Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Po enem letu malo bolj zaresnega teka (kolikor znese pri treh mladičkih), pretečem 10 km v 55 minutah. Zdaj pa ne vem, ali naj poskušam izboljševati svojo hitrost ali pa povečevati razdaljo v tempu, ki ga zmorem. Parkrat sem pretekla cca 14 km, moja želja je, da bi do naslednjega ljubljanskega maratona bila sposobna preteči mali maraton.

Tečem 2-3 krat na teden od 6-10km, odvisno od razpoloženja, če ne gledam na uro je tempo tak, za uživanje....

Kaj mi svetujete?

lp Lenčk
 mojA
Tole je pa težko, obe opciji sta mamljivi. Je pa tako, ko jih imaš enkrat 10 za seboj, bi jih imel rad 21 in potem bi bil rad vedno hitrejši.

Mislim, da je zadeva združljiva in da rešitev je!

Preberi si Galowayevo knjigo Od joginga do maratona. Treningi so porazdeljeni v tri etape: BAZA, MOČ, HITROST. V prvi fazi se ti bo izpolnila želja po daljšem, vzdržljivejšem teku, in v zadnji po hitrosti.

Imej se lepo !
Uporabniški avatar
 INOT
21 km pretečeš že sedaj,tako,da se posveti predvsem izboljšanju hitrosti,če ti je cilj,da boš tekla na rezultat.Ali pa razmisli o maratonu.... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA