Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Targat
Pozdravljeni,

vceraj sem imel cas in sem se sel testirat na stadion; 3KM sem pretekel v casu 9:03. Pa me zanima mnenje kasnega izkusenga tekaca, ce je to dober ali slab rezultat za zacetnika (tecem sele 3 mesece)? Potem sem sel gledat tudi svetovnih rekordov in sem opazil, da na 3KM znasa neverjetnih 7:26. Skratka zaostal sem vec kot 1,5 min. Kaksne case pa imate kaj ostali?

Hvala za vsako mnenje.
Lp, Nejc
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Targat,

odgovor že veš sam ,vseeno če že hočeš še drgo mnenje (no nisem ravno kakšen izkušen tekač, sploh ne na to razdaljo): Odlično tudi po Cooperju.

:clap: :cast: :laola
Uporabniški avatar
 SasoP
Nejc,
če se nisi kaj zmotil, je skrajni čas, da pričneš z resnim treningom v atletskem klubu. Na mladinskem DP 2006 bi s tem rezultatom zmagal, na članskem pa bi bil tretji.
 Targat
No ce bi poznal odg.,verjetno ne bi spraseval in se izpostavljal :wink:
Ker pac ne poznam tekaskega sveta, se mi je pac zdelo vmesno vprasati, kaj pomeni zaostati na 3KM 1,5min za najboljsimi. Se mi je zdelo, da se bo tukaj najsel nekdo, ki se bolje znajde v tem ''svetu''.
Se opravicujem, ce sem koga kakorkoli ''vznemiril''.
Hvala za vajini mnenji.

P.S. Saso hvala za tvoj mamljiv nasvet, vendar jaz si ne zelim tekmovati, tecem bolj za duso.
Uporabniški avatar
 tamy
Imas prav, Target...Dokler bos tekel zase,ti bo v veselje... :D Ampak tudi jaz tecem zase,treniram samo zase...vendar pa tudi tekmujem,ker imam rada vsaj malo adrenalina na startu,ce pa je uspeh in medalja na drzavnem,pa se toliko boljse.
Ampak kot pravim-treba je tect zase...
Namesto tebe itak noben ne more laufat :wink:
Uporabniški avatar
 Speedy
Testiraj še 5km, saj to je le 2km več od 3, a vseeno bo verjetno razlika očitna in se bo pokazalo, iz kakega testa si. 9:03 je kar odlično, a na krajše razdalje (400m, 1000m) mnogi mladi "iz nič" tečejo odlične čase. Če te fascinira WR na 3km, pomisli tudi na drugo skrajnost -- najblojši maratonci tečejo celih 42km v hitrejšem tempu, kot si ti odšprintal 3km.

Aja, moj čas na 3 km je 8:58, pa se tudi nisem kaj dosti ukvarjal s krajšimi razdaljami, ker sem imel cilje na 10 do 21km tekih.

Bi rekel, da imaš hitrost v nogah, zdaj se pa odloči, ali boš še naprej tekel za dušo, ali nam boš pokazal na kaki tekmi, kako se teče :D .
 Targat
Ojej, pa saj to je neverjetno. Celi maraton v hitrejsem tempu!!!!!! To pa so norci. :lol: Kaksen cas pa bi jaz dosegel, ce bi recimo kdaj vzdrzal maraton v mojem testnem tempu? A obstaja mogoce kje na spletu kako racunalo za preracunavanje casov? Ne vem, ce sem ze pripravljen za tekmo, bom se raje malce treniral :wink:
Uporabniški avatar
 marčni zajec
Targat napisal/-a:...Kaksen cas pa bi jaz dosegel, ce bi recimo kdaj vzdrzal maraton v mojem testnem tempu?:wink:

2 uri in 6 minut?
 kovit
Targat napisal/-a:Ojej, pa saj to je neverjetno. Celi maraton v hitrejsem tempu!!!!!! To pa so norci. :lol: Kaksen cas pa bi jaz dosegel, ce bi recimo kdaj vzdrzal maraton v mojem testnem tempu? A obstaja mogoce kje na spletu kako racunalo za preracunavanje casov? Ne vem, ce sem ze pripravljen za tekmo, bom se raje malce treniral :wink:

:D :D , morš bit pa res še precej mlad (in je tvoj rezultat še toliko več vreden), po moje hodiš v pet razred devetletke , ker fehtaš da ti drugi cajte računajo.Ejej kaj bi mladinci brez računala in spleta. Temu smo včasih rekl sklepni (navskrižni)račun, (potrebuješ svinčnik in list papirja in zelo zelo majhen delček možganov) :D , ki je za nekatere še dons dost dobr da zračunamo kdaj se bomo prvlekl skoz cilj.Brez zamere in velik uspeha pr treningu. :)
Uporabniški avatar
 Speedy
Za "lene" po naravi je kalkulatorjev kr neki tukaj in vse sorte računal tukaj.
 kovit
Speedy napisal/-a:Za "lene" po naravi je kalkulatorjev kr neki tukaj in vse sorte računal tukaj.

:evil: :evil: tako se ne bo nikoli navadu ribe lovit :D
 Targat
Saj bi jaz sam zracunal, samo nisem vedel po katerem modulu naj sestevam. Sem se potem pozanimal, da moram po modulu 3, ker sem tekel tempo 3min/Km. Tako da najlazje izracunas cas za zadnjih 195m. Zakaj bi pa moral poznati sklepni racun, ce lahko to namesto mene opravi racunalnik. Sinapse v mozganih pa lahko vzburimo tudi na drugacne nacine. Bodimo odprtega in fleksibilnega duha, le tako bomo napredovali :wink: Najlepse hvala SPEEDY za tvoj trud.

P.S. V starem Rimu so rekli: ''Ab ipso lare incipe.''[/quote]
 kovit
Targat napisal/-a:. Zakaj bi pa moral poznati sklepni racun, ce lahko to namesto mene opravi racunalnik. Sinapse v mozganih pa lahko vzburimo tudi na drugacne nacine. Bodimo odprtega in fleksibilnega duha, le tako bomo napredovali :wink: Najlepse hvala SPEEDY za tvoj trud.

P.S. V starem Rimu so rekli: ''Ab ipso lare incipe.''
[/quote]

:D :D :D :shock: :shock: :shock: latinščina :shock: :shock: no zdej sem pa zmrznu. o.k. zdej razumem, si bolj družboslovna duša...
 nack
Targat,

jaz sem pred tem redno tekel ene 3 tedne, pa sem imel septembra ravno čas in sem šel malo v Berlin. Ker je bil ravno v tem času marton sem se ga udelžil.
Dosegel sem čas okrog 2:06:45. Misliš, da je za začetnika to dober čas, glede na to, da ima Paul Tergat svetovni rekord neverjetnih 2:04:55?

Smeh je pol zdravja!

Lep dan!
 gibson
Nack!

Bomba si!
Hvala ti za lepo popoldne.
Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA