrž hitreje. Sam sem začel s tekom ko sem imel 95 kil(187 cm), danes po več kot 700 pretečenih kilometrih od marca tehtam 88. Nikoli nisem stradal, mi pa po teku hrana ne paše in sem iz tega stališča pojedel nekaj manj. VEčja razlika kot pri kilogramih pa je v postavi, in počasi začenjam biti spet zadovoljen s svojim telesom.
Torej vztrajaj in skupaj s kondicijo bodo rasle mišice in počasi bodo šle kile dol. To je zelo lep način hujšanja pri katerem lahko razmeroma veliko ješ in ne rabiš nikoli stradat.
Kadar se mi zdi, da delam veliko kilometrov in nekako ne morem shujšat, se spomnim, da debeluhov med maratonci ni.
 piaa
najlepše vama se zahvaljujem za odgovor... :D :D :D
če praw razumem...maščoba se bo začela topiti...nato pa se bodo začele oblikovati mišice? hvala
Uporabniški avatar
 športnik
Takole ti bom rekel; zamenjaj prehrano; solata, sadje, voda, bodi športno aktivna, pa boš uspela! Vem, da je težko, a se da, vztrajaj! Marsikomu je na tak način, verjemi mi!
 eggy
Ja.....vse so ti že povedali. Naj se malo iz ženskega vidika povem.

Razne diete so popularne. Jaz pa ti povem, da.....ni se ti treba ničemur odpovedati, prav ničemur. Važna je samo razlika med vnosom in porabo. Torej......če ima kolegica rojstni dan....nikar ne govori, da hujšaš in da....torte ne ješ. Mirno jo lahko poješ. Lahko prosiš za manjši košček... ampak ....odpovedovatni se ti pa ni treba prav ničemur. In...ko poješ torto pač vzameš v zakup, da....ne boš imela za večerjo žemlje, ampak....da bos pojedla smo jogurt in da boš popoldne tako ali tako sla na sprehod.....če ti je tek za začetek preveč. Počasi pa boš z mnogo dobre volje prišla tudi do tega.

Za moje pojme so vse "hude" dijete kratkotrajnega pomena. Kvaliteto življenja pa ti močno poslabšajo, pa še povsod izpadeš strašno obremenjen in naporen za družbo. Torej....ješ lahko vse, le količino zmanjšaš, pa malo telesne aktivnosti dodaš.

Pa veliko uspeha. Seveda....poročaj. Mi smo s tabo :)
 piaa
Živjo!

Hvala vsem za vaše nasvete! Pridno tečem, če se le da. Tudi prehranjevati sem se zažela bolj zdravo. Zagotovo pojem tudi kakšen košček čokolade ali pa česa drugega, vendar v zmernih količinah...oglasim se vam, ko bojo rezultati opazni. Hvala vam za vašo podporo.

bye :) :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA