Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 supergica
Pozdravljeni!

sem nova na vašem forumu. stara sem 25, tečem približno 2 meseca in od takrat sem opazila že kar nekaj pozitivnih sprememb, predvsem v povečani kondiciji in parih kg manj :wink: .

začela sem s tekom po 20 min, pa še to sem vmes precej hodila. potem sem prešla na 30, kar je izgledalo približno tako, da sem 5 min tekla in 1 min hodila. danes sem tekla že 55 min, s tem da še vedno na ~ 5 min po 1 min hodim.

ali je to sploh ok? bi bilo bolje, da tečem manj časa, pa med tem sploh ne hodim :?:

cilj je dobro splošno počutje, nabiranje kondicije, izguba maščobe in morda kdaj v prihodnosti celo kakšen krajši maraton!

za odgovore že vnaprej hvala!

p.s. pa še eno vprašanje glede superg. danes sem imela prvič obute mizuno, za katere sem odštela kar nekaj dinarčkov, upoštevala nasvet naj bodo 1 št. večji,...pa sem vseeno pridelala 2 žulja. je to nekaj navadnega za prvi tek, ali potemtakem superge le niso tak biser :? ?

lep pozdrav vsem in hvala za odgovore in nasvete!
Uporabniški avatar
 kristy
Pozdravljena! :D

Tudi jaz tečem v športnih supergah mizuno. Dobila sem jih malo prevelike, vendar ni bilo nič hudega, saj mi je noga hitro zrasla. Nakar sem kupila druge (prav tako malce prevelike), ki so me na prvem teku, tako kot tebe, ožulile. Vendar sem se navadila nanje in nimam več žuljev. In ni hudič, da se tudi ti nebi na svoje!
Samo "uteči" jih moraš. :lauf:

Upam, da sem ti za silo pomagala. :oops:
 supergica
ja zokni mislim da niso krivi. sem kupila ene nike prov za šport in to :)

ja kaj pol...je bolje, da laufam 20 min nepretrgoma, al 1 uro s pavzami oz hojo? kako je z zgorevanjem maščobe, če "furaš" te pavzice?

hvala za pomoč ppl 8)
Uporabniški avatar
 bobr
Počasi zmanjšuj/krajšaj intervale vmesne hoje. Z meseci vadbe prideš do daljšega teka brez hoje... Pozornost usmeri tudi na zdravo prehrano, najbolje da prebereš nekaj tem o tem.
Kar se tiče kurjenja maščobe s tekom. Nekje sem prebral da se "odvečna" maščoba pri običajnem treningu prične kurit šele po pol ure. To ni pravilo in je seveda odvisno od deleža maščobe, prehrane itd.
Ti le vztrajno nadaljuj in vse se mora pozitvno odvijat :wink:
Uporabniški avatar
 Wega
hoja med tekom je za začetnika (po mojem skromnem začetniškem mnenju!) ne samo koristna ampak nujna, preprečuje namreč poškodbe mišic. Po dveh treh mesecih bo to res samo še ena minutka po20, 30 ali celo 40 minutah ampak vseeno.
 supergica
ja sej, brez hoje še ne bo šlo zaenkrat...

sem pa upoštevala zgornje nasvete in danes že malo manj šetala :wink: - namesto na 5 min, sem si minutno pavzico hoje vzela na 10 min, tekla pa sem natanko 1 uro.

zdaj se počutim nadčloveško :D :D :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Če si resnično danes imela človeške občutke je bila tvoja vadba pravilna. v začetku se zanašaj tudi na svoj občutek. Vsekakor pa je potrebno začeti z tekom in hojo, čas teka pa postopoma povečuj.
Vsekakor pa boš tudi kasneje uporabljala kombinacijo teka in hoje, ne glede na kondicijsko pripravljenost!
Uporabniški avatar
 Miha65
Supergica tko0le sem jaz zacel...

Rekel sem si, ja glej, sej nisi cist zahojen, ampak po 15 letih vecje pavze in pri 40tih pa le glej na srcek...in sem uzel nekaj kar meri utrip, si zracunal optimum in maksimum (zdaj tudi brez polarja vem kdaj je maksimum, ko se mi dvigne pritisk v usesih... :wink: ) in TEKEL TAKO HITRO, da nisem sel nikoli cez maksimum, tudi v hrib ne...le korak sem skrajsal.

No, na maratonu sem vedno zacel pocasi in pol pospeseval, ko je bilo 15 km za mano in sem imel se kaj moci....

In znese tudi ce si brez kondicije, pri tebi pa sploh ne vidim problema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA