Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 BASTI
Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?Zanima me ali ni vecji uzitek preteci 10km v casu okoli 35min,kot pa se mucit in skodovati samemu sebi na taki razdalji?Pa se to,ko boste z nasmehom in brez bolecin pretekli 10km v casu pod 37min,se lahko miselno in fizicno zacnete pripravljat na polmaratonsko progo!

VERJETI MORATE,DA ZMORETE BASTI
 usmiljeni_brat
Vsak ima pač svoje sposobnosti in če ti s svojo kondicijo 10km pretečeš v 35 minutah jo jaz v 45, nekdo drug pa v 55. Pri tem smo vsi trije enako utrujeni. Če pa bi spustil tempo na 40 minut, bi lahko tekel daljšo razdaljo in bi se kasneje utrudil. Nekateri pa enostavno niso sposobni teči hitro, zato pa lažje dečejo dolgo. Vsak se pač odloči sam. Kdor pretirava, lahko pretirava v dolžini ali pa hitrosti teka. Glavno je da tečeš. Koliko in kako hitro je v drugem planu. Sam najbrž še dolgo ne bom tekel 37 minut na 10km, pa sem 21 zmogel brez težav.
Uporabniški avatar
 tekačica
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?

Vidiš, jest sem včeraj prvič tekla na 21 km, pa sem se grozno namatrala (sem si vmes že kar rekla, da kaj takega nebom ponavljala nikoli več), ampak ko sem pritekla v cilj, sem se pa trdno odločila, da ta čas popravim.... IN ŠE BOM ŠLA NA 21 km... z glavnim ciljem izboljšati svoj čas, nad katerim sem razočarana (sem veeeliko bolje pričakovala)... predvsem pa iz užitka :wink:
Uporabniški avatar
 Dule
usmiljeni_brat napisal/-a:Vsak ima pač svoje sposobnosti in če ti s svojo kondicijo 10km pretečeš v 35 minutah jo jaz v 45, nekdo drug pa v 55. Pri tem smo vsi trije enako utrujeni. Če pa bi spustil tempo na 40 minut, bi lahko tekel daljšo razdaljo in bi se kasneje utrudil. Nekateri pa enostavno niso sposobni teči hitro, zato pa lažje dečejo dolgo. Vsak se pač odloči sam. Kdor pretirava, lahko pretirava v dolžini ali pa hitrosti teka. Glavno je da tečeš. Koliko in kako hitro je v drugem planu. Sam najbrž še dolgo ne bom tekel 37 minut na 10km, pa sem 21 zmogel brez težav.

Se podpišem pod post. Sam ne bom nikoli zmogel 37min/10km, pa zmorem 42km, prav tako pa marsikdo ki zmore 37min/10km ne zmore 42-tke.
Uporabniški avatar
 teoo
usmiljeni brat po moje namiguje na to, da mnogo izmed dolgo progašev ni dovolj pripravljenih za ta podvig. Delno se strinjam, saj tek ne sme biti grozna muka le za to, da se boš lahko potem hvalil, da si pretekel x km.

Nočem pa od nekoga slišati, da je pretekel 42km na maratonu, če je bil čas recimo 4.30h. To ni res. On ni pretekel ampak prehodil. Ko ga bo pretekel pa naj se hvali.

Tekliu naj bi za svoje veselje in zdravje, ne pa za priznanje okolice
 marko-laik
S temle zadnjim se pa ne bi ravno strinjal. 4:30 pomeni 10km/h, sliši se malo pre.... 4:30 ni nikoli bil rekord. a je vseeno povsem dostojen rezultat.
Uporabniški avatar
 še1PR
teoo napisal/-a:...po moje namiguje na to...

teoo napisal/-a:...Tekli naj bi za svoje veselje in zdravje, ne pa za priznanje okolice...
teoo napisal/-a:...Ko ga bo pretekel pa naj se hvali.

:?: :?: :?: :roll: in na kaj namiguje tole :?: :?: :wink: 8)
Uporabniški avatar
 teoo
umm... ja dvoumno.

Zgleda, da ne znam dovolj spretno napisati, kar mislim.

Point je, da bi človek moral pretečti tolikor kot zmore brez prehude muke. A ni lepše, da prideš na cilj z nasmehom na ustih, kot da pobruhaš vse naokoli?
Uporabniški avatar
 stari
teoo,lahko ti povem da sem maraton pretekel in ne prehodil v času3.56,17,potem pa sem šel s prijatelji na tri pirčke,naslednji dan pa še v službi oddelal 10 ur šihta z nasmeho na ustih kot praviš ti.Kaj pa koristi nekomu,ki se rasturi do konca,potem pa 14 dni ni za nikamor in samo jamra.
Uporabniški avatar
 teoo
stari napisal/-a:Kaj pa koristi nekomu,ki se rasturi do konca,potem pa 14 dni ni za nikamor in samo jamra.

točno
Uporabniški avatar
 BASTI
Je ze res,da je vazno teci in pri tem uzivati,ampak se na tako dolgih tekaskih preiskusnjah dela skoda samemu sebi.
Ce nimas vsaj 400km mesecno,je tezko uzivati in ne mi rect da vam je vseen kaksen rezultat bo pokazala ura.
Vsak si na koncu rece,ali da je tekel slabo ali da bo drugo leto se bolje.

TECITE ZASE IN NE ZA DRUGE,TAKRAT BOSTE PRESEGLI VSA VASA PRICAKOVANJA
Uporabniški avatar
 MihaPR
teoo napisal/-a:usmiljeni brat po moje namiguje na to, da mnogo izmed dolgo progašev ni dovolj pripravljenih za ta podvig. Delno se strinjam, saj tek ne sme biti grozna muka le za to, da se boš lahko potem hvalil, da si pretekel x km.

Nočem pa od nekoga slišati, da je pretekel 42km na maratonu, če je bil čas recimo 4.30h. To ni res. On ni pretekel ampak prehodil. Ko ga bo pretekel pa naj se hvali.

Tekliu naj bi za svoje veselje in zdravje, ne pa za priznanje okolice

Nevem čisto kako si tole mislil, ampak sam sem pretekel maraton v 4 urah 22 minut. Pretekel. Tako kot so ga mnogi za mano, pretekli.
Strinjam se s tem, da naj doma ostane tisti, ki gre tečt 42, preteče in potem spet sedi oz. je tekel samo zato, da lahko reče, da je pretekel.
Uporabniški avatar
 BASTI
tekačica napisal/-a:
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?

Vidiš, jest sem včeraj prvič tekla na 21 km, pa sem se grozno namatrala (sem si vmes že kar rekla, da kaj takega nebom ponavljala nikoli več), ampak ko sem pritekla v cilj, sem se pa trdno odločila, da ta čas popravim.... IN ŠE BOM ŠLA NA 21 km... z glavnim ciljem izboljšati svoj čas, nad katerim sem razočarana (sem veeeliko bolje pričakovala)... predvsem pa iz užitka :wink:
Prevelika pricakovanja so vcasih razlog za nas slab tek,ko bos pred startom sproscena in samozavestna,ker si dobr trenirala bos tekla kot v transu in ustavili te bodo samo se casomerilci.

POKAZI JIM!!!!!!
Uporabniški avatar
 MihaPR
Pa ne samo prevelika pricakvanja.
Uporabniški avatar
 GORSKI KOZEL
BASTI napisal/-a:Berem vase opise tekme,kaj ste dozivljali,kako,pa me zanima,kaj vas tako vlece,da tecete 42km ali 21km?Zanima me ali ni vecji uzitek preteci 10km v casu okoli 35min,kot pa se mucit in skodovati samemu sebi na taki razdalji?Pa se to,ko boste z nasmehom in brez bolecin pretekli 10km v casu pod 37min,se lahko miselno in fizicno zacnete pripravljat na polmaratonsko progo!

VERJETI MORATE,DA ZMORETE BASTI

Ja se strinjam s tabo.Moje mnenje je,da tisti,ki je zmožen preteči 42km brez tega,da potem en tedn leži na kavču,naj teče 42km,tisti,ki pa bo en tedn ležov na kavču,naj gre pa tečt na 21km!!
:twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA