Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Zdravo!

Po prvem pretečenem maratonu letos v Berlinu, sva se z lahko rečem tekaško še bolj "okuženo" boljšo polovico odločila, da naslednje leto izpeljeva projekt New York City Marathon, združiva potovanje in tek v enem, za moj drugi in njen prvi maraton!
Zato bi prosil za čim več informacij udeležencev tega maratona, postopek prijave, kako gre s tem žrebanjem prijav, kdaj lahko pričakujem možnost prijavljanja... Zanima me predvsem prijavni postopek, pa jasno izkušnje s progo, organizacijo itd... Tekel sem v Berlinu kjer je bilo NORO, organizacija pa na takem nivoju, da sem se odločil, da so taki dogodki vredni višjega časovnega in finančnega zalogaja, ker mi enostavno drugače ne zbudi metuljčkov v trebuhu (pa lahko rečem da sem še bolj pri začetnikih...)

V glavnem, hvala za vse info!

Lp
Uporabniški avatar
 Tatjana
Prijaviš se lahko na dva načina: s kvalifikacijo ali loterijo. Za podrobnosti okoli prijave ti priporočam kar uradno stran http://www.ingnycmarathon.org/home/index.php. Nekaj smo pisali tudi v pri vabilih. Jaz sem bila na NY maratonu letos (prijave preko loterije). Štartnina in ostalo nanese kar precej (okoli $200), organizacija je odlična (razen neskončnega čakanja na registracijsko kartico nimam pripomb), vzdušje je fenomenalno, malo se namrzneš na štartu, ampak je pa nekaj posebnega. Kako pa je bilo si lahko prebereš v reviji mojTrener ;)
 2cho
Hvala za odgovor. Članek sem prebral že nekaj časa nazaj, res fantastično, nekako podobno sem jaz doživljal letos v Berlinu.
Mogoče veš kdaj približno se odprejo prijave, ker želim tudi malo na rezultat odtečt (no zame je rezultat), pa bodo malo daljše priprave...? Pa še to, kakšna pa je kvota za Slovenijo? Ker bo čist beda, če bom izžreban, moja deklica pa ne? (ali obratno), pol itak ne greva...

Lp
Uporabniški avatar
 Tatjana
Mislim, da se loterijske prijave pričnejo s 1. marcem (sklepam glede na mail, ki sem ga 3.3. dobila kot potrditev prijave). Ne spomnim se točnih podatkov, ampak se mi zdi, da se nas je prijavilo 16, sprejetih pa nas je bilo 11. Rezultati loterije pa so objavljeni sredi maja. To je čist zadosti časa za trening.

Na nek super čas jaz ne bi ciljala, ker je gužva strašanska (tudi v proti koncu - v eni minuti nas je prišlo v cilj okoli 300) in tečeš kot tečejo drugi okoli tebe. Na začetku lahko malo pridobiš, se pa ne smeš ušteti, ker je druga polovica dosti bolj razgibana.

Aha, pa še to: ko si izžreban, ti takoj odtegnejo štartnino. Če ne greš moraš preklicati prijavo in ta se ti potem prenese na naslednje leto. Ampak takrat moraš spet plačati štartnino.
Uporabniški avatar
 Vladek
Meni pa se zdi, da lahko kar hitro tečeš, hitreje kot v Berlinu, kjer je gužva zaradi ozkih cest bistveno večja.

Za NY pa svetujem, da treniraš tudi vzpone, saj jih je zaradi mostov in vijaduktov kar precej. Kolega je na cilju vse skupaj poslal v PM in rekel, zakaj mi nihče ni povedal, da je NY gorski maraton :-)

Da pa ne boš razočaran, meni se je vzdušje na samem maratonu v B. zdelo pristnejše kot v NY. Je pa to čisto subjektivno mnenje. Vsekakor pa je organizacija in doživetje mesta med tekom nekaj posebnega in neponovljivega.

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA