Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Marjan je načel temo, mene pa naprej zanima. kdaj ste začeli tečt, pa zakaj, pa če ste se tega lotili kar sami (klik v glavi), vas je kdo navdušil (to se pesnike zmer sprašuje - kdo vas je navdušu - grozljivo vprašanje :cry: ), pa a ste večkrat začel al enkrat za zmeri, pa če ste hotl s tekom kakšno hudo življenjsko obdobje prebrodit, pa kje ste dobil informacije (sploh 20 let nazaj).

aja, nisem od FBI 8) sova mi je pa že bliži... :P
Uporabniški avatar
 milkec
No ti bom pa kar sem na hitr napisal, da ne bomo Marjanov topic motili!

V glavnem lani sem maja in junija delal kot nor diplomsko! Celo na ŠKIS-ovo tržnico nisem šel in podobno, kar je bilo kar obupno od mene! In posledica celodnevnega sedenja v pisarni in doma za računalnikom v kombinaciji s povsem zgrešeno prehrano je bil vamp kot unga kmeta, ki ima vse pod streho! In je že sredi pisanja prišla obljuba, da po diplomi začnem laufati!

In sem se začel mučiti po PST od Murgel do Viča in nazaj! Kake 4 km! Takrat mi je začel Ero ful pomagati in spodbujati pa še Žiga. Do takrat v bistvu sploh nisem vedel, da je Ero tak tekač! In me je vsak dan veselo poslušal, kako sem sam za pol minute hitreje prelaufau pot kot prejšnji dan! Vsaka mu čast, da se mu je dalo, ker mi je s tem dajal voljo in spodbudo.

No sredi avgusta smo se nekaj pogovarjali o LJ maratonu in me je predvsem Žiga začel hecati, da naj grem in kako je to lahko prelaufati! Jaz pa ves v strahu, ker do takrat sem laufau največ 5 km. Pač pa še Suhokrajnski ponos, češ vi mi že ne boste govorili, da ne morem, da si ne upam! Pa sem si zastavil vilj po 40 min, pa sem ga popravil pod 37 min, pa sem odlaufau pod 34 min in ko sem v cilju malce gledal polmaratonce in komentatorja, se mi je milo zgodilo in takrat sem si zastavil, da bom tudi jaz enkrat to prelaufau.

No naslednji usoden trenutek je bil 6. decembra na Češkem ko smo šli na ministrske igre in sva med pauzo šla z Erotom skupaj laufati in to se mi je zdelo uaaau (takrat sem že spoznal Erotove podvige in čase). Pač počutil sem se kot da bi igral fuzbal z Ronaldom. Pač pomenilo mi je veliko, da lahko laufam z nekom, ki je v enmu mesecu prelaufau več kot jaz v celem življenju. No to mi je dalo pogum, da nisem tako slav, malce samozavesti in od takrat sem še nekajkrat hodil z Erotom na njegove počasne teke (zame so bili obupno hitri).

Potem je pa vstopil forum in od tu pa ni več poti nazaj.....

Še kaj? Aja le to, da se mi malce neumno zdi kakšen bedarije sem zganjal za pretečene kilometre, ko je to zdaj zame šala mala. Ampak takrat je bilo res hudo, vendar sem ugotovil, da lahko skoraj vsak prelaufa 21 km. V bistvu je celoten projekt piece on cake, če ne prehitevaš stvari. Mislim, da lahko v enmu letu toliko napreduješ, da ne umreš na 21 km in pri tem se ti ni treba nič odrekati ali trpeti.

Navječja žalost/sreča pa je, da zdaj laufam čisto iz drugih razlogov kot je bil tisti, zaradi katerega sem začel.
Uporabniški avatar
 mare
Meni je en sorodnik, s katerim se prej dalj časa nisva videla rekel, da me je prijavil na Ljubljanski maraton. Sem rekel prav, ampak na 21 km, ker manj ni izziv. Prej se mi je zdelo brez veze teči (se raje peljem z avtom, če hočem kam priti). Potem sem 1 mesec redno treniral in se privlekel okoli v slabih dveh urah. Pol maratona je bilo seveda preveč za tako malo treninga in so mi posledice vzele nekaj volje. Sedaj na pomlad sem začel znova. Mislim, da moram čas izboljšati za kakšnih 15 minut. Sedaj zelo rad tečem, sploh v družbi.
 dpop
kdaj ste začeli tečt, pa zakaj, pa če ste se tega lotili kar sami (klik v glavi), vas je kdo navdušil (to se pesnike zmer sprašuje - kdo vas je navdušu - grozljivo vprašanje ), pa a ste večkrat začel al enkrat za zmeri, pa če ste hotl s tekom kakšno hudo življenjsko obdobje prebrodit, pa kje ste dobil informacije (sploh 20 let nazaj).

AD1 teci sem zacel 17.junija 1995 ob 21:32... ker je sosedov pes pac tekel za mano :lol:
ne, resno... tecem ze 10 let... sicer samo sezonsko (od maja pa do septembra... k je lepo vreme pac)
AD2 klik ni bli klik ampak skriiiiiiip na vagi ko je mogla moje kile pokazat
pa mi je uspelo shujsat 20 kil... in to tezo zdej ze 4 leta drzim +/- 5 kil :wink:
AD3 navdusil?? prej bi rekel navdahnil... to je namrec "vprasanje za pesnike"
imel sem svojo muzo pa je slo
AD4 zacel sem ze ene 900 krat (9 let po 100krat... cca :lol: ) pa vsakic tudi neham... in drugi dan spet... in spet
AD5 informacije??? ejjjjj.... vcasih si bil srecen ce si dobil superge za laufat, da nisi u teniskah al pa Startaskah laufal.... sem bil pac samo(f)uk
pa se mi to se danes pozna...

in kaj naj recem vsem ki zacenjate.... TECITE V SEBI IN ZASE
ne glejte drugi, ne primerjajte se z drugimi, ne merite si casov (vsaj prvih par let ne), to v kaksni druzbi pa tecete... tudi ni vazno... sami, v dvoje,
troje... grupno :lol:
smo tecite... ali kot mu je rekla mama "Run, Forest, Run"

LP Darko

P.S. zacetniki OBVEZNO vsi na Cooperja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Tjaša
dpop napisal/-a: ...in kaj naj recem vsem ki zacenjate.... TECITE V SEBI IN ZASE ...

...zacetniki OBVEZNO vsi na Cooperja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Se ti ne zdi, da je tole med seboj mal skregan :twisted:
 mojA
No, bom pa se jaz svojo dooolgo zgodbo napisala, ker sem že kar dolgo na svet. Moje otroštvo s tekaškim ozaveščanjem sega v 70 leta na Ježico, kjer so se tudi začeli moji prvi teki. Takrat tekač ni bil ravno pogost. Bil pa je eden, ki je vztrajno hodil na teke za Savo, včasih s svojim kužetom bernardincem. Kuža ni bil preveč vnet za tek, tako je navadno svojega gospodarja samo pospremil in ga počakal pri Šternu. Jaz pa sem občudovala tega starejšega gospoda B.M. Da je vztrajal kljub neodobravajoči okolici, ki je bila takrat dosti hujša kot danes. Pa sem si mislila, če lahko on, bom pa tudi jaz. Tako sem začela pri 12 letih, kampanjsko. Tako, za hec. Sem šla na hipodrom in si rekla: če pretečem 3 kroge bom pisala kontrolko 5. Pa je šlo. Ko sem zdržema tekla 1 uro, in bi še kar, sem doma očeta vprašala. Kaj pa zdaj? No, pa sta mi z mamo povedala, kar je več je pa že noro - a bi bla rada kot tisti norci maratonci ? Ha !! Takrat se mi je že prižgalo. Res sem hotela biti kot tisti norci maratonci. A ves čas prepričana, da to jaz ne morem. Škoda, dragi ata, da nisi dočakal, da bi videl svojo norico maratonko. Malo so mi tudi v šoli pomagali, celo vabili naj treniram tek - prav za maraton ! Pa doma ni bilo ravno pravega navdušenja, meni se je zdelo tudi brez zveze, saj grem vendar kadarkoli lahko teči za Savo. Nekako tudi nisem bila nikoli nevemkako družaben tip. Zakaj bi pa tekla s hordo v gužvi, če lahko sama v miru. V življenju mi tek že ves čas zelo pomaga. Čez puberteto (takrat so žvenketale vžigalice v eni nogavici, v drugi pa se je skrival cigaret) sem hodila tečt (od 30 min do 1 ure), ob nastopu službe, potem s svojim Fricem, pa potem kdaj z otroki. A več in manj KAMPANJSKO, neredno, nikoli pozimi, prav rabila sem, da me nekdo zbrca v superge in brcne v rit - teci, ženska, teci, saj si to želiš !

In se je zgodilo. S Poletom. Februarja 2001. Zjutraj stopim iz vage. KRISTUS. Hlače s težavo zapnem. Izza pasu mi leze mehek špeh. Pujsa nemarna! Gnida lena, spravi se vendar spet mal tečt! Slabe volje odprem Delo z novo prilogo in poziv za prijavo tekaške ekipe za trening maratona. FATA MORGANA! Vsaj trikrat sem prebrala. Izpolnila naročilnico. Nemudoma. Poslala. In pozabila. Prišla je nova številka Poleta s srečnimi izžrebanci, mene ni bilo med njimi. O drek ! Saj sem vedla, še nikoli nisem nikjer nič zadela, razen kakšnih čistil. Naslednji teden v novi številki pa ponovno objava z izžrebanci in vabilo na srečanje. EVO MENE ! In se je začelo. Redni treningi in vse kar zdraven paše. Mogoče tudi opravičilo, pred samo seboj, da moram, da to ni izguba časa ali celo lenarjenje - hja veste, malo so mi pa le vcepili v podzavest, da sem imela slabo vest, kadar sem šla tečt. S Poletom sem to bolezen pozdravila. Udeležba na pravih tekmah! Navdušenje! Kako sem se motila. Biti del tega je nepozabno. Potem je padla noter vsa moja familija! Ne bi rada zvenela kot lajna, ampak: vsi odgovorni pri Poletu, veliki in mali, vidni in nevidni, hvala vam ! Če kdo zasluži nobelovo nagrado, jo prav gotovo oni. Kalčka in Benota pa za predsednika ! Kdor teče slabo ne misli !
Potem je prvo Poletovo leto minilo in bolj ali manj je bilo od posameznika odvisno, kako bo šlo naprej. Mogoče, je bilo to naslednje leto še bolj usodno, ker sem brez prisile vztrajala. Seveda z odobravanjem in sodelovanjem moža, brez tega bi bilo slabo, mogoče celo nemogoče. Maratona sigurno ne bi bilo. Potem sva opravila z njim - skupaj. JIh kar nekaj poznam, ko partner tega ne odobrava ali bolje ne razume. Škoda. Škoda za oba partnerja.
No, potem pa kar naenkrat TEKAŠKI FORUM. Hvala bogu! Novi kandidati za predsednika?
Kakorkoli - lepo je biti del tekaške srenje, ko naenkrat začutiš, da je tebi podobnih še veliko (pa spet ne preveč, kaj) :wink: . Ko si pustiš pomagati in še bolje, ko lahko pomagaš drugim.
Sem kaj pomagala? Upam, če še nisem, pa še bom.
Pa da ne utrujam preveč, nimam namreč takšnih pisateljskih sposobnosti kot fotr. Ampak tečem pa zdaj brez zavor !
 dpop
Se ti ne zdi, da je tole med seboj mal skregan

ja, je.... ampak malo sarkazma za zacinit zgodbo ni odvec :lol:

sploh zato ker se nekateri zelooooooo obremenjujemo
z rezultati Cooperja :twisted: :wink:

ampak naj poudarim se enkrat... kdor sam s seboj ne bo razcistil zakaj
tece mu sto forumov ne bo pomagalo... mora u glavi neki "kliknit"

pa sej to itak klikne samo od sebe... sam obupat ni treba pa se
silit da klikne... ko pride, pride... pa se ves ne :wink:

LP Darko

P.S. sploh so na Cooperja vabljene vse gospodicne :twisted:
 Nataša
Darko, kokr se govori po kuloarjih, hodjo forumske gospodične sam še za Fotrom. tko da če on pride na Cooperja, pridemo tud mi. tis pa včas mal tečen pa boš mal hitrej teku da to ven daš! :twisted: :D :twisted: :D
Uporabniški avatar
 milkec
dpop napisal/-a:P.S. zacetniki OBVEZNO vsi na Cooperja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dodajam še, da obvezno na LJ maraton, vsaj na 7 km! To ti da voljo, ko vidip take in drugačne okoli sebe, mlade in stare, lepe in še lepše....

Meni je bilo tako nerodno priti na prvi Cooper, še bolj nerodno mi je bilo po prvem Coopru, ker sem v cilj pripel komaj z enim starejšim gospodom, ki je imel veliko več pasu kot jaz, ostalih itak nisem videl pred seboj...

Ampak čez pol ure mi je pa klik naredil in sem rekel, matr saj sem boljši od vseh mojih sošolcev iz faksa, ker sem od vseh dosegel boljpi rezultat! Seveda, ker ni bilo nobenega zraven.

V glavnem, take prireditve (pa tudi sežanski maraton, pa verjetno radenci, pa kak zagrebški tek - lahko so zelo kratke razdalje, sploh ni treba, da je 21 km), važno je, da pri drugih vidiš veselje in zanos in te tako notri potegne, da si rečeš, zakaj ne laufam!

In mislim, da je zato dpop prdlagal, da vsi tja!
Uporabniški avatar
 zagnana
Zdravo!
Začela sem teči pred kakšnim letom. Pa nisem
bila preveč vstrajna in nisem nabirala kilometrov. Mi manjka
vzpodbude. Tečem pač le takrat, ko si ukradem urico zase.
Sedaj sem pa odkrila vaš (oziroma naš) forum in sem seveda
'padla not'.
Seveda se bom sedaj z veseljem udeležila tudi kakšne skupne prireditve.
Najprej za test seveda.
Lep pozdravček vsem
 dpop
tis pa včas mal tečen pa boš mal hitrej teku da to ven daš

Nisem sam si kriv, da v srcu mojem je grenkoba,
Ako ti priznam, prignala me ljubezen je do roba.
Ti sama razlog si, da moje dusa bridko joce,
Al zima al pomlad, srce me tvoje kruto noce.
Sele ko trnova se moja pot v peklu bo koncala,
Imela bos na vesti, da v grob prerani si me dala.

pa sem res mal (za)tecen dons.... sem vcerej prevec nabijal

LP Darko

P.S. tisto nabijanje se je nanansalo na zogico za badminton...
da ne bojo kaksne grde misli privrele na dan
Uporabniški avatar
 Staša
Dpop, a se trudiš po sledeh Fotra... zdaj ko je nataša to napisala :)
Se priporočam kaj na Staša :)
 dpop
sam da nau to tlele izpdale rimarski koticek... pa me bojo BANAL

Se zacela najina je pot z veliko zmoto mojo,
Tezil sem, sodil sem povrsno, vse v skodo svojo.
A vedi, v meni ni sramu priznati mi napako,
Se vecji umi pokleknili so pred lepoto tako,
In ce dvomi kdo, zgodi'l se njemu kmalu bo enako.

LP Darko

P.S. ce to vzames kot opravicilo... toliko bolje :lol:
Uporabniški avatar
 Staša
Oo, še nikoli mi ni nihče napisal pesmice. Hvala.

Ampak, opravičilo za kaj???

A bi ob takem sploh lahko kdo bil hud nate?!?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA