Tudi jaz tečem s svojim psom, mešancem z ogromno energije in želje po gibanju. Prav po njegovi zaslugi sem odkril veliko novih poti in spoznal kar nekaj prijaznih ljudi. Me je pa namočil tudi že v kake hude težave...
Ves čas teče nekaj metrov pred mano, če ga pokličem ali hočem da gre poleg me uboga. Sploh je zelo obvladljiv in ne gre nikamor daleč od mene. Za ljudi, najsi bodo kolesarji, tekači, otroci ali kdorkoli, se ne meni. Paziti moram le, kadar srečava kakšno psičko, takrat pozabi na vse, punce ima namreč zelo rad
Nevarni pa so kaki večji spuščeni psi od katerih je bil že nekajkrat napaden in se jih boji. Zdaj, ko že bolj ali manj poznam celo širšo in ožjo okolico, se nevarnim predelom raje ognem. Seveda pa se vedno lahko pripeti kaj nepredvidenega. Kadar je položaj nepredvidljiv ali ko srečam koga s privezanim psom, ga dam tudi jaz na povodec. Na morju ipd. ga imam na flexu. Vedno pa imam s sabo tudi vrečko za njegove kakce
Tako tečeva cca. 10 do 15km ali tudi več, če mi paše še pa ga pustim doma in grem naprej sam. Ravno tako, če hočem tečt kak "resen" trening tek, kajti drugače tečeva v njegovem tempu in to ni kak huda brzina, ker njemu se tek zaradi teka zdi popolnoma nepotreben, nujno se mu zdi le prevohat in prelulat vsak vogal. Ta hitra prestava pa se mu vklopi le, ko je treba pregnat kako mačko (to navado mi je uspelo kar dobro omejit

, moram pa biti pozoren). Tako, da vzamem tak tek, kot fartlek pa je...
Kadar začnemo zjutraj pripravljati nahrbtnike ve, da gremo v hribe in postane strašno vznemirjen. Na takih pohodih izjemno uživa in tudi rad se vozi z avtom. Je pa treba na planinskih turah računati, da gostilničarji v "planinskih kočah" večinoma psov ne marajo, zato imam vedno s sabo malico tudi za psa in kadar mi blazno diši kaka jota s klobaso in pivo, vseeno ostanem zunaj, pojem svoj sendvič in si mislim, da če oni ne rabijo mojega denarja, rabim jaz njih še precej manj
Pes je res izjemno prijetna družba rekreativnemu tekaču in pa ljudem, ki nimajo dovolj volje, da bi se samo zaradi sebe premaknili izpred TVja. Našega smo kot mladiča dobili v zavetišču in je res sreča, da je ravno pravi, da me spremlja tudi na tekih.